Så här fabriksåterställer du din Google Nest Hub

Google Nest Hub är en praktisk smart hemenhet som låter dig styra olika smarta hemenheter, spela upp ljud, visa bilder, titta på videor och mer.

Men vad händer om du vill flytta din Google Nest Hub till ett annat hus, eller migrerar till Alexa och vill ge bort din smarta skärm på ett säkert sätt? Så här återställer du din Google Nest Hub till fabriksinställningarna och varför du bör göra det.

Så här fabriksåterställer du din Google Nest Hub

Det är ganska enkelt att återställa din Google Nest Hub; allt du behöver göra är att trycka och hålla in båda volymknapparna på höger sida (baksidan av skärmen) i 10 sekunder med två fingrar. När du gör det kommer enheten att återställas till fabriksinställningarna inom 10 sekunder visas ett meddelande på skärmen.

Google Nest Hub kommer också att varna dig röstmässigt och säga: ”Du är på väg att helt återställa den här enheten; släpp för att avbryta.” Efter 10 sekunder med båda knapparna stängs skärmen av Google Nest Hub. Efter några sekunder slås den på igen och visar dess startskärm.

Med det är din Google Nest Hub nu återställd. Du måste sedan ställa in din Google Nest Hub som om den vore en ny enhet för att kunna använda den igen.

Observera också att du inte kan använda din röst eller Google Home-appen för den här processen. Du behöver fysisk åtkomst till din Google Nest Hub och tryck på volymknapparna på enhetens baksida för att starta fabriksåterställningsprocessen.

Varför du behöver fabriksåterställa din Google Nest Hub

Även om återställning av Google Nest Hub är en ganska enkel operation, varför behöver du göra det i första hand? Här är några anledningar.

Du vill ge bort din Google Nest Hub

Låt oss säga att du är missnöjd med din Google Nest Hub och letar efter rätt Google Nest-högtalare för ditt hem. Låt inte bara din Google Nest Hub samla damm i en låda eller kasta den som e-avfall. Ge den istället till någon som ska använda den, eller så kan du sälja den som en begagnad vara.

Men innan du gör det, fabriksåterställ den för att säkerställa att den nya användaren inte har fjärråtkomst till ditt smarta hem eller Google-konto.

Du flyttar Google Nest Hub till ett nytt hus

Om du flyttar till ett nytt hus med en helt annan rumsinställning och smarta enheter kan det vara jobbigt att konfigurera om din Google Nest Hub. Så för att börja från ett rent blad, bör du bara fabriksåterställa den och ställa in den som en ny enhet.

Google Nest Hub vägrar att ansluta till Wi-Fi

När du uppgraderar ditt hems Wi-Fi-nätverk måste du vanligtvis återansluta alla dina smarta enheter för internetanslutning. Det kan dock finnas tillfällen då Google Nest Hub föredrar att ansluta till din gamla router.

Om du stöter på det här problemet och inte kan få den att ansluta till din nya router, gör en fabriksåterställning att du kan ta bort den gamla anslutningen och tvinga Google Nest Hub att välja din nya router istället.

Återställ din Google Nest Hub för en snabb lösning

Det är ganska enkelt att fabriksåterställa din Google Nest Hub – i stort sett alla som är anslutna till ditt hems Wi-Fi och har ett Google Home-konto kopplat till ditt hem kan göra det.

Dessutom tar det inte mycket tid; det tar mindre än fem minuter att återställa din Google Nest Hub och konfigurera den igen på ditt nuvarande smarta hemnätverk. Så om du har problem med din Google Nest Hub kommer en fabriksåterställning att rätta till det inom kort.