Prenumerera inte på Discovery+, skaffa (HBO) Max istället

Viktiga takeaways

  • Prenumerera på Max istället för Discovery+ för tillgång till Discovery+-innehåll och alla utmärkta medier på HBO.
  • Max erbjuder kritikerrosat, vuxenorienterat innehåll, sportdokumentärer och livestreaming av NBA-, NHL- och MLB-spel.
  • Max inkluderar det mesta av Discovery+-katalogen, men det finns fortfarande en del innehåll exklusivt för Discovery+. Max-planer är dyrare men erbjuder mer variation.

Letar du efter Discovery+? Efter sammanslagningen av WarnerMedia med Discovery kan du nu få det mesta av Discovery+s innehåll när du prenumererar på Max. I processen får du också all utmärkt media på HBO samtidigt som du bara betalar något mer.

Här är anledningen till att du bör prenumerera på Max istället för Discovery+.

Discovery+ är nu en del av Max

Jag fick reda på detta när jag nyligen övervägde att prenumerera på Discovery+ så att min son kunde se Battlebots. Battlebots finns också på Max, tillsammans med nästan allt annat Discovery+ har att erbjuda.

Det här är resultatet av en affär från 2022 där AT&T knep sin WarnerMedia-division och sålde den till Discovery, som förvandlades till ett nytt företag som heter Warner Bros. Discovery. Warner Bros. Discovery är nu ägare till HBO, Discovery och olika relaterade varumärken.

För tillfället fortsätter Discovery+ att existera som en separat plattform, men majoriteten av dess katalog finns även tillgänglig på Max. Det betyder att det nu är mer meningsfullt för många att registrera sig för Max istället för Discovery+.

Varför en Max-prenumeration är bättre än Discovery+

Tillägget av HBO:s bibliotek lägger till kritikerrosat, till stor del vuxenorienterat innehåll till Discoverys stora och breda, ofta utan manus, utbud.

Många ikoniska program har länge varit exklusiva för HBO. Dessa inkluderar shower baserade på Game of Thrones-universumet. Det finns både nya och klassiska hitshower, som Succession, The Sopranos och Sex in the City. Det finns också satiriska nyheter med Last Week Tonight With John Oliver och den komiska talkshowen Real Time med Bill Maher.

Och, naturligtvis, det finns årtionden av filmer. HBO har Harry Potter. Den har även exklusiva streamingrättigheter till Studio Ghibli i USA.

Max har även sportdokumentärer och livestreaming av NBA-, NHL- och MLB-spel. Det är inte en av de bästa sajterna för streaming av sport, men det är ett alternativ.

Därmed inte sagt att allt du vinner är inriktat på vuxna. Du får också långa program från Cartoon Network. Plus HBO har varit hemmet för Sesame Street sedan 2016, när programmet flyttade över från PBS.​

Discovery+-program är en del av varje Max-prenumeration

Oavsett vilken Max-plan du väljer får du tillgång till det mesta av Discovery+-katalogen. Det finns ingen skillnad i innehållstillgänglighet mellan nivåerna.

Max annonserar inte detta, eftersom mycket av ansträngningarna har gått åt att slå samman de två tjänsterna till en för att skapa en plattform som skulle kunna konkurrera med Netflix och andra streamingjättar.

Även om Discovery+ fortsätter att existera separat, är Max inte intresserad av att påminna dig om att Discovery+ är en grej.

Finns det innehåll på Discovery+ inte på Max?

Discovery+, till sin kredit, är ingen slarv. En Discovery+-prenumeration erbjuder program från ett brett utbud av varumärken, inklusive Discovery Channel, Animal Planet, CNN, Food Network, HGTV, Magnolia Network (tidigare DIY Network), OWN, TCL och Travel Channel. Det mesta av det som är tillgängligt för streaming från dessa nätverk på Discovery+ finns också på Max.

Men det finns fortfarande innehåll på Discovery+ som inte är tillgängligt på Max. Detta inkluderar program från A&E, History och Lifetime. Dessa kanaler är en del av A&E Networks, ett joint venture mellan Disney och Hearst.

Eftersom Warner Bros. Discovery inte äger det här mediet kan de inte omedelbart rulla in det i Max. Detta är en situation som kan förändras när företag omförhandlar sina licensavtal, men för närvarande finns det ett relativt litet segment av innehåll som ännu inte är tillgängligt på Max.

Discovery+ vs Max: Vilken streamingtjänst är billigare?

Du kan betala för Max antingen per månad eller per år. Årsplaner är upp till 20 % billigare än deras månadsalternativ.

Max planer sträcker sig från $9,99 per månad till $19,99 per månad:

  • Annonsstödd HD-streaming på upp till 2 enheter: $9,99 per månad eller $99,99 årligen (en besparing på $19,89 jämfört med månadsplanen),
  • Annonsfri HD-streaming på upp till 2 enheter, plus 30 nedladdningar att titta på offline: $15,99 per månad eller $149,99 årligen ($41,89 besparingar)
  • 4K-streaming på upp till 4 enheter samtidigt, tillsammans med 100 nedladdningar att titta på offline: $19,99 per månad eller $199,99 årligen ($39,89 besparingar)

Discovery+-planer är enklare. Det finns bara två erbjudanden och du måste betala per månad:

  • Annonsstödd: $4,99
  • Annonsfritt, med möjlighet att ladda ner videor för offlinevisning: $8,99

Om man jämför de två kommer den billigaste annonsstödda planen på Discovery+ ut till 59,88 $ fördelat på ett år. Den billigaste Max-planen är $99,99 betalas på en gång. Det är en skillnad på 40,11 USD, vilket betyder att du betalar 40 % mer för att lägga till Max.

De billigaste annonsfria planerna är $107,88 i månatliga betalningar till Discovery+ jämfört med Max engångsbetalning på $149,99. Den skillnaden kommer till $42,11, vilket faktiskt är en mindre ökning på 28%.

I båda fallen är ditt billigaste alternativ att bara prenumerera på Discovery+. Om du bara försöker få tillgång till program som bara finns på Discovery+, är det bättre att du prenumererar på Discovery+.

Men före sammanslagningen var HBO Max en separat prenumerationstjänst med ett startpris som är dubbelt så högt som Discovery+. Nu kostar ett Max-abonnemang fortfarande mer än Discovery+, men det inkluderar det mesta av det sistnämnda erbjuder.

Om du tänker på Max som ett tillägg till Discovery+, efter fusionen, betalar du nu betydligt mindre för HBO-innehåll.

Är Max tillgängligt i samma länder som Discovery+?

Det finns en annan viktig faktor att ta hänsyn till här som går utöver kostnaden. Är Max tillgängligt i din del av världen eller kan du bara prenumerera på Discovery+?

Utöver USA och USA finns Discovery+ tillgängligt i många länder. Webbplatsen listar uttryckligen Brasilien, Kanada, Danmark, Finland, Indien, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Filippinerna, Polen, Spanien, Sverige, Förenade Arabemiraten och Storbritannien.

Denna lista är inte uttömmande, eftersom det finns andra regioner där nätverket har lanserats sedan dess, såsom Tyskland och Turkiet.

Max, däremot, har ännu inte expanderat utanför USA. Därmed inte sagt att Warner Bros. Discovery inte har globala ambitioner.

Max bör vara tillgänglig i de delar av Latinamerika och Karibien med tillgång till HBO Max i slutet av februari 2024. Tjänsten bör nå 22 europeiska länder med befintlig tillgång till HBO Max senast våren 2024, med Frankrike och Belgien som kommer senare i år.

Max förväntas också nå delar av Sydostasien någon gång 2024.

Under tiden är det möjligt att komma åt Max var som helst om du loggar in medan du använder ett VPN. En VPN kan dirigera din internetanslutning genom ett land där Max är tillgängligt och kringgå regionala begränsningar.

Att använda ett VPN kan dock belasta dina nätverkshastigheter, så det här alternativet kanske inte är genomförbart om din anslutning redan ofta buffrar när du försöker strömma video.

Oavsett var du bor är det vettigt att flytta din uppmärksamhet bort från Discovery+ mot Max. Det här är plattformen med mer spänning och det är där Warner Bros. Discovery investerar sina resurser.

När de senaste licensavtalen är på plats eller förnyas, och Max är tillgänglig för en mer global publik, kan skriften finnas på väggen för Discovery+.