Hur man ansluter AirPods eller AirPods Pro till en Mac

snabblänkar

Viktiga takeaways

 • AirPods är designade för att ansluta automatiskt till en Mac som är inloggad på samma Apple-ID som din iPhone.
 • En manuell Bluetooth-anslutning kan vara nödvändig om dina AirPods inte ansluter till din Mac automatiskt.
 • AirPods kan växla mellan dina Apple-enheter, inklusive din Mac, sömlöst. Din Mac måste dock uppdateras för att dra nytta av detta.

Till skillnad från på iPhones får du ingen popup-fönster på din Mac när du tar med ditt AirPods- eller AirPods Pro-fodral bredvid. Så, hur kopplar du ihop eller ansluter du dina AirPods till en Mac? Vi leder dig genom stegen.

Hur man ansluter AirPods till en Mac för första gången

Om du inte har använt dina AirPods eller AirPods Pro med din Mac tidigare måste du para ihop dem först. Men om du använder en iPhone är chansen stor att dina AirPods redan är anslutna till din Mac. Så ägna en minut åt att kontrollera det först.

Så här kontrollerar du om dina AirPods är anslutna till din Mac

De flesta AirPods-användare äger iPhones. Och tack vare Handoff-funktionen på Apple-enheter kan AirPods du har använt med din iPhone automatiskt ha parats ihop med din Mac om båda enheterna använder samma Apple-ID. Så här kontrollerar du om dina AirPods och Mac redan är anslutna:

 • Öppna Kontrollcenter från menyraden på din Mac.
 • Klicka på avsnittet Ljud i Kontrollcenter.
 • Du kommer att se en lista över utdataenheter. Om du ser dina AirPods här markerade med en blå ikon betyder det att de redan är anslutna till din Mac.
 • Å andra sidan, om du ser dina AirPods här men ikonen inte är blåmarkerad, klicka på den för att upprätta en manuell anslutning när dina AirPods är ur väskan.

  AirPods (3:e generationen) kräver macOS Monterey eller senare för att ansluta till din Mac automatiskt, medan AirPods Pro (2:a generationen)-användare måste ha minst macOS Ventura installerat. Så överväg att följa
  vår guide för att uppdatera din Macs programvara
  .

  Hur du parkopplar dina AirPods med din Mac

  Om dina AirPods eller AirPods Pro inte visas i listan över utenheter kan du koppla ihop dem med din Mac manuellt. Processen liknar att para ihop AirPods med en icke-Apple-enhet. Här är vad du behöver göra:

 • Sätt tillbaka dina AirPods i laddningsfodralet, men stäng inte locket.
 • Tryck och håll in Setup-knappen på baksidan av fodralet tills statuslampan blinkar vitt. Släpp inte knappen förrän lampan blinkar för att gå in i parningsläge.
 • På din Mac klickar du på Apple-logotypen i menyraden och går till Systeminställningar > Bluetooth.
 • Dina AirPods eller AirPods Pro kommer att visas under Enheter i närheten. Men om de inte gör det, använd reglaget längst upp för att stänga av Bluetooth och slå på det igen.
 • Håll muspekaren över dina AirPods och klicka på Anslut.
 • Om du inte kan göra det, följ våra tips för att fixa AirPods som inte kan ansluta.

  Hur man automatiskt byter AirPods till din Mac

  En av de utmärkande funktionerna hos AirPods, AirPods Pro och AirPods Max är att de sömlöst kan växla mellan dina Apple-enheter. Du kan till exempel sätta dina AirPods i öronen och börja spela musik från din MacBook, och de kommer automatiskt att spela genom dina öronsnäckor istället för de inbyggda högtalarna.

  Processen är vanligtvis automatisk – du behöver inte göra någonting – men om du använde dina AirPods med en annan enhet, som en iPhone, måste du klicka på Anslut i meddelandet som visas på din Mac.

  Men om du inte är ett fan av den här funktionen kan du stoppa dina AirPods från att växla mellan dina Apple-enheter.

  I de flesta fall ansluter dina AirPods till din Mac automatiskt, och du behöver inte göra något förutom att stoppa dem i öronen och spela upp lite ljud. Men om det inte händer vet du nu hur du manuellt kopplar ihop dina AirPods och väljer dem från alternativen för ljudutgång.

  Att lära sig hur man fixar några av de vanliga AirPods-problemen är viktigt om du planerar att använda dem med dina Apple-enheter på lång sikt. Hur sömlösa de än är, kommer du att stöta på anslutningsproblem ibland, och vi rekommenderar att du håller dig förberedd.