Premium ANC-hörlurar levereras i nästan alla områden

Viktiga takeaways

  • Shure Aonic 50 Gen 2 ANC-hörlurar har uppgraderad batteritid, bra ljudkvalitet och utmärkt byggkvalitet.
  • Hörlurarna är bekväma och har en snygg, hantverksmässig design i svart.
  • ShurePlus PLAY-appen möjliggör omfattande anpassning av ljud-EQ, vilket ger mångsidighet till den övergripande ljudupplevelsen.

Aonic 50 Gen 2-designen har inte avvikit mycket från originalet, men den har fått uppgraderingar till batteritiden, bättre hybrid ANC, Snapdragon Sound och flera rumsliga ljudlägen.

Shure är ett namn som är synonymt med ljudkvalitet, och dess ursprungliga Aonic 50-hörlurar blev väl mottagna och ofta omtalade som en sann konkurrent till Sonys WH-1000XM4. Det är en upphöjd jämförelse, med tanke på hur XM4s effektivt sopade allt åt sidan. Nu är Shure Aonic 50 Gen 2 aktiva brusreducerande hörlurar här, vilket ger ett anständigt utbud av uppgraderingar till ett redan förstklassigt paket.

Men med tanke på Aonic 50 Gen 2-prisklassningen, som gör att dessa burkar konkurrerar med Sony, Bose, Bowers & Wilkins och andra heavy-hitters, speglar priset ljudkvaliteten?

Bildkredit: Gavin Phillips/MakeUseOf Shure AONIC 50 Gen 2

Shures Aonic 50 Gen 2 ANC-hörlurar levererar exceptionell byggkvalitet i en elegant svart design. Med ett batterihopp från 20 till 45 timmar stöder de ett brett utbud av Bluetooth-codecs, inklusive Snapdragon Sound. Medan hörlurarna låter bra ur lådan, är ShurePlus PLAY-appens anpassningsbara EQ ett välkommet tillägg.

Batteritid Upp till 45 timmar

Mikrofoner 6

Märke Shure

Givarstorlek 50mm

Vikt 334g /11,8oz

Brusreducering Ja

Vikbar nr

Anslutning Bluetooth, 3,5 mm

IP-klassificering N/A

Codecs som stöds SBC, AAC, LDAC, aptX, aptX HD, aptX Adaptive, Snapdragon Sound

Fördelar

  • Snygg och bekväm design
  • Bra byggkvalitet
  • Bra ljudkvalitet, ANC fungerar bra
  • Omfattande anpassningsalternativ genom medföljande app
  • Bra batteritid

Nackdelar

  • Standard EQ behöver finjusteras
  • Kan kännas tung under långa lyssningssessioner

Stil och konstruktion

Shure tillkännagav de nya Aonic 50 Gen 2-hörlurarna på IFA 2023, som omedelbart fick ljudtungorna att vifta. Dess första generation Aonic 50s såg bra ut, lät utmärkt och representerade en fantastisk första uppsättning Bluetooth ANC-hörlurar för företaget. Men en stor första generation kan göra det svårt för uppföljaren, andra generationen; hur förbättrar man något så väl mottaget till att börja med?

Gavin Phillips / MakeUseOf

Shure verkar ha börjat med Aonic 50 Gen 2:s övergripande stil, med den nya generationen endast tillgänglig i svart. Resultatet är ett elegant men ändå hantverksmässigt utseende utan färg och blixt, designat för att visa att dessa burkar betyder allvar. De är också extremt välbyggda och består av en metallram med robusta gångjärn, tillsammans med vadderade öronkuddar och ett liknande vadderade justerbart pannband.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Det är väldigt lite tryck på mitt huvud under användning, och även efter ett par veckors omfattande användning förblir Aonic 50 Gen 2 bekväm. Öronkåporna omsluter de flesta av mina öron, vilket är perfekt för bärbarhet och passiv brusreducering, och totalt sett är dessa en bekväm uppsättning hörlurar.

Shure har undvikit pekkontroller, vilket jag är ett fan av, och föredrar fysiska kontroller som inte kan aktiveras av misstag. Knappar finns runt den högra öronkåpan, inklusive ström- och volymknapparna, plus en anpassningsbar skjutreglage med tre lägen som styr dina ANC-alternativ som standard. Vissa kanske tycker att den här konfigurationen är lite upptagen, men ärligt talat, när hörlurarna är på och du lyssnar på musik med din ANC påslagen, kommer du inte att tänka på knapparna.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Shure inkluderar ett resefodral med hårt skal med Aonic 50 Gen 2, som är praktiskt när du är på resa, och har en snygg innerficka för att bära en USB-C-laddningskabel och 3,5 mm till 3,5 mm jackkabel.

Anslutningsmöjligheter och batteritid

Den kraftigt ökade batteritiden var en av de största diskussionspunkterna när Shure tillkännagav andra generationens Aonic 50. Originalmodellen hade 20 timmars uppspelning, men Aonic 50 Gen 2 mer än fördubblar detta och levererar upp till 45 timmar. Det är ett korrekt uttalande, med Aonic 50 Gen 2 som varar några dagar vid mitt skrivbord innan den behöver laddas.

Aonic 50 Gen 2 har också en praktisk snabbladdningsfunktion, med en snabb 15-minutersladdning som ger upp till fem timmars uppspelning. Det är en fantastisk funktion som de flesta hörlurar nu innehåller, vilket gör det otroligt frustrerande när det inte finns.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Nu stöder Aonic 50 Gen 2 ett enormt utbud av Bluetooth-codecs. Det är ett av de största codec-intervallen du hittar på en uppsättning hörlurar och inkluderar stöd för högupplöst streaming, som du kan förvänta dig. Aonic 50 Gen 2 stöder Sonys LDAC, tillsammans med AAC och SBC. Sedan finns det även stöd för Qualcomms aptX, aptX HD, aptX Adaptive och aptX Voice.

Men det stannar inte där. Aonic 50 Gen 2 stöder också Snapdragon Sound, vilket kräver en smartphone eller annan enhet som kör en Snapdragon 8 Gen 2 SoC. Tyvärr har jag ingen av dessa till hands, så jag kan inte testa den här funktionen själv. Snapdragon Sound är dock designat för att leverera bättre rumsligt ljud, förlustfritt ljud och hög upplösning och generellt förbättrad ljudöverföring.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Men trots allt stöd för Aonic 50 Gen 2 codec och den utmärkta ljudkvaliteten när den väl är ansluten, är det ibland jobbigt att ansluta till hörlurarna. Det tog mig 10-15 minuter att ansluta Aonic 50 Gen 2 till min bärbara dator, och försökte processen flera gånger under perioden. Jag hade en liknande situation med en Android-surfplatta, även om den ansluts till en Android-smartphone (en Tecno Phantom V Flip och en Nothing Phone 2) nästan omedelbart.

Ändå är anslutningskvaliteten bra och stabil när du väl lyckats para ihop, och det enorma utbudet av Bluetooth-codecs kan inte förbises.

Naturligtvis är en trådbunden anslutning också ett alternativ, med den medföljande 3,5 mm kabeln.

Ljudkvalitet och ANC

Jag har njutit av Aonic 50 Gen 2. De 50 mm anpassade drivrutinerna låter bra ur lådan, och deras standardinställning kommer att tilltala de flesta. Men det finns tillfällen då den övre änden är lite överdriven och blir hård, medan den i andra delar verkar som om den skulle kunna behöva lite mer kraft. Vid andra ögonblick överväldigar high-end mellanregistret och klarheten i rösten och instrumenten går förlorad. Det tvingar ljudscenen att bli lite smal ibland, och du kan komma på att du sträcker dig efter ShurePlus PLAY-appen, som har en riktigt praktisk parametrisk equalizer – mer om detta på ett ögonblick.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Aonic 50 Gen 2 är inte referenshörlurar. De låter som att de nästan har en V-formad stämning, med större betoning på de avancerade frekvenserna över de låga. För det mesta låter musiken bra, men det finns spår som jag inte var helt nöjd med. Till exempel hade Crosby, Stills och Nashs Helplessly Hoping inte riktigt samma hårpirrande melodiska övertoner som vanligt, eftersom mellanregistret var något ur balans. Ett annat spår som jag har haft på repeat nyligen, Anish Kumars Little Miss Dynamite, låter lite skarpt, high-end producerar några taggiga ögonblick.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Spatial-läget gör några användbara ändringar, lägger till lite mer djup till den övergripande ljudbilden och levererar lite kvalitet i mellanregistret. Men spatialt läge är inte standardläget som de flesta väljer när de lyssnar på musik, och ändringarna som det gör på andra ställen i low-end (det klassiska rumsliga ljudet) betyder förmodligen att du inte kommer att använda det hela tiden. Det är ganska kul för livemusik, men det är säkert.

ANC

ANC är ett annat område som Shure har uppgraderat på Aonic 50 Gen 2, vilket ger förbättringar av dess Max-inställning, tillsammans med introduktionen av en ny MaxAware-inställning. Jag är nöjd med Aonic 50 Gen 2 ANC. Den blockerar en riktigt bra bit extern volym på sin Max-inställning, vilket hjälper dig att koncentrera dig på vad du gör utan avbrott.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Som med de flesta ANC-hörlurar är vissa höga och låga ljud svårare att blockera, men så länge som huvuddelen av bruset tas bort är jag en nöjd kund. Till exempel är det lågmälda mullret från en buss på väg in till stan fortfarande tydligt, men känslan av isolering så fort du sätter på hörlurarna är mer än lite märkbar.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Den nya MaxAware-inställningen är intressant, den kombinerar ANC med ett transparensläge i ett försök att både blockera och låta rätt ljud passera igenom. Jag använder sällan transparenslägen eftersom jag bär hörlurar för att lyssna på saker, inte omvärlden, men MaxAware försöker åtminstone minska några av de vanliga externa ljuden

Justering av Aonic 50 Gen 2 EQ

Som nämnts ovan har ShurePlus PLAY-appen ett omfattande EQ-alternativ. Det är en av de bästa anpassningsbara EQ:erna du hittar i en medföljande app och är på många sätt en spelväxlare för Bluetooth-hörlurar. Visst, andra ljudföretag bör notera vad Shure erbjuder i jämförelse med de begränsade EQs som finns på andra ställen.

Standard-EQ-förinställningarna är inte särskilt användbara, alla fokuserar på att justera ett enstaka frekvensområde – tänk, basförstärkning, diskantförstärkning, etc. Men den anpassningsbara parametriska EQ:n är där appen blir riktigt användbar, så att du kan leka och justera Aonic 50 Gen 2 ljudkvalitet precis som du vill. Det är lite krångligt att vänja sig vid, och du kommer förmodligen att flytta ett band av misstag, men dess omfattande anpassningsmöjligheter ger Aonic 50 Gen 2 en genuin mångsidighet när det kommer till ljud.

Nu skulle du kunna (och förmodligen borde) argumentera för att för hörlurarnas pris så ska du inte behöva gå och mumsa med EQ-inställningarna för att hitta en rimlig ljudutgång. Jag skulle hävda att för de flesta människor är standardljudprofilen för Aonic 50 Gen 2 tillräckligt bra, men att ha de extra alternativen är mycket välkommet, särskilt med tanke på konkurrensen i denna premium hörlurspris.

Är Shure Aonic 50 Gen 2 värd pengarna?

Shure Aonic 50 Gen 2 kostar $350, vilket, som sagt, är en mycket konkurrenskraftig prisklass fylld med några av de bästa hörlurarna på marknaden. För 50 spänn mer kan du ta Bowers & Wilkins Px7 S2e eller Sonys WH-1000XM5 – båda flera prisbelönta uppsättningar trådlösa ANC-hörlurar. Sennheisers Momentum 4-burkar är cirka 60 dollar mindre och har utmärkt ANC.

Shure fick många saker rätt med Aonic 50 Gen 2. Byggkvaliteten är exceptionell, och det är tydligt att Aonic 50 Gen 2 är byggd för att hålla. Då har du den enorma ökningen av batteritiden, som driver dess speltid från 20 till 45 timmar, tillsammans med introduktionen av snabbladdning. Även om ljudkvaliteten inte passar vissa kräsna audiofiltyper, är det en bra övergripande lyssning, som har förbättrats rejält med den också utmärkta ShurePlus PLAY-appen.

Jag gillar verkligen Shure Aonic 50 Gen 2. Jag har burit dem överallt i veckor, tagit dem med på resor, lyssnat på musik inomhus och utomhus och allt däremellan. Men den tjatande känslan är att trots hur bra dessa hörlurar är, så kanske det bara finns något lite bättre där ute som kostar ungefär lika mycket, och det är ett superknepigt område att vara i.

Hur som helst, jag tvivlar på att du kommer att bli besviken om du köper ett par Aonic 50 Gen 2.

Bildkredit: Gavin Phillips/MakeUseOf Shure AONIC 50 Gen 2

Shures Aonic 50 Gen 2 ANC-hörlurar levererar exceptionell byggkvalitet i en elegant svart design. Med ett batterihopp från 20 till 45 timmar stöder de ett brett utbud av Bluetooth-codecs, inklusive Snapdragon Sound. Medan hörlurarna låter bra ur lådan, är ShurePlus PLAY-appens anpassningsbara EQ ett välkommet tillägg.