20+ TikTok-statistik du inte har råd att ignorera i marknadsföringsvärlden

Att presentera TikTok-statistik borde alla marknadsförare känna till!

TikTok, tidigare Musical.ly, är den bästa sociala medieplattformen när det kommer till den tid människor spenderar på den varje dag. Men vad gör TikTok så populärt?

TikTok har varit en banbrytare när det gäller att introducera kortvideoinnehåll. Inte nog med det, annan TikTok-statistik som hur den har vuxit sig till att vara en av världsledarna i en metadominerad social media-apps industri är otrolig!

Varumärken och företag älskar TikTok eftersom det har en av de högsta appnedladdningarna någonsin och människor är på TikTok hela tiden. Det är ett bra ställe att rikta in sig på din nästa kund eller återinrikta din äldre kund med innehåll som är relaterbart, engagerande och roligt.

Om du vill göra ditt marknadsföringsspel starkt kan du inte ignorera kraften i TikTok. För att verkligen förstå vilken makt TikTok har över företag och varumärken, ta en titt på dessa 26 otroliga TikTok-statistik:

Innehållsförteckning

Millennial fans

Millennials älskar TikTok, 2,3 gånger mer sannolikt att tagga varumärken

Millennials älskar TikTok och är det 2,3 gånger mer sannolikt att tagga ett varumärke eller skapa ett inlägg. Det kan vara att recensera ett produktinlägg, en bakom-kulisserna eller en unboxing-video. Oavsett innehåll kommer du att se millennials interagera med ditt varumärke mycket mer än andra nätverksplattformar.

Faktum är att 62 % av millennials gör inlägg när de interagerar med roligt eller underhållande innehåll. Om du vill rikta in dig på den största gruppen på TikTok som har störst köpkraft för närvarande, välj en underhållande varumärkesröst och skapa roligt innehåll.

Det är därför sociala medier kundservice nu är av stor betydelse, eftersom en stor majoritet av ett varumärkes köpare kan hittas online.

Skyhöga nedladdningar

TikTok nådde 313,53 M+ nedladdningar 2020

Källa: Statista

Kortvideoformatet som just nu har blivit en hype i sociala medier lanserades av TikTok. TikTok lanserades av ByteDance och kom till som Douyin 2016.

Men det steg till global berömmelse 2020 med 313,53 miljoner nedladdningar under det första kvartalet 2020. Det är det högsta antalet kvartalsrekord som TikTok har genererat hittills.

Faktum är att det är ganska bra eftersom det är den första icke-Meta-appen som når 3 miljarder globala nedladdningar, särskilt vid en tidpunkt då den förbjöds på sin största marknad – Indien. Dessutom måste man ta hänsyn till sin konkurrent YouTube, som senare lanserade YouTube-shorts 2020.

Jag tror att populariteten för TikTok skjutit i höjden 2020 eftersom pandemin begränsade alla till deras hem, och de försökte underhålla sig själva med TikTok – titta på och skapa dessa korta videor.

Q2 av 2020 hade 291,99 miljoner nedladdningar, de näst högsta nedladdningarna som någonsin genererats av TikTok under ett enda kvartal. Därefter minskade siffrorna mellan 161,65 – 244,23 miljoner nedladdningar varje kvartal mellan tredje kvartalet 2020 till fjärde kvartalet 2020.

Från och med 2023 visar det globala antalet nedladdningar en progressiv ökning. TikTok globala nedladdningar öppnade på 239,29 miljoner under Q1 2023, gick upp till 257,93 miljoner under Q2 och ligger för närvarande på 272,7 under Q3 2023.

Observera: 272,7 miljoner nedladdningar (registrerades under Q3, 2023) är de tredje högsta globala nedladdningarna som TikTok någonsin har genererat från starten.

Daglig användning

Människor använder TikTok i 1,5 timmar dagligen i genomsnitt

Källa: SensorTower

Människor tillbringar den högsta tiden på TikTok varje dag – de spenderade en hel del 95 minuter i snitt år 2022. Detta är särskilt intressant eftersom TikTok fortsätter att vara förbjudet i Indien sedan 2020.

Det beror på att de går miste om sin största marknad som i första hand kommer från det här landet, och går över till Instagram eller YouTube eller Facebook.

Det har dock inte riktigt påverkat TikTok eftersom det fortsatte med de högsta installationerna 2020 Q1 – 313,53 M+. Det är en stor prestation med tanke på att den inte tillhör Meta-familjen och ändå lämnar den bakom sig vad gäller siffror.

Enligt statistik på sociala medier har YouTube andraplatsen med 74 minuter tillbringade dagligen, och Instagram kommer trea med 51 minuter dagligen.

29 % av TikToks globala publik öppnar appen varje dag. Faktum är att TikTok ser det näst största engagemanget efter Instagram, engagemangsledaren med 39%.

Annonsgenererade förfrågningar

74 % av Gen Z-användarna kommer att fråga om en annons

TikTok är ett bra ställe för marknadsförare eftersom det lockar Gen Z som interagerar med ditt annonsinnehåll. Faktum är att enligt Material Library 2022’s TikTok Marketing Science Global Shopping Ad Products Studykommer mer än 74 % av generation Z-användare att fråga efter mer information när de ser en dynamisk annons.

Medan marknadsförare (affiliate och betalda medier) bekräftar att annonser i sociala medier är ett lysande sätt att öka varumärkesmedvetenhet och omvandlingar, varför är TikTok dynamiska annonser populära? Vad är annorlunda med dem?

Dynamiska visningsannonser är anpassade videoannonser, skapade i realtid, med målgruppen i åtanke. De är personliga och hjälper marknadsförare att endast visa produkter i lager för relevanta målgrupper för effektiv kundsegmentering. På så sätt riktar de in sig på eller riktar om kunder baserat på ett visst beteende eller intresse.

Nuförtiden kan publiken, särskilt den kommande Gen Z, se vilken publik som är falsk eller för bra för att vara sann. Därför är dynamiska annonser ett utmärkt sätt för marknadsförare att nå specifika målgrupper samtidigt som de förvandlar dem till kunder.

Växande användarbas

955,3 miljoner TikTok-användare beräknas 2025

TikTok bevittnade sin största tillväxt i början av 2020 med högsta kvartalsnedladdningar det hade någonsin sett. När vi nämner det totala antalet användningar började 2020 med 465,7 miljoner TikTok-användare, vilket bara har ökat från år till år.

Dessutom, 2021, ökade TikTok-användare till 655,9 miljoner och sedan igen till 755 miljoner användare ett år senare, 2022.

År 2023 uppgår den till 834,3 miljoner användare, och man räknar med en ökning från år till år som kommer att ta in 900,7 miljoner användare 2024 och sedan 955,3 miljoner användare 2025.

Imponerande intäkter

TikToks intäkter nådde 500 miljoner dollar 2020 från USA ensam

TikTok har gått exceptionellt bra när det gäller intäkter. Hur förklarar du annars att TikTok tar in 205 miljoner dollar mer än Meta, Snapchat och Twitter (nu X) tillsammans?

Vi pratar förstås om köp i appar. Den här kinesiska appen har varit i rampljuset för att skapa en ny videoupplevelse som har fått folk att klistra vid sina skärmar och andra sociala medieföretag som replikerar formuläret för tidigt!

TikTok har varit en banbrytare – både i form och omsättning – sedan 2019-2020. Ett bra exempel på detta är att 2019 tog TikTok in hela 200-300 miljoner dollar över hela världen, medan bara ett år senare var allt klart att ta in 500 dollar bara från USA.

Särskilt TikToks inköp i appen har lett vägen framåt. Under 2023, tredje kvartalet, har TikTok-intäkterna från köp i appar varit det högsta rekordet någonsin på 680,74 miljoner. Det har varit en progressiv liten ökning från år till år sedan 2021.

Det var för första gången under 2021 Q4 som intäkterna hoppade från 407,01 miljoner under Q3 till 606,34 miljoner under Q4.

Läs också: Intressanta YouTube-fakta som du kanske inte känner till

Skaparfonden

TikTok ska enligt uppgift erbjuda en $500 Creator Fund

Med framväxten av influencer-marknadsföring erbjuder alla sociala medienätverk, inklusive TikTok, Instagram, Facebook, X, Pinterest, incitament att rulla in influencers. Olika sociala medieplattformar har antagit olika tillvägagångssätt för att locka fler influencers och kvalitetsskapare för att öka sina intäkter och engagemang.

TikTok är erbjuder $500 till dess skapare. Det sägs att det bjuder in nya influencers med en kreatörsfond på 500 $ för att skapa innehåll på deras marknadsplats för kreatörer. Jag är säker på att det fungerar eftersom plattformen går i oförminskad takt.

Pinterest har också släppt två omgångar av ansökningar för Creator Fund för att uppmuntra kreatörer och stödja deras ansträngningar. Instagram har också bonusar för rullar, IG Creator Incentive-program och andra verktyg för intäktsgenerering som Instagram-utbetalningar som belönar bra innehåll, konsekvent kreativitet och motiverar kreatörer att fortsätta skapa.

TikTok-användare köper för att öka sitt humör

TikTok Marketing Science Global Retail Path to Purchase (2021) avslöjar hur TikTok-användare är 1,3 gånger mer sannolikt att köpa en produkt för att öka hur de mår. Detta är en ganska viktig TikTok-statistik, särskilt i jämförelse med andra nätverksplattformar som Instagram eller LinkedIn eller Facebook.

Det här är fantastisk statistik för en affiliate-marknadsförare, eller en digital marknadsförare, att titta på. Detta är en av de viktigaste anledningarna till att TikTok har fått draghjälp under de senaste fem åren.

TikToks iOS-intäkter

41 % av TikToks iOS-intäkter kommer från USA

USA är en av de främsta marknaderna för TikTok när det kommer till intäkter. Det faktum att dess ekonomi genererade 39,4 miljoner dollar 2022 för TikTok är bevis nog.

Jag pratar dock inte om totala intäkter här. Detta är bara iOS-intäkter, genererade från Apple App Store.

Det näst bästa landet för iOS-intäkter är Saudiarabien, med 18 miljoner dollar genererade 2022.

Google Play-intäkter

TikToks bästa Google Play-intäkter kommer från USA, Tyskland och Frankrike

Förenta staterna är inte bara den främsta inkomstgeneratorn för iOS för TikTok, det är också den främsta inkomstgeneratorn när det kommer till köp gjorda via Google Play Store 2022. Faktum är att USA hjälpte TikTok att generera 41 miljoner dollar 2022vilket ger 34 % av de totala Google Play-intäkterna.

Tyskland är på andra plats med nästan 18 miljoner dollar från Google Play-intäkter för TikTok, medan Frankrike tar tredje plats med 6,81 miljoner dollar för TikTok.

Högsta lägsta tid

Människor spenderar 197,8 miljoner timmar på TikTok

Jag har redan diskuterat hur TikTok loggar in den högsta minimitiden som spenderas i jämförelse med andra sociala medieplattformar. Det håller rekordet intakt genom att också vara den bästa utmanaren för tid som spenderas på appen av alla användare under en dag.

För närvarande, enligt Wall Street Journal, spenderar TikTok-användare 197,8 miljoner timmar varje dag på perrongen. Du kommer att kunna förstå hur stor siffran är, jämfört med 17,6 miljoner timmar som spenderas på Instagram varje dag. Ser du den stora skillnaden?

Det förklarar varför TikTok är den bästa sociala medieplattformen, som rullar på mer engagemang än alla Meta-plattformar tillsammans. Det är inte konstigt att social CRM nu är av så stor betydelse.

Företräde till varumärkesinnehåll

Millennial TikTok-användare älskar varumärkesinnehåll som är roligt

Millennials, födda mellan 1981 och 1996, är för närvarande i slutet av 20- eller 30-årsåldern. De är de största konsumenterna av de flesta annonslösningar för sociala medier, affiliate-produkter och mer. Därför vill marknadsförare rikta in sig på millennials specifikt för att sälja snabbare.

TikTok är den idealiska plattformen för att rikta in sig på millennials. Det beror på att 1 av 2 millennials på plattformen ser plattformen som underhållande. Det är ett stort plus för varumärken som vill skapa synbarhet på sina webbplatser eller öka engagemanget.

Nu, vilken typ av innehåll ska varumärken skapa på TikTok för att attrahera högre millennials, eftersom de har mest köpkraft för närvarande? 40 % av tusenåriga användare på TikTok som är på moderesor föredrar varumärkesinnehåll som är underhållande och roligt och som är villig att betala!

USA:s största publik

USA har den största TikTok-publiken

Jag har redan nämnt hur USA bidrar med de högsta intäkterna (genereras via Apple App Store och Google Play Store). Så det är bara vettigt att landet har den största publiken för TikTok, med 143 miljoner användare i oktober 2023.

Nästa är Indonesien, ett litet ö-land i Asien, som har hela 106 miljoner TikTok-användare. Detta är särskilt intressant med tanke på att Indien, från Asien, brukade vara den främsta marknaden för TikTok tills det förbjöds 2020 i landet efter politiska dispyter.

Brasilien är på tredje plats med 95 miljoner användare som älskar TikToks i landet.

Skapa textbaserat innehåll snabbt

TikTok Ad Creatives största identifierare är text

37 % av alla TikTok-användare känner att ett TikTok-annonsmaterials största identifieringspunkt är text. Du kan använda TikToks Smart textett textgenereringsverktyg, för att snabbt skapa relevant textinnehåll.

Faktum är att den också har en översättningsassistent som kan hjälpa dig att översätta din annonstext till över 50 språk för att nå ut till en bredare publik.

Smart Text är dock inte tillgänglig för användning i USA (TikToks främsta marknad) och Kanada. Huvudspråken Smart Text skapar innehåll på inkluderar engelska, tyska, ryska, Frankrike och vietnamesiska och sedan finns det andra språk som kan översättas till.

Alla älskar TikTok

Vem använder TikTok mer? Män eller kvinnor?

Det finns inget klart svar. Alla älskar TikTok. Men i vissa fall är det kvinnor som leder siffrorna medan det i andra fall är män. Så vi antar att det är ett nära samtal!

Även om skillnaden är liten, var det kvinnliga TikTok-användare 18,2% jämfört med 18% män som utgjorde demografin för TikTok-användare mellan 18 – 24 år.

Men när vi går vidare till nästa åldersgrupp mellan 25 – 34 år dominerar män TikTok med 16,6 % medan kvinnor är på 16,3 %.

I båda dessa fall är skillnaderna små för denna rapport från oktober 2023.

Mer underhållande annonser

Mer underhållande TikTok-annonser har 25 % högre varumärkeskärlek

TikTok Marketing Science Global Entertaining Ads Study 2022 avslöjar att millennials visar 25% högre varumärke älskar att TikTok-annonser som är mer underhållande. Millennials tycker att plattformen är underhållande och rolig, och det är därför TikTok råkar vara den mest populära plattformen bland den åldersgruppen.

Det är också en viktig TikTok-statistik för marknadsförare, eftersom de kan rikta in sig på millennials med underhållande annonser och få dem att köpa fler produkter. Det beror på att millennials är i sena 20- och 30-årsåldern för närvarande och har den största köpkraften för att underblåsa impulsiva köp, tekniska prylar och populära produkter på TikTok.

Kraften hos personliga konton

Personliga konton genererar högre visningar på TikTok

På TikTok är företagskonton inte så populära, särskilt i jämförelse med personliga konton. Personliga konton genererar högre antal visningar på plattformen.

Dessutom genererar personliga konton på TikTok i genomsnitt 30 100 visningar i jämförelse med 17 500 visningar från företagskonton. Det är därför företag bör samarbeta med influencers och kreatörer för att visa upp sina produkter. De kan förvänta sig bättre resultat av dessa skaparsamarbeten än företagskonton som direkt säljer eller lägger upp.

Bästa stället att handla

Gen Z är 1.8 mer benägna att handla på TikTok

Gen Z, den kommande generationen med alla sina coola språk och köpkraft, är 1,8 gånger större sannolikhet att handla på TikTok snarare än direkta marknadsplatser. Det beror på att deras köpbeslut påverkas av deras samhällen – vad andra människor runt omkring dem köper, vad som är trendigt på TikTok eller Instagram.

Faktum är att de flesta Gen Z upptäcker många produkter på TikTok innan de upptäcker dem direkt eller överhuvudtaget.

Bra marknadsförings-ROI

TikToks har 16% ROI för B2B-marknadsförare

TikTok är den perfekta platsen för B2B-marknadsförare eftersom det är den bästa sociala medieplattformen när det gäller engagemang. Dessutom har den en 16% avkastning på investeringen (ROI) för B2B-marknadsförare. Det är knutet till Instagram på andra plats.

Facebook är den bästa sociala medieplattformen i detta avseende. Det har den högsta ROI när det kommer till B2B-marknadsföring i maj 2023, med 22 %.

Innovativ reklam

2/5 av Gen Z-användarna tycker att TikTok Lead Gen-annonser är mer innovativa

TikTok är den perfekta plattformen för att rikta in sig på Gen Z-användare, eftersom 2 av 5 Gen Z-användare säger att TikTok-annonser är mer innovativa än andra plattformar. Det är ett stort plus om ditt varumärkesmål är att generera potentiella kunder och öka konverteringarna.

Generering av potentiella kunder är ett av målen med TikToks annonsering, där om en användare trycker på en annonsgenererande annonss CTA kommer den att öppna ett omedelbart formulär eller omdirigera dem till din webbplats. Du kan använda direktformuläret för att samla in användarinformation, boka tider, lära dig om ditt företag eller din produkt och mer.

Marknadsföring: B2B och B2C

TikToks ROI är 16 % för B2B- och B2C-marknadsföring

TikTok har 16% avkastning på investeringen, inte bara för B2B-marknadsföring på plattformarna, utan även B2C-marknadsföring. Det knyter an till Instagram och YouTube på andra plats i resultaten av denna marknadsföringsundersökning.

Facebook är fortfarande toppen, populär för Meta-annonser och Facebook Marketplace, med 22 % ROI.

Om du funderar på LinkedIn har den en 7% ROI. Det är dock ett utmärkt val för både B2B-marknadsförare och B2C-marknadsförare, eftersom reklamutgifterna är låga i jämförelse med andra. Se vilken annan statistik som gör LinkedIn till en plattform perfekt för B2B-marknadsförare här.

Underhållande innehåll

62% Millennials på TikTok interagerar med underhållande innehåll

Jag har redan nämnt hur var 1 av 2 millennials på TikTok associerar plattformen med allt roligt och underhållande. Det slutar också med att de köper mer från de märken som de tycker är roliga eller underhållande också.

För att lägga till den tankegången är det viktigt att notera det 62% av millennials på TikTok är mer benägna att interagera med innehåll som är underhållande och roligt.

USA täckning

TikTok har 150 miljoner amerikanska individer och 5 miljoner amerikanska företag

USA har utvecklats till att vara den toppledande marknaden för TikTok mellan 2020 och 2023. Faktum är att TikToks vd Shou Zi Chew avslöjade i en TikTok-video att 150 miljoner amerikanska individer är på TikTok 2023. Detta är antalet aktiva användare (månadsvis) och det är särskilt slående eftersom det är ungefär hälften av befolkningen i landet.

Dessutom är TikTok hem för 5 miljoner företag från USA. De flesta av dessa är små eller medelstora företag, vilket visar hur TikTok är en fantastisk plattform för att sälja online och vara synlig för din publik!

Hitta anslutningar

74 % TikTok-användare hittar personer de kan relatera till

Vad gör ett socialt nätverk mer populärt än andra? Man kan tänka på många saker här, men jag tror att det är gemenskap. Det är det som gör att TikTok överträffar alla sina andra konkurrenter eftersom 74 % av sina användare kan hitta personer som de kan relatera till på TikTok.

Det här nätverket är beroende av den mest kraftfulla anslutningen som vi känner till: mänsklig anslutning, och hjälper varumärken att dra nytta av det samtidigt som de säkerställer att de förblir autentiska och trogna sin publik och sig själva.

Jag tror att det är det som gör TikTok till det kraftpaket det är, med sina korta videor och underhållande innehåll.

TikTok förändrar liv

TikToks innehåll har blivit exceptionellt populärt eftersom det lär dig life hacks du aldrig lärt dig i skolan och förenklar komplicerad logik. Det gör allt på ett roligt och underhållande sätt. Det är det som gör den så älskvärd för sina användare. Eftersom det är så populärt bland användare känner sig varumärken tvungna att använda TikTok.

Om du är en B2B- eller B2C-marknadsförare som undrar hur du positionerar ditt varumärke på TikTok, välj underhållande och roligt innehåll som de flesta kan relatera till; du kommer att öka upptäckten, konverteringarna och försäljningen.

Nästa upp, nu när du har läst om TikTok, varför lära sig hur man skärminspelning TikTok-videor på Android, iOS och Windows?