Populära Android Content Transfer-appen Pushbullet kommer till Windows

Mobila enheter har blivit en viktig del av våra liv. De minskar långsamt tiden vi spenderar på traditionella datorer för att surfa på internet, kolla e-post, titta på film eller spela tv-spel. Trots det finns traditionella datorer fortfarande kvar, och vi befinner oss ofta i att utbyta information mellan våra mobila enheter och datorer för att hålla data säkerhetskopierad eller synkroniserad. Pushbullet, en briljant Android-app som låter användare skicka nästan allt från telefon till PC och vice versa, tog nyligen slut på en helt ny Windows-variant. Pushbullet för Windows låter användare snabbt skicka och ta emot filer, länkar, anteckningar och text etc. till och från andra datorer eller enheter via WiFi.

Vi täckte Pushbullet redan i januari 2013, men sedan dess har tjänsten säkerligen överträffat sig själv, och lagt till många extra funktioner till sin arsenal, tillsammans med en Windows-applikation som borde göra delningen ännu bekvämare.

Pushbullets Windows-verktyg, som är en offentlig beta när detta skrivs, har ett installationspaket på 7,4 MB, integration av sportkontextmeny (gör det möjligt att skicka filer från deras högerklicksmenyer), möjligheten att skicka länkar, anteckningar och filer upp till 25 MB i storlek. Utvecklarna lovar större storlekar för filöverföring och fler funktioner i framtida versioner.

När du har startat den för första gången måste du logga in på ditt Pushbullet-konto. Nya användare kan också använda sina Google-konton för att påskynda saker. Användargränssnittet för applikationen är extremt enkelt. Rullgardinsmenyn längst upp låter dig välja din måldator eller enhet för Windows. De fem knapparna längst ner låter dig välja vilken objekttyp du behöver dela, nämligen meddelande, länk, bilaga, lista eller kontaktinformation.

För enkla textmeddelanden kan du ange ämnet tillsammans med själva meddelandetexten, medan listor är praktiska för att skapa att göra-objekt.

Filer kan skickas genom att klicka på den stora knappen som visas i mitten efter att ha valt filöverföringsalternativet (bilaga ikon) från botten, genom att dra och släppa, eller från högerklicksmenyn för den avsedda filen.

När du är redo behöver du bara klicka på ”Push It!” för att skicka varan på väg.

Den visar också skrivbordsaviseringar när du skickar och tar emot filer. En liten funktion, men ändå praktisk.

Pushbullet för Windows fungerar på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Kom ihåg att appen för närvarande är i beta. Som nämnts tidigare har fler funktioner utlovats i framtida uppdateringar.

Ladda ner Pushbullet för Windows