GBA4iOS 2.0 ger iPad-stöd, Dropbox Sync och ett nytt användargränssnitt för iOS 7

När vi täckte GBA4iOS förra året var det redan en ganska snygg och funktionsrik emulator men det har gått ganska lång tid sedan dess utan att appen har genomgått några förändringar. Efter lanseringen av iOS 7 fick nästan alla större appar uppdateringar för att matcha det nya platta användargränssnittet, så det är vettigt att GBA4iOS också har gått med i klubben, om än lite sent. GBA4iOS 2.0 kommer med ett förnyat gränssnitt och några fantastiska nya funktioner. Du kan spara tillståndet för dina spel till Dropbox, och ROM-skivor kan också lagras i molnet för enklare hantering. För att utöka det nya användargränssnittet har GBA4iOS 2.0 även lagt till stöd för tredjepartsskinn för emulatorns kontroller. Om du äger en iPad har GBA4iOS äntligen optimerats för din surfplattas större skärm, så att användarna kan njuta av sina barndomsfavoritspel mer grundligt.

Apple har alltid sett på näsan åt Game Boy Advance-emulatorer, vilket är anledningen till att GBA4iOS inte fick vara kvar i App Store för länge förra gången den släpptes. Med det sagt finns det alltid bakdörrar och alternativa sätt att få det du vill ha på din iPhone. Inom några dagar efter att appen tagits bort gjorde utvecklaren bakom GBA4iOS det möjligt för användare att ladda ner emulatorn via Safari. Denna metod fungerar fortfarande för GBA4iOS 2.0.

Gå till avsnittet Allmänt i Inställningar och ändra din enhets datum till 18 februari 2014 (eller vilket datum som helst som är äldre än det).
På din iDevice, gå till GBA4iOS huvudsida (länk i slutet av detta inlägg) och gå till nedladdningssektionen.
Tryck på emulatorns nedladdningslänk och klicka på alternativet ”Installera” från den resulterande popupen.
På hemskärmen kommer du att bli tillfrågad om bekräftelse. Tryck på ”Fortsätt” för att fortsätta.
När appen har installerats, och du har kört den framgångsrikt för första gången, kan datumet ändras tillbaka till sitt nuvarande tillstånd.

GBA4iOS 2.0:s nya och snyggare användargränssnitt är uppenbart redan från början, med menyerna och kontrollerna som har ett mycket plattare utseende än tidigare. Appens inställningar är i stort sett oförändrade, men det finns fortfarande ett betydande tillskott till mixen i form av Dropbox-synkronisering. Denna synkronisering gäller både speltillstånd och ROM sparade i emulatorn.

Du kan fortfarande lägga till nya ROM-skivor du äger till GBA4iOS 2.0 på det gamla sättet (via iTunes) men det är också möjligt att använda appens inbyggda webbläsare för att leta efter dina favoritspel. GBA4iOS 2.0 visar en varning för piratkopiering innan användarna tillåter att ladda ner något spel. Tanken är att ge användarna en plats där de kan få kopior av spel de redan äger. GBA4iOS 2.0-spelsamlingen kan sorteras efter popularitet och antalet gånger varje ROM har laddats ner.

Med tiden är vi säkra på att fler kontrollerskins kommer att läggas till i nedladdningssektionen för GBA4iOS 2.0 men för närvarande är valen ganska begränsade. Precis som tidigare kan spel spelas i både liggande och stående läge, med olika kontroller i varje fall. Om du använder appen på en iPad kan det bli lite hektiskt att spela i landskapet men ändå har utvecklaren optimerat kontrollerna ganska bra.

En sak som alltid har saknats från Game Boy Advance-emulatorer på iOS är stöd för fusk. GBA4iOS 2.0 löser detta problem och nu kan du använda alla fuskkoder du vill på alla spel du spelar på emulatorn. Detta fullbordar i stort sett GBA-upplevelsen och kommer säkerligen att bli ett populärt tillägg till emulatorn.

GBA4iOS 2.0 är en gratis app och fungerar på alla iDevices som kör iOS 7 och senare. Ge det en chans genom att gå till följande länk från din iPhone, iPad eller iPod touch.

Ladda ner GBA4iOS 2.0 för iOS