Original Sin 2 på Linux

Divinity: Original Sin 2 är ett RPG-videospel utvecklat och publicerat av Larian Studios. Det är uppföljaren till Divinity: Original Sin 1. I spelet kan spelare spela solo eller med tre vänner. Spelet är väldigt likt Dungeons & Dragons och är känt för sin djupgående RPG-mekanik. Så här spelar du det på Linux.

Att få Divinity: Original Sin 2 på Linux fungerar

Divinity: Original Sin 2 fungerar ganska bra på Linux, eftersom den har ett guldbetyg på ProtonDB. Det kommer dock bara att fungera med hjälp av Steam och Proton. För att få det att fungera måste du installera Steam.

Öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet för att starta Steam-installationen på din Linux-dator. Du kan öppna en Linux-terminal på skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn.

Med terminalfönstret öppet och klart att använda, följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

Steam kan installeras på Ubuntu genom de officiella programvaruförråden. För att få det att fungera, använd följande Apt-installationskommando nedan.

sudo apt install steam

Debian

För att få Steam att fungera på Debian måste du ladda ner DEB-paketet till din dator. Använd kommandot wget nedan och hämta DEB-paketet från Steam-webbplatsen.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner DEB-paketet till din hemmapp på din Debian Linux-dator kan installationen av Steam börja. Använd installationskommandot dpkg nedan och installera paketet på din dator.

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam installerat på din Debian Linux-dator, öppna en terminal och använd kommandot apt-get install -f nedan för att korrigera eventuella beroendeproblem som kan ha uppstått under installationen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för Arch Linux-användare i ”multilib”-programvaruförrådet. Men inte varje installation av Arch Linux har ”multilib”-repo aktiverat. För att aktivera detta arkiv, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root).

Med konfigurationsfilen öppen, leta reda på ”multilib”-raden. Ta sedan bort #-symbolen från raden. Ta också bort #-symbolen från raderna direkt under den. Spara sedan ändringarna och stäng redigeraren.

Synkronisera om Pacman med Arch Linux-programvaran med hjälp av kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera Steam.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora och OpenSUSE kommer att kunna installera Steam-applikationen genom programvaruförråd som ingår i systemet. Med det sagt, Steam fungerar bättre med Flatpak, så vi föreslår att du istället följer installationsinstruktionerna för Flatpak.

Flatpak

Efter att ha ställt in Flatpak runtime på din dator kan Steam-appen installeras. Använd sedan de två kommandona nedan för att komma igång med Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Med Steam inställt på Linux öppnar du appen och loggar in med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Divinity: Original Sin 2 igång.

Steg 1: Hitta menyn ”Steam”, välj den och klicka på knappen ”Inställningar”. Leta sedan upp avsnittet ”Steam Play” och markera båda rutorna för att aktivera Proton i Steam.

Leta upp knappen ”Store” och klicka på den med musen. Genom att välja den här knappen kommer du åt Steams skyltfönster. När du är i butiken, leta reda på sökrutan och klicka på den med musen.

Använd tangentbordet, skriv in ”Divinity: Original Sin 2” och tryck på Enter. När du trycker, Enter kommer sökresultaten att visas i Steam.

Steg 2: Titta igenom sökresultaten för ”Divinity: Original Sin 2”, och klicka på den med musen. När du hittar spelet i sökresultaten klickar du på det med musen för att komma åt spelets Steam-butikssida.

På Divinity 2-butikssidan, leta reda på den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och välj den med musen. När spelet har lagts till i din varukorg, hitta kundvagnsknappen längst upp till höger i appen och klicka på den.

Steg 3: Efter att ha valt kundvagnsknappen, gå igenom att köpa spelet för ditt Steam-konto. Hitta sedan knappen ”Bibliotek” och klicka på den med musen för att komma åt ditt Steam-spelbibliotek.

Inuti spelbiblioteket, hitta sökrutan och skriv ”Divinity 2”. Välj sedan högerklicksknappen på musen och välj knappen ”Egenskaper”. Leta sedan upp avsnittet ”Kompatibilitet”.

Steg 4: I avsnittet ”Kompatibilitet”, markera rutan som säger ”Tvinga användningen av ett specifikt Steam Play”-kompatibilitetsverktyg. Välj sedan ”Proton 6.3-6” som den du vill använda.

När du har valt Proton, stäng fönstret Egenskaper. Hitta sedan den blå ”INSTALLERA”-knappen och klicka på den för att installera spelet. Välj den gröna ”SPEL”-knappen för att starta spelet när spelet är färdiginstallerat.