Hur man ställer in och använder Fragments BitTorrent-klienten på Linux

Letar du efter en lättanvänd, vacker BitTorrent-klient för Gnome-skrivbordet? Kolla in Fragments! Det är en enkel, användbar GTK3-baserad torrentklient för Gnome. Så här ställer du in det på ditt system.

Observera: wdzwdz tolererar inte på något sätt nedladdning av olagligt innehåll med Fragment torrent-klienten. Använd endast det här programmet för att ladda ner lagliga filer, såsom Linux-distribution eller andra program med öppen källkod.

Installera Fragments på Linux

Fragments är en utmärkt GTK3-torrentklient för Gnome-skrivbordet och andra GTK3-baserade Linux-skrivbordsmiljöer. Som sagt, det är inte ett standardprogram för Gnome, så du måste installera det manuellt.

För att starta installationen, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. Du kan öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet kan installationen av Fragments börja. Följ sedan installationsinstruktionerna nedan som motsvarar den Linux-distro du använder.

Arch Linux

Fragments-applikationen är tillgänglig för Arch Linux-användare i ”Community”-programvaran. Aktivera först “community”-repo i filen /etc/pacman.conf på ditt system. Efter det, använd kommandot pacman -S för att ställa in ”fragments”-applikationen på ditt system.

sudo pacman -S fragments

Fedora

Ända sedan Fedora 33 har Fragments torrentklient varit tillgänglig i de centrala Fedora-mjukvaruförråden. För att få appen att fungera på ditt system, använd kommandot dnf installation nedan för att få ”Fragments” torrentklienten inställd på ditt system.

sudo dnf install fragments

OpenSUSE

Torrentklienten Fragments är tillgänglig för installation på OpenSUSE genom programvaruförrådet ”Gnome Apps”. Denna repo måste dock aktiveras manuellt, eftersom den inte ingår i förpackningen.

För att lägga till Gnome Apps-repo till din OpenSUSE-installation, skriv in följande zypper-installationskommando nedan.

sudo zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/GNOME:/Apps/openSUSE_Leap_15.3/ gnome-apps-x86_64

Med repet lagt till OpenSUSE kommer du att kunna installera ”Fragments”-applikationen på ditt system med hjälp av zypper installationskommandot.

sudo zypper install Fragments

Flatpak

Torrentklienten Fragments är tillgänglig för Linux-användare som ett Flatpak-paket på Flathub. Men innan programmet kan börja måste du ställa in Flatpak-runtimen på din dator. Det är inte möjligt att installera Fragments utan runtime.

För att ställa in Flatpak runtime på din dator, installera ”Flatpak”-paketet. För mer instruktioner, följ med vår Flatpak installationsguide.

När du har ställt in Flatpak runtime på din dator, använd de två kommandona nedan för att få den senaste versionen av Fragments inställd på din dator.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub de.haeckerfelix.Fragments

Snappaket

Vill du installera Fragments-applikationen på din Linux-dator via Snap-butiken? Börja med att aktivera Snap-paketets körtid. Fragments-applikationen kommer inte att installeras utan körtiden. Ställ in det genom att följa guiden i ämnet.

Efter att ha ställt in Snap-runtime, kan Fragments torrent-applikationen installeras med följande snapinstall-kommando nedan.

Använda Fragments på Linux

Fragments är en enkel, lättanvänd BitTorrent-klient. För att använda den, börja med att starta den på skrivbordet. Sedan kan du starta appen genom att söka efter den i appmenyn. När programmet är öppet, hitta en torrent att ladda ner.

Ladda ner torrentfilen till din dator. Klicka sedan på ”+”-ikonen med musen. När du väljer den här knappen visas en popup-meny på skärmen. Använd popup-fönstret och välj den torrentfil du vill använda i Fragments.

Efter att ha valt en torrentfil i popup-fönstret kommer Fragments omedelbart att starta nedladdningsprocessen. Så luta dig tillbaka och låt appen ladda ner din torrent.

Öppna Linux-filhanteraren och välj mappen ”Nedladdningar” när nedladdningen är klar. När du har valt mappen ”Nedladdningar” kommer du att kunna komma åt din nyladdade fil. Upprepa denna process för att ladda ner så många objekt du vill i Fragments.

Ta bort en torrent

Om du inte vill fortsätta att se en torrent efter att den har laddats ner behöver du inte göra det. För att ta bort en sådd torrent från systemet, välj torrenten med musen. När du har valt filen med musen klickar du på knappen ”papperskorgen”.

När du väljer ”papperskorgen”-knappen kommer Fragments att visa en popup-meny. I den här popup-menyn står det, ”När den har tagits bort, kommer torrentfilen eller magnetlänken att krävas för att fortsätta överföringen.”

Klicka på knappen ”Ta bort” för att ta bort den. Om du också vill ta bort nedladdade data, markera kryssrutan bredvid ”Ta bort nedladdade data.”