Hur man spelar Deadcore på Linux

Spread the love

Deadcore är ett plattformsspel FPS som blandar både utforskning och speedrunning. Spelet utvecklades av 5 Bit Games och publicerades av BANDAI NAMCO Entertainment. Så här spelar du Deadcore på Linux.

Få Deadcore att fungera på Linux

Deadcore är ett inbyggt Linux-videospel och fungerar ganska bra på Linux. Som sagt, det är bara tillgängligt på Steam för nedladdning, så du måste installera Steam på Linux för att få det att fungera.

För att starta installationen av Steam på Linux måste du öppna ett terminalfönster. Öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

Med terminalfönstret öppet och klart att använda kan installationen börja. Använd installationsinstruktionerna nedan och följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder.

Ubuntu

För att få Steam att fungera på Ubuntu, installera det med kommandot apt install nedan.

sudo apt install steam

Debian

Om du vill använda Steam på Debian, måste du ladda ner det senaste Steam DEB-paketet direkt från Steams webbplats. Använd kommandot wget nedan för att hämta det senaste DEB-paketet.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner DEB-paketet till din dator kan installationen av Steam börja. Använd kommandot dpkg -i och installera Steam DEB-paketfilen på din dator.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när DEB-paketet är installerat måste du korrigera beroenden. För att göra det, använd följande kommando apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam-applikationen är tillgänglig för Arch Linux-användare i ”multilib”-programvaran. Du måste aktivera ”multilib”-programvaran på ditt Arch-system. För att göra det, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root).

  Hur man använder kommandot chown på Linux

Med filen öppen i textredigeraren, leta reda på ”multilib”-programvaran och ta bort #-symbolen framifrån. Ta sedan bort symbolerna från raderna direkt nedan. När du är klar med redigeringen, spara textfilen och synkronisera Arch till repos.

sudo pacman -Syy

Nu när repet är konfigurerat använd pacman-kommandot nedan för att installera Stam-appen.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både OpenSUSE Linux, såväl som Fedora Linux, stöder Steam. Användare kan installera det med programvarukällor som ingår i systemet. Steam fungerar dock mycket bättre på dessa operativsystem med Flatpak. Installera Steam via Flatpak istället.

Flatpak

För att få Steam att fungera på Flatpak måste du först ställa in Flatpak-runtime på din dator. Vänligen följ vår guide om hur du ställer in Flatpak runtime på din dator.

  Hur man installerar Gnome 40 på Linux tidigt

Med Flatpak runtime konfigurerad och inställd på din dator kan installationen av Steam börja. Använd de två kommandona nedan för att installera Steam på din dator.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Med Steam installerat öppnar du appen och loggar in med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Deadcore att fungera på Linux.

Steg 1: Hitta knappen ”Store” i Steam och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen kommer Steam att ladda upp Steams skyltfönster.

Väl på Steams skyltfönster, hitta sökrutan och klicka på den med musen. När du har valt sökrutan med musen, skriv in ”Deadcore” i sökrutan. Tryck sedan på Enter för att se sökresultaten.

Steg 2: Titta igenom sökresultaten för ”Deadcore” och klicka på spelet i sökresultaten med en mus. Efter att ha klickat på ”Deadcore”-sökresultatet kommer Steam att ladda upp spelets skyltfönster.

Titta igenom Deadcores skyltfönster efter en grön ”Lägg till i kundvagn”-knapp och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen lägger du till spelet i din Steam-vagn.

  Hur man skapar och installerar SSH-nycklar från Linux-skalet

Steg 3: Klicka på Steam-vagnsikonen och köp Deadcore. När du köper Deadcore läggs den till i din Steam-spelsamling.

Hitta knappen ”Library” i Steam och klicka på den med musen. När du väljer knappen ”Bibliotek” kommer du att kunna komma åt ditt Steam-spelbibliotek.

Steg 4: Hitta sökrutan i ditt Steam-spelbibliotek. Klicka sedan på den med musen. Skriv till exempel ”Deadcore” i sökrutan och välj sedan ”Deadcore” för att komma åt spelets Steam-bibliotekssida.

På Deadcore Steam-bibliotekssidan, hitta den blå ”INSTALLERA”-knappen och klicka på den med musen. Genom att välja den här knappen kommer den att ladda ner Deadcore till din Linux-dator. Kom ihåg; den här nedladdningen kan ta lite tid.

Steg 5: När installationen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Välj den gröna ”SPEL”-knappen för att starta spelet.

Njut och lycka till med spelandet!