Nu kan du enkelt titta på TikTok-videor offline. Här är hur…

Viktiga takeaways

  • TikToks offlinevideofunktion tillåter användare att ladda ner mellan 50 och 200 videor samtidigt för att titta offline.
  • Du kan komma åt funktionen under ”Inställningar och sekretess” genom att välja ”Offlinevideor”.
  • Offlinevideor inkluderar inte annonser, lagras i TikTok-appen och har begränsad funktionalitet jämfört med onlinevideor.

TikTok låter dig nu titta på videor offline med en dedikerad funktion som träffande kallas ”Offline Videos”. Här är vad det är och hur du använder det för att titta på TikTok-videor offline.

Vad är TikToks offlinevideofunktion?

Istället för att ladda ner TikTok-videor manuellt automatiserar Offline Videos processen. Det låter dig ladda ner mellan 50 och 200 videor samtidigt så att du kan njuta av dem offline senare.

Naturligtvis, för att spara mobildata medan du använder TikTok, bör du använda offlinevideor när du är ansluten till Wi-Fi. Du kan sedan titta på dessa videor när du inte längre är ansluten. Exempel är när du ska på ett möte eller när du har ett flyg.

Hur man använder offlinevideofunktionen på TikTok

För att kontrollera om du har funktionen, öppna din TikTok-profil och tryck på hamburgerikonen. Välj Inställningar och sekretess. Under Cache & Cellular hittar du offlinevideor om du har funktionen.

När du är online, gå in på offlinevideor och välj mellan paket med 50, 100, 150 och 200 videor. Tryck på Hämta-knappen och TikTok-appen tar det antal videor som anges från din For You-sida.

Starta appen när du är offline och gå direkt tillbaka till offlinevideor. Det är där din underhållning sparas. Du kan titta på dessa videor när du vill utan internetanslutning.

Men om du vill ha fler videor måste du gå online igen. På sidan Offlinevideor kan du stänga av inställningen Ladda ner endast via Wi-Fi och få fler TikTok-videor med din mobildata istället.

Hur ser du på de nya videorna? Ett alternativ är att välja offlinevideor på samma sida, välja ett större paket och trycka på nedladdningsikonen. Appen lägger till dessa videor till din samling.

Ett annat sätt att få nya videor är att rensa dina befintliga nedladdningar genom att trycka på Rensa på sidan Offlinevideor och börja om. När ditt lagringsutrymme är tomt trycker du bara på knappen Ladda ner offlinevideor, vilket visar dina fyra paketalternativ igen.

Är det värt att använda TikToks offlinevideofunktion?

Denna funktion låter TikTok-användare snabbt ladda ner partier med videor medan de är online och titta på dem via appen utan att ansluta till internet.

Deras roliga faktor kanske inte är lika hög eller långvarig som att ladda ner Netflix-videor för att titta på offline, men TikTok har sina fördelar. Här är några viktiga faktorer att vara medveten om…

Du kan inte välja vilka videor som ska laddas ner

Från det ögonblick du säger åt TikTok att ladda ner ett paket med videor, kommer det att ta dem från din For You-sida på måfå. Om du generellt sett är nöjd med innehållet som TikTok visar dig, kommer de nedladdade videorna att vara av intresse för dig.

Om dock TikToks videorekommendationer alltid är hit-and-miss, kanske du inte får den bästa offlineunderhållningen om du inte manuellt laddar ner TikTok-videor du gillar.

Alternativt, ändra din TikTok For You-sida och dina rekommenderade videor bör förbättras, vilket gör funktionen offlinevideor mer tilltalande och användbar.

Du får inga annonser

Annonser räknas inte som videor när TikTok laddar ner paket med innehåll för offlinevisning. Så när du ber om 200 videor är det precis vad du får; inga annonser som stör din underhållning. Detta är en stor fördel med funktionen.

Videorna lagras i appen

När du använder funktionen Offlinevideor går det nedladdade innehållet till TikTok-appens lagringsutrymme på din enhet. Det betyder att all din offline TikTok-underhållning finns på ett ställe. Det är lätt att komma åt och rensa videorna som du vill.

Tänk dock på att utrymmet som appen tar på din enhet ökar med dina nedladdningar. När du väljer paket med videor, kontrollera storleken på varje nedladdning och att din enhet kan ta emot den.

För att hålla ett öga på telefonens lagringsstatus kan du gå tillbaka till Inställningar och sekretess och välja Frigör utrymme direkt under Offlinevideor.

Här visar TikTok dig hur mycket utrymme den tar upp på din telefon och hur mycket du fortfarande kan använda. Du kan rensa dina nedladdningar, vilket är dit dina offlinevideor går.

Videofunktioner är begränsade i offlineläge

När du tittar på en offline TikTok-video kan du bara använda Gilla-ikonen och lämna en kommentar, men de synkroniseras inte med appen förrän du går online igen. Du kan också se den grundläggande informationen om skaparen och bakgrundsmusik.

Bortsett från det kan du inte dela eller ladda ner en video från din offlinesamling eller spara den i dina favoriter. När du ansluter till internet igen kommer de flesta av dessa funktioner att fungera igen, förutom ikonen Dela. Detta är inte tillgängligt för innehåll som du har laddat ner.

Offline TikTok-videor erbjuder underhållning utan internetanslutning

Om du till exempel är ute och reser och inte kan gå online är det skönt att veta att du har underhållning redo och väntar till hands.

Som en ivrig TikTok-användare är det lika bra att spara flera videor till senare som att ladda ner filmer för att se offline. Ännu bättre, så fort du hittar en Wi-Fi- eller dataanslutning kan du skaffa fler TikTok-videor och hålla dig uppdaterad med dina favoritskapare.

Trots vissa nackdelar, som det slumpmässiga urvalet av videor och begränsad funktionalitet, är TikToks Offline Video-funktion praktisk för korta och enkla skurar av underhållning.