Mediastack API Review – Global News Data Insights till ett överkomligt pris

Spread the love

Oavsett om du är i nyhetsbranschen eller om ditt företag förlitar sig på nyhetsdata för att förbättra sin konkurrensfördel, är Mediastack API väl värt att överväga. Det är ett prisvärt alternativ till dyrare nyhetsdataaggregatorer och är lätt tillgänglig för integration inom praktiskt taget alla plattformar. Även om du inte är en teknisk guide är Mediastack enkel att använda, men lovar ändå robust funktionalitet som kan utnyttja tiotusentals nyhetskällor över hela världen.

Så Apilayers senaste produkt ser bra ut på papper, men håller Mediastack i praktiken? Vi tittar närmare på båda i dagens kompletta Mediastack-recension.

Mediastacks hisspitch

Mediastack gör det enkelt att få de nyhetsdata som ditt företag behöver för att blomstra. Med tillgång till över 75 000 nyhetskällor i 50 länder på 13 språk, möjliggör Mediastack verkligt globala perspektiv med sitt robusta API. Oändligt skalbar molnbaserad infrastruktur ger nästan perfekt drifttid oavsett om du är enskild firma eller i företagsskala. Prova det helt gratis – det finns ingen skyldighet att uppgradera, och du får full tillgång till Mediastacks expansiva resursnätverk. Om du någon gång är i behov av hjälp, kolla in deras olika dokumentationssidor eller kontakta Apilayers expertsupportteam för att göra integrationen till en lek.

Komma igång med Mediastack (recension)

Apilayer är ett av de företag som förlitar sig på styrkan i sina produkterbjudanden för att tjäna ditt företag, snarare än skumma högtrycksförsäljningstaktik. Som sådan rekommenderar vi att du kommer igång med Mediastack genom dess gratisprenumerationsnivå. På så sätt kan du få tag i din API-nyckel och omedelbart börja leta runt för att själv bestämma om det är värt att uppgradera.

Klicka först på den stora, blå REGISTRERA DIG GRATIS knappen längst upp till höger på valfri sida på Mediastack-webbplatsen och klicka sedan BLI MEDLEM under ”Gratis” produkt. Som med allt annat måste du skapa dina kontouppgifter, men du är inte skyldig att göra något mer än så.

När du har gjort det är du med! Apilayer ber aldrig om bank- eller kreditkortsbetalningsinformation på gratisplaner för någon av deras produkter. Det innebär inga provperioder att glömma bort, och inte heller plötsliga oönskade fakturor. Du sitter alltid i förarsätet, med full kontroll över när och hur du uppgraderar eller nedgraderar ditt konto.

instrumentbräda

När du har gjort anspråk på ditt Mediastack-konto, ta dig tid att bekanta dig med instrumentpanelen. Så länge du är inloggad hittar du alltid länken till din Dashboard uppe till höger på Mediastacks webbplats. Klicka på den för att navigera till huvudsidan instrumentbräda sida. Här hittar du all den viktigaste informationen relaterad till ditt konto i korthet.

Aviseringar som signalerar eventuella ändringar av ditt konto eller Mediastack själv visas överst på sidan. Omedelbart nedan finns två praktiska länkar till Mediastack 3-stegs snabbstartsguide, såväl som API Dokumentation.

Därefter hittar du din API-åtkomst key, som är den kritiska komponenten som behövs för att integrera Mediastack API i din app eller webbplats. Om du någonsin misstänker att säkerheten för din nyckel har äventyrats, kan du omedelbart skapa en ny nyckel genom att klicka på ”Återställa” som visas här.

Slutligen finns det en snabb översikt över dina viktiga kontoinställningar. Här kan du övervaka dina nuvarande totala månatliga API-förfrågningar mot den kvot som tilldelats av din prenumerationsnivå. Dessutom kan du se dina betalningsmetoder, faktureringsperiod och det totala beloppet.

Menyalternativ

Förutom huvudsidan består din Dashboard av flera menyalternativ i sidofältet. För det mesta representerar dessa liknande information som finns på huvudsidan, men mer detaljerat.

  Hur man ställer in profilbild i zoom

Uppgradering/prenumerationsplan – Dessa två alternativ är i huvudsak samma sak, vilket är att ändra prenumerationsnivån som är kopplad till ditt konto. Vi fördjupar oss i prisschemat senare i den här recensionen, men tänk bara på en sak för nu: Apilayer gör att du kan uppgradera eller nedgradera när du vill, absolut inga frågor.
konto – Här kan du ändra alla dina personliga och/eller företagsuppgifter, inklusive kontaktinformation och lösenord. Dessutom är menyalternativet Konto där du kan hantera dina meddelanden och e-postfakturainställningar.
Betalning – Det är här du kan hantera dina betalningsmetoder, som kan inkludera kreditkort, PayPal eller banköverföring på högre nivåer. Betalande användare kan också se sina fakturor nedan.
API-användning – Återigen har vi ett menyalternativ som till stor del visar information som liknar standardsidan för Dashboard. Utöver din månatliga API-förfrågningskvot kan du dock se din förfrågningsstatistik för större insikt i din Mediastack-användning.

Använder Mediastack

Om Apilayer gör en sak bra är det att förse utvecklare med tydlig, koncis dokumentation med allt du behöver för att implementera och använda Mediastack. Ta inte vårt ord för det, kolla in deras Dokumentation sida för dig själv.

Men om du bara letar efter de viktigaste punkterna om vad du kan göra med Mediastack, håll dig till oss när vi går igenom blow-by-blow nedan.

Kom ihåg att vi antar att du har en grundläggande förståelse för vad ett API är och gör, plus hur du hanterar autentisering och ringer anrop. Om så inte är fallet rekommenderar vi starkt att du checkar ut Mediastacks 3-stegs snabbstartsguide.

Mediastacks huvudfunktioner

I ett nötskal, Mediastack används för att hämta metadata om både nyheter och källor. Beroende på din prenumerationsnivå kan du analysera aktuella nyhetsdata i realtid såväl som historiska rekord. När du gör en förfrågan till Mediastack API, utnyttjar du ett stort nätverk av resurser som spänner över hela världen för de mest uttömmande resultaten som finns tillgängliga.

Från Mediastack dokumentation, här är ett exempel på en API-begäran:

https://api.mediastack.com/v1/news
  ? access_key = YOUR_ACCESS_KEY
  & keywords = tennis
  & countries = us, gb, de

Och hur ett av svaren kan se ut:

{
  "pagination": {
    "limit": 100,
    "offset": 0,
    "count": 100,
    "total": 293
  },
  "data": [
    {
      "author": "TMZ Staff",
      "title": "Rafael Nadal Pulls Out Of U.S. Open Over COVID-19 Concerns",
      "description": "Rafael Nadal is officially OUT of the U.S. Open ... the tennis legend said Tuesday it's just too damn unsafe for him to travel to America during the COVID-19 pandemic. "The situation is very complicated worldwide," Nadal wrote in a statement. "The…",
      "url": "https://www.tmz.com/2020/08/04/rafael-nadal-us-open-tennis-covid-19-concerns/",
      "source": "TMZ.com",
      "image": "https://imagez.tmz.com/image/fa/4by3/2020/08/04/fad55ee236fc4033ba324e941bb8c8b7_md.jpg",
      "category": "general",
      "language": "en",
      "country": "us",
      "published_at": "2020-08-05T05:47:24+00:00"
    },
    [...]
  ]
}

Genom att lägga till /news-slutpunkten till din API-förfrågan har du omedelbar tillgång till en veritabel skattkammare av nyhetsdata. Naturligtvis vill du antagligen begränsa dina resultat bara en smula. I så fall gör Apilayer det enkelt med följande parametrar:

Källor

Med denna parameter kan du begränsa dina resultat enbart till nyheter källor du anger. Till exempel kanske du bara vill ha BBC:s syn på dagens nyheter, i så fall skulle du ta med & källor = bbc i din förfrågan. Alternativt och dessutom kan du filtrera bort specifika källor som så: & källor = -räv

Kategorier

När du forskar om sportbevakning behöver du inte riktigt vädret, eller hur? Med den här parametern kan du filtrera nyheterna efter typ. Kategorier omfatta: allmänt, affärer, underhållning, hälsa, vetenskap, sport, teknik. Och återigen, du kan specifikt utelämna någon av dessa med en framför nyckelordet.

Nyckelord

Du kommer antagligen att använda den här mycket, eftersom den låter dig skärpa in i aktuella diskussioner om specifika händelser, människor och idéer. Du kanske vill samla in data om ny vaccinforskning för andra sjukdomar än coronaviruset. I det här fallet, använd helt enkelt & nyckelord = vaccin,-coronvirus,-covid. När den används i kombination med andra parametrar kan du få mycket specifika resultat.

  Skapa och dela samlingar av intressant innehåll

Länder

Mediastack kan analysera nyhetsdata från över 50 länder (se listan över landskoder här). För att se de senaste nyheterna i Österrike och Tyskland men inte i Schweiz, till exempel, skulle du lägga till & länder = at,de,-ch till din begäran.

språk

Med den här parametern kan du inkludera eller exkludera någon av Mediastacks 13 stödda språk (arabiska, tyska, engelska, spanska, franska, hebreiska, italienska, holländska, norska, portugisiska, ryska, svenska, kinesiska).

Organisera dina resultat

När du arbetar med potentiellt massor av data behöver du ett meningsfullt sätt att sortera dina resultat. Mediastack låter dig sortera efter stigande eller fallande publiceringsdatum, samt efter popularitet. Dessutom kan du justera begränsa resultat visas per sida upp till 100 resultat. Äntligen kan du offset dina resultat för att utelämna, till exempel, de första 50 resultaten som kommer upp.

Med dessa tre parametrar har du otroligt mycket kontroll över hur API:et returnerar resultat till dig. Detta kan göra skillnaden mellan en värdelös mängd data och en mycket exakt, relevant och omedelbart användbar information.

Mediastack betalda funktioner

Medan Mediastack erbjuder massor av funktionalitet till gratisanvändare, finns det några viktiga funktioner reserverade för betalande kunder. Dessa är naturligtvis inriktade på kommersiell användning, men är väl värda investeringen i vilken skala som helst.

Kryptering

Om du samlar in nyhetsdata för kommersiella ändamål måste du absolut tänka på säkerheten för ditt företags skull. Mediastack erbjuder säkra anslutningar till sitt API via 256-bitars HTTPS-kryptering. Allt du behöver göra är att ändra http till https i din webbadress för basbegäran, och Mediastack tar hand om resten.

Live nyheter

Till skillnad från gratisprenumerationsnivån, där livenyhetsresultaten är med 30 minuters fördröjning, har betalda användare tillgång till minut för minut täckning av alla senaste nyheter. Det finns ingen speciell slutpunkt eller parameter här; när du uppgradera ditt Mediastack-konto, kommer att göra en förfrågan med hjälp av /news-slutpunkten automatiskt att visa realtidsresultat. Enkelt men ändå effektivt!

Historiska nyheter

Om du behöver gräva tillbaka i arkiven på Internet och kontrollera historiska nyhetsdata, låter Mediastack dig göra det också. Gör bara din förfrågan som vanligt, med alla parametrar som behövs för att specificera dina sökkrav och lägg sedan till & datum = ÅÅÅÅ-MM-DD. Dessutom kan du ange ett datumintervall genom att lägga till den andra informationen efter ett kommatecken.

Integrering av Mediastack

Apilayer designar produkter för alla och är därför så inkluderande som möjligt när det gäller kompatibilitet. Integration görs således enkelt genom ditt favoritspråk på klient- eller serversidan.

I deras dokumentation hittar du kodexempel för att komma igång med PHP, Python, jQuery, Go och Ruby. Om du inte är en kodningsguide kan du stödja dig på Mediastacks expertsupport för att få hjulen att snurra – förutsatt att du har ett betalabonnemang.

Prestanda

Så, hur håller Mediastack sina löften? När allt kommer omkring är det en sak att ha ett globalt expansivt resursnätverk, och en helt annan att ha en faktiskt stabil, användbar app.

När det gäller stabilitet först, är Apilayer extremt transparent med sin drifttid för alla sina API-produkter. Faktum är att de har en webbapp som ständigt övervakar Mediastack kl status.mediastack.com. Gå vidare och klicka på länken, vad ser du? I skrivande stund har Mediastack haft 100 % drifttid sedan lanseringen i slutet av Q3 2020. Så är det överlag för deras produktlinje, främst för att de alla är byggda på samma molnbaserade infrastruktur.

Naturligtvis erbjuder Apilayers ekosystem en annan fördel utöver drifttiden: skalbarhet. Även om det är den yngsta i deras produktsortiment, bearbetar Mediastack redan rutinmässigt miljontals API-förfrågningar per månad utan att se några driftstopp eller luckor i tjänsten. Det betyder att oavsett omfattningen av din verksamhet kommer du att ha en kostnadseffektiv lösning som växer med dina behov. Oavsett om det bara är några tusen förfrågningar per månad eller ett anpassat nummer djupt in i sexsiffrigt område, kan du räkna med att Mediastack levererar.

  Hur man visar snabbåtgärdsknappar över din e-post i Outlook

Som nämnts tidigare är Mediastack ett relativt nytt produkterbjudande och har därmed fortfarande utrymme att växa. Ja, det har redan ett imponerande nätverk av nyhetskällor, men det kan bli ännu större. För närvarande finns det några anmärkningsvärda luckor i vilka länder som täcks av Mediastack, men Apilayer har en bra erfarenhet av att uppdatera och förbättra sina produkter.

Prissättning

Som vi har sagt tidigare är Mediastack en nyhetsdatalösning som absolut alla kan använda. Detta talar inte bara för API:s användarvänlighet och implementering; Apilayer erbjuder ett brett utbud av prenumerationsnivåer så att du bara betalar för det du behöver. Istället för att låsa in dig på ett dyrt premiumkonto i en storlek som inte passar alla, har du full kontroll över hur din månatliga begärandekvot. Så här fungerar Mediastacks prissättning:

Gratis nivå

Mediastacks Free-tier är en överraskande robust sandlåda där du verkligen kan lära känna API:t och dess möjligheter. För det låga priset av absolut ingenting kan du göra upp till 500 API-anrop per månad och dra nytta av Mediastacks hela utbud av nyhetskällor och språk över hela världen. Du kommer inte riktigt att få livedata, eftersom det finns en 30-minuters fördröjning på plats, men det borde ändå visa sig vara användbart för testning eller personligt bruk. Se bara till att komma ihåg att gratisnivån inte möjliggör kommersiell användning av Mediastack-resultat.

Betalda nivåer

När du har bestämt dig för att Mediastack är rätt för ditt företag vill du uppgradera till en betalprenumerationsnivå. Oavsett vilken nivå du väljer får du samma obegränsade tillgång till Mediastacks 7 500+ källor, 50 länder och 13 tillgängliga språk. Nu är begränsningen för kommersiell användning borta, vilket frigör rättigheterna till en mängd lönsamma nyhetsdata. Dessutom blir livenyhetsdata från minut för minut tillgänglig, liksom en svindlande mängd lättsorterade historiska data. Äntligen står Apilayers tekniska support i världsklass redo för att göra API-integration och felsökning till en vind, vilket säkerställer maximal drifttid för din nyhetsdataberoende webbplats eller app.

Den enda meningsfulla skillnaden mellan de olika betalnivåerna är antalet samtal per månad. Det bryts ner så här:

Standard – 24,99 USD/m, 19,99 USD/år
Professionell – 99,99 USD/m, 79,99 USD/år
Företag – 249,99 USD/m, 199,99 USD/år

Som du kan se, det finns en ganska rejäl rabatt om du betalar årligen, ta med 20% besparingar i förhållande till månadsbetalningar. Du kan betala med följande metoder:

Visum
MasterCard
American Express
Upptäck
Diner’s Club
PayPal

Anpassad nivå

Om ditt företags behov av nyhetsdata överstiger omfattningen av de betalda prenumerationsnivåerna, erbjuder Apilayer skräddarsydd rådgivning för att få Mediastack att uppfylla dina krav. Med obegränsad molnbaserad skalbarhet, anpassade integrationer och förstklassig teknisk support har du en robust lösning för att möta dina mål med övertygelse. På denna nivå accepterar Apilayer banköverföringar som en extra betalningsmetod.

Slutsats

Oavsett om du precis har börjat eller redan arbetar i företagsskala kan du lita på att Mediastack levererar den snabba nyhetsinformationen du behöver. Med flera prisnivåer för att passa din budget och omfattning, hittar du Mediastack det mest prisvärda API:et i sitt slag. Även om du bara vill doppa tårna i, kan du prova dess molndrivna prestanda för att utnyttja veritabla skattkammare av data från nyhetskällor över hela världen – helt utan kostnad eller förpliktelse. Om du någonsin behöver hjälp på vägen är det bara att kontakta Apilayers crack-team av supportexperter för att garantera smidig integration och pålitlig användning.

Vad tycker du om Mediastack? Har du någonsin använt en Apilayer-produkt? Hur kan du använda dig av en hel världsvärde av nyhetsdata? Lämna oss en kommentar nedan!