Max (tidigare HBO Max) fungerar inte? 7 Max-problem och hur man åtgärdar dem

Få saker är mer frustrerande än att inte kunna se Max – som tidigare hette HBO Max, upp – efter en lång, hård dag. Oavsett om det är en kraschande app eller oändlig buffring, kan du fixa de flesta Max-problem genom att följa några enkla steg.

I den här artikeln tar vi en titt på de vanligaste Max-problemen och berättar hur du åtgärdar dem.

1. Max fortsätter att krascha

Vid ett eller annat tillfälle har vi alla tagit itu med streamingappar som kraschar oväntat. När det inte fungerar att trycka på uppspelningsknappen upprepade gånger, prova metoderna nedan för att få Max igång. Du kan använda de flesta av dessa metoder oavsett din enhet.

Om Max-appen inte fungerar, se till att du använder den senaste versionen av plattformen på din enhet innan du provar något annat.

När du har uppdaterat till den senaste versionen kontrollerar du din internetanslutning för att se hur ditt nätverk fungerar. Om en dålig anslutning är orsaken, återställ din router, vänta tills den återansluter och försök sedan streama samma titel på Max igen.

Om du fortfarande har problem kan du försöka rensa enhetens cache. Cachen kan hålla kvar gamla data som kan störa Max. Logga in i appen igen för att se om det löser problemet.

Din sista utväg är att ta bort Max-appen och installera om den på din enhet. Detta kräver att du loggar in på ditt konto, men det kan vara räddningen för att återvända till din show eller film.

2. Max appljud fungerar inte

En gång var stumfilmer allt vi kunde njuta av. Nuförtiden, om du tittar på en stumfilm, är chansen stor att något har gått fel.

När du har problem med ljudet på Max, prova att sätta upp en annan serie eller film först. Detta hjälper dig att identifiera om problemet är med den specifika titeln eller hela appen. Om bara en show ger dig problem, kontakta Max hjälpcenter med hjälp av plattformens Feedbackforum.

Om hela appen inte spelar upp ljud kontrollerar du först ljudnivåerna på mediaspelaren och sedan på dina enheter. Om du streamar från din TV eller dator och har högtalare anslutna, kontrollera ljudnivåerna på dessa också.

Om du har anslutit din bärbara dator till en TV för att spela Max på en större skärm, kan en felaktig HDMI-kabel vara boven till det här problemet. Återanslut kabeln till din TV och dator och kontrollera att den inte har några synliga skador.

Testa att koppla in hörlurar om du använder en smartphone för att se om du kan höra något ljud från dem. Stäng också av din Bluetooth om ljudet kanske går till en annan enhet, och se till att inställningen Stör ej är aktiverad på telefonen heller.

Se alltid till att du kör den senaste versionen av Max; om du använder en dator, se till att din webbläsare är uppdaterad.

3. Max spelar inte (buffringsproblem)

Att fastna på en laddningsskärm på obestämd tid kan vara irriterande. Dessa problem orsakas vanligtvis av nätverksbandbredd, anslutningshastighet och tillgängligt minne.

En låg anslutningshastighet är en vanlig orsak till att du kan se den oändliga laddningsskärmen. Det finns flera webbsajter som du kan använda för att testa din anslutningshastighet för att se om den ligger inom lämpliga gränser. Återställ din router om problemet kvarstår.

Ett annat sätt att fixa ett buffringsproblem är att få alla andra som använder ditt nätverk att pausa sin aktivitet. Att bara ha en enhet i nätverket kommer att allokera så mycket bandbredd som möjligt till din enhet.

Om du använder en TV eller dator kopplar du in en Ethernet-sladd direkt till internet och ger dig en mer tillförlitlig anslutning.

Slutligen, om du vill strömma TV-program på din smartphone och Max-appen inte laddas, anslut din enhet till ett Wi-Fi-nätverk istället för att använda mobildata.

4. Max strömningsproblem (felkod 321)

Även om det inte finns något officiellt ord från Max om felkod 321, finns det fortfarande några alternativ när du försöker felsöka.

Kontrollera först internetanslutningen för att se till att allt fungerar bra och att det inte finns några problem med routern eller nätverket. Det kan också vara ett serviceavbrott i ditt område som orsakar problemet. Om det blir ett avbrott måste du vänta tills Max åtgärdat problemet innan du tittar på din serie eller film.

Se till att du kör den senaste versionen av Max på din enhet. Föråldrade versioner kan vara en orsak till många problem, så du bör alltid hålla appen uppdaterad.

I skrivande stund är Max inte tillgängligt i alla länder ännu, så om du försöker titta från ett område som inte används kan du se 321-felkoden. Tyvärr kommer inte ens en VPN ta dig ur den här situationen eftersom de också är begränsade.

5. Max felkod 100 och 420

Dessa två fel är vanliga för personer som försöker titta på Max i ett land där plattformen ännu inte är tillgänglig eller använder en VPN för att försöka kringgå begränsningen.

Om du kör ett VPN och bor i USA, stäng av det och försök spela upp din show eller film igen. Det spelar ingen roll om du använder den snabbaste VPN-tjänsten; Max kan fortfarande upptäcka om du använder en.

Ibland kan du behöva vänta flera minuter innan Max inser att du har stängt av din VPN.

Max kan visa felkoderna 100 och 420 även om du inte använder en VPN-tjänst på grund av ett problem med din IP-adress. Stäng i så fall av enheten du streamar på och starta om din router. När routern slås på igen slår du på enheten och kontrollerar om felet är borta.

Tyvärr finns det inte så mycket du kan göra om du bor utanför serviceområdet och vill titta på Max.

En annan anledning till att du kan se dessa felkoder är att det kan vara ett tjänstavbrott, hög trafik eller att servern är nere. Den här typen av problem ligger utanför din kontroll och du måste vänta tills det är åtgärdat.

6. Streama på för många enheter

Beroende på din plan är du bara tillgänglig för att streama Max från ett begränsat antal enheter samtidigt.

För att kontrollera vilka enheter som för närvarande strömmar genom Max, följ dessa steg:

 • Öppna Max.
 • Välj din profilikon.
 • Gå till fliken Konto.
 • Klicka på knappen Enheter.
 • Från den här sidan kan du antingen sluta streama på en nyligen använd enhet eller logga ut från alla enheter du inte längre behöver.

  7. Max kommer inte att ladda

  Ibland har de tekniska felen med Max ingenting att göra med din enhet alls. Det kan vara servrarna för Max är nere, eller så fungerar de inte korrekt.

  Neddetektor är en webbplats som övervakar antalet problem och avbrottsrapporter som utfärdas mot en webbplats eller tjänst. Sök efter Max, som visar hur många personer som har lämnat in klagomål för varje timme på dygnet. Det jämförs också med det genomsnittliga antalet klagomål som gjorts för den tid du kontrollerar.

  Om det finns många rapporter på gång är problemet troligen på plattformens ände, inte ditt. Om så är fallet måste du vänta tills Max fixar det. Det finns inget du kan göra från din sida för att hjälpa.

  Allmänna felsökningstips för att fixa Max

  Inte alla streamingproblem är inom din kontroll. Att följa felsökningsmetoderna ovan bör ge dig en bra uppfattning om hur du ska lösa de problem du har kontroll över.

  Om du fortfarande har problem rekommenderar Max följande allmänna felsökningssteg för alla fel:

  • Starta om Max-appen.
  • Spela en annan titel.
  • Uppdatera Max-appen.
  • Logga ut och starta om din streamingenhet.
  • Prova en annan streamingenhet.
  • Starta om dina nätverksenheter.

  Gå tillbaka till att njuta av Max

  Max är en fantastisk tjänst, men den är långt ifrån perfekt. Lyckligtvis finns det många enkla sätt att fixa Max om det inte fungerar som det ska.

  Och tänk om Max är nere för alla? Medan du väntar, se till att kolla in de många andra fantastiska (och gratis) streamingtjänsterna där ute för att underhålla dig. När Max är tillbaka kan du återgå till att njuta av dina favorit-Max-original.