Vad är optimerad laddningsgräns på din Apple Watch?

En annan funktion som hjälper till att bevara batteritiden på din Apple Watch är den optimerade laddningsgränsen.

Låt oss ta en närmare titt på funktionen och hur du kan inaktivera den.

Vad är Apple Watch Optimized Charging Limit?

Bildkredit: Äpple

Tänk på Optimerad laddningsgräns som ett andra sätt att skydda livslängden på ditt Apple Watch-batteri.

Det skiljer sig från Optimerad batteriladdning som är utformad för att hålla din Apple Watch fulladdad under minsta möjliga tid. Båda funktionerna kan användas samtidigt eller var för sig.

Optimerad laddningsgräns avslöjades ursprungligen endast för Apple Watch Ultra i watchOS 9. Men från och med watchOS 10 kan alla med Apple Watch Ultra, Apple Watch SE och Apple Watch Series 6 eller senare använda funktionen. Den är aktiverad som standard.

Apple Watch lär sig dina laddningsmönster innan du använder Optimized Charging Limit. Den kommer sedan att använda den informationen för att dynamiskt möjliggöra en full laddning eller en lägre laddningsbelopp.

Så, till exempel, när Apple Watch fastställer att du sannolikt inte kommer att använda din Apple Watch i stor utsträckning, kan den bara ladda till 80 procent. En annan dag kan det ge en 100-procentig avgift.

När du använder Optimerad batteriladdning kommer du att se en partiell ring när du laddar. Om du vill ladda över den fastställda gränsen trycker du på skärmen och väljer Ladda till full nu.

Bara för att notera att Optimerad laddningsgräns endast aktiveras på platser där du tillbringar större delen av din tid som på jobbet eller hemma. Med mer variabel användning, som när du reser, kommer den inte att aktiveras.

Optimerad laddningsgräns är bara ett sätt att spara och förlänga batteritiden på din Apple Watch.

Hur man inaktiverar Apple Watch Optimized Charging Limit

Du kan också helt inaktivera Optimerad laddningsgräns. För att göra det, gå till appen Inställningar på Apple Watch. Välj Batteri > Batterihälsa. Sedan kommer du att stänga av Optimerad laddningsgräns.

Bättre användning av ditt Apple Watch-batteri

Nu när du vet mer om Optimized Charge Limit kan du fatta ett bättre beslut om du vill behålla eller inaktivera funktionen. Njut av allt som Apple Watch kan erbjuda.