Köpa biljetter online? Undvik dessa 4 Ticketmaster-bedrägerier

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Ticketmaster-bedrägerier involverar att sälja obefintliga biljetter eller stulna/begagnade biljetter, samt att skapa falska kundsupportlinjer.
  • Bedragare försöker ta betalningar från Ticketmasters säkra metoder och använder istället Venmo eller presentkort.
  • För att undvika bedrägerier, köp biljetter via Ticketmaster när det är möjligt och använd endast säkra betalningsmetoder.

De senaste och hetaste spelningarna säljer slut nästan omedelbart, med folk som är villiga att betala stora pengar för att köpa andras biljetter. I centrum för det är Ticketmaster, biljettbolaget de flesta älskar att hata.

Tyvärr använder bedragare Ticketmaster för att skilja fansen från sina surt förvärvade pengar, men du kan lära dig hur du upptäcker och undviker Ticketmaster-bedrägerier.

Hur fungerar Ticketmaster-bedrägerier?

Ticketmaster-bedragare har flera metoder för att skilja dig från dina pengar, men de flesta passar in i fyra kategorier.

1. Sälja en obefintlig biljett

Pixabay

Ibland har en bedragare inga biljetter till försäljning; de påstår bara att de gör det. De kanske försöker övertyga dig om att de har en legitim biljett med falska foton eller bilder, men de har ingen.

Om du köper biljetten av dem kan de antingen skicka en falsk eller lova att leverera den ”senare”. I vilket fall som helst står du utan biljett.

Alternativt kan en bedragare sälja en ”spekulativ biljett”, där de säljer en biljett som de tänker köpa när försäljningen går live. De lägger ofta ut biljetter till försäljning innan biljettkassan öppnar, men det finns ingen garanti för att du får vad du betalar för.

2. Sälja en stulen eller begagnad biljett

Ibland är biljetten legitim, men bedragaren skaffade den med oärliga medel (dvs en annan bluff). Även om du kanske köper en riktig biljett, slutar det fortfarande dåligt.

För det första kan biljetten vara stulen eller köpt via kreditkortsbedrägeri. Om den är det kan den ursprungliga biljetten eller kreditkortsägaren rapportera den som stulen, och Ticketmaster kommer att ogiltigförklara den. När bedragaren säljer biljetten eller när du försöker använda den kan den ha markerats som olaglig och kan inte användas för inträde.

Ibland kommer en bedragare att sälja en legitim biljett till flera personer. När detta händer blir det en kapplöpning mellan alla som köpt en kopia av originalet. Så fort någon använder den för inträde kan ingen annan använda sin kopia, medan bedragaren får betalt för samma biljett flera gånger.

3. Falska Ticketmaster kundsupportlinjer och webbplatser

I den här särskilt otäcka varianten av Ticketmaster-bedrägeriet har bedragare skapat falska Ticketmaster-supportwebbplatser och telefonlinjer och lurat alla som kontaktar dem.

Bedrägeriet börjar när någon har problem med Ticketmaster, antingen för att något inte fungerade som de tänkt eller att de redan har blivit lurade. De söker efter Ticketmasters supportsida online och hamnar på en falsk webbplats eller telefonlinje som drivs av bedragare.

När bedragaren väl är på linjen försöker de övertyga offret att skicka pengar till dem. Ett vanligt knep är att tala om för folk att de måste betala en ”aktiveringsavgift” så att de kan ”aktivera biljetten”. Naturligtvis är det ingen avgift; den kantar helt enkelt bedragarens ficka.

4. Ta bort betalningsprocessen från Ticketmaster

Bedragare hatar att använda officiella betalningsmetoder. Alla betrodda betalningsmetoder har anti-bedrägeriåtgärder som skyddar konsumenter om någon rapporterar en bluff. Som sådan kommer bedragare att försöka ta dig bort från officiellt stödda betalningsmetoder och erbjuda sina alternativa metoder.

Till exempel kan en bedragare be dig att använda Venmo för betalning. Venmo är ingen blufftjänst, men den är inte designad kring att sälja produkter online. Det är tänkt att användas mellan vänner för att skicka pengar, vilket innebär en grad av förtroende mellan dig och personen som ber om pengar. Som sådan har den inte samma försiktighetsåtgärder mot bedrägeri som tjänster som PayPal.

Bedragaren kan också be dig om presentkort för betalning. När du har gett koderna på presentkortet kan de lösa in det för vad de vill och lämna dig utan biljett.

Hur man undviker Ticketmaster-bedrägerier

Hur skrämmande dessa bedrägerier än låter i början, oroa dig inte. Det finns sätt att säkerställa att de Ticketmaster-biljetter du köper är legitima.

1. Köp via Ticketmaster när det är möjligt

Ticketmaster tillåter människor att sälja sina oönskade biljetter via sin webbplats. Om du köper dina biljetter via Ticketmaster omfattas du av allt skydd som tjänsten kan erbjuda dig.

Tyvärr tillåter vissa biljettleverantörer inte återförsäljning via Ticketmaster, så legitima säljare utanför plattformen försöker fortfarande sälja sina biljetter. Men om du bara köper via Ticketmaster kommer du att vara bättre rustad att hantera bedrägerier.

2. Betala aldrig för en biljett med osäkra betalningsmetoder

Om du behöver ge dig av från Ticketmaster, betala aldrig för en biljett där säljaren inte använder en säker onlinebetalningstjänst. Om någon ber om en betalning via Venmo eller presentkort är chansen stor att det är en bluff.

Betala endast med en säker betalningsmetod, med Ticketmaster, där det är möjligt. Om säljaren trycker tillbaka, fortsätt inte; det finns en stor chans att du är mitt uppe i en bluff.

3. Köp aldrig biljetter sålda innan biljettkassan öppnar

Att köpa en biljett innan biljettkassan öppnar kan verka som ett bra sätt att slå folkmassorna, men du kommer att köpa från en ”spekulativ biljett”-säljare. Det finns ingen garanti för att säljaren kommer att få tag på biljetten du precis köpte, så riskera inte det.

En snabb Google-sökning efter ”[event name] biljettförsäljningen startar” eller något liknande borde avslöja om de där lockande prissatta biljetterna ska finnas till försäljning.

4. Dubbelkolla giltigheten för alla Ticketmaster-webbplatser du besöker

Om du vill kontakta Ticketmasters kundsupport, se till att besöka rätt hemsida. Det bästa sättet att göra detta är att gå till ticketmaster.com och klicka på ”Hjälp”-knappen uppe till höger. Du kan också besöka supportsidan direkt på help.ticketmaster.com. Webbläsarsökningar kan leda dig till bedrägerier, så var försiktig innan du klickar på några sökresultatlänkar.

Det är lätt att bli lurad när du köper biljetter online, men om du följer dessa riktlinjer bör du vara säker. Och om du har drabbats av en Ticketmaster-bedrägeri är inte allt förlorat än. Du kan fortfarande besöka Ticketmaster kontaktsida och kontakta en officiell agent.