Keychrons första speltangentbord är av ren kvalitet

Viktiga takeaways

  • Keychron Lemokey L3 är ett förstklassigt spelmekaniskt tangentbord med hot-swappable switchar, en pollingfrekvens på 1 000 Hz och 2,4 GHz trådlös anslutning.
  • Den erbjuder en imponerande batteritid på upp till 300 timmar på Bluetooth och har en robust CNC-bearbetad aluminiumkonstruktion för hållbarhet.
  • Lemokey L3 är mycket anpassningsbar med hjälp av VIA-programvara och har en tenkeyless design med extra makrotangenter och en mediaratt för extra funktionalitet.

Hittills har Keychron fokuserat på att leverera exceptionella mekaniska tangentbord för generalisten: utmärkt för att skriva, bra för spel. Dess nya Lemokey L3-speltangentbord förändrar det och blir Keychrons första officiella speltangentbord med alla Keychron-anpassningar vi är vana vid.

Lemokey L3 har smidiga, snabba, hot-swappable switchar, en snabb 1 000 Hz pollingfrekvens, 2,4 GHz trådlös anslutning och omfattande tangentbordsanpassningsalternativ med VIA.

Det är ett fantastiskt tangentbord; det råder lite tvivel om det. Men är Lemokey L3 ett ”speltangentbord” eller bara ett briljant mekaniskt tangentbord med några extra spelfunktioner?

Hannah Stryker / MakeUseOf Lemokey L3

Keychron Lemokey L3 är ett förstklassigt spelmekaniskt tangentbord med hot-swappable switchar, 1 000 Hz pollingfrekvens och 2,4 GHz trådlös anslutning. Den har en robust CNC-bearbetad aluminiumkonstruktion, är anpassningsbar med VIA-programvara och erbjuder upp till 300 timmars batteritid på Bluetooth. Med en tenkeyless design förstärkt av extra makrotangenter och en mediaratt, blandar Lemokey L3 stil och funktionalitet.

Formfaktor Tenkeyless

Växlingsalternativ Gateron Jupiter Röd, Brun och Banan

Colorways Carbon Black, Marinblå och Space Silver

Bakgrundsbelysning Ja

Konstruktion CNC-bearbetad aluminium

Dämpning Flera skumlager, dubbel packningsfäste

Keycaps Dubbelskott PBT

Hot-swappable Ja

Anslutning via kabel, Bluetooth, 2,4 GHz trådlöst

Skrivvinkel 5 grader

Mjukvaruanpassningsbarhet VIA

Mått 15,8 x 5,4 x 1,7 tum

Vikt 1,97 kg

Antal nycklar 91

Märke Lemokey

Numpad No

Fördelar

  • Premium byggkvalitet
  • Mycket anpassningsbar
  • Imponerande batteritid
  • Smidig skrivupplevelse
  • Ser lysande ut

Nackdelar

  • Tveksamma speluppgifter
  • VIA-inlärningskurvan kan vara störande

Konfiguration

Som alla Keychron-tangentbord finns Lemokey L3 tillgänglig i flera konfigurationer. Den helt monterade Knob-versionen, som visas i den här recensionen, kommer att sätta tillbaka $214, medan barebones-versionen är $194.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Som jag har sagt med andra Keychron mekaniska tangentbordsrecensioner, är de extra 20 spännen väl värt det om du inte har ett stort utbud av switchar och knappsatser du vill använda. Det finns tre Gateron Jupiter-omkopplare att välja på: Röd (linjär), Brun (taktil) och Banan (också taktil, men med mer manöverkraft och kortare rörelse).

Det är ett bra utbud av alternativ, inte att förglömma att Lemokey L3 är ett snabbt utbytbart tangentbord. Hot-swappable innebär att du kan byta ut tangentbordets switchar utan att löda; de är plug-and-play.

Stil och konstruktion

Lemokey L3 känns sublim. Det är ett förstklassigt spelmekaniskt tangentbord som väger utmärkta 1,97 kg (4,3 lbs). Du köper i princip ett block av högkvalitativt CNC-bearbetat aluminium som också råkar vara ett mekaniskt tangentbord; du kommer inte att stoppa in Lemokey L3 i din ryggsäck för den lokala LAN-sessionen, det är säkert. Vikten har dock en annan viktig användning – att stoppa ditt tangentbord från att röra sig medan du spelar eller skriver.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Med måtten 15,8 x 5,4 x 1,7 tum är Lemokey L3 en 91-knapps, tenkeyless design. Men det större än vanligt fotavtryck för ett tenkeyless tangentbord kommer genom de fyra extra anpassningsbara makrotangenterna, ovanför vilka sitter den anpassningsbara mediakontrollknappen. Ett tangentbord i full storlek är vanligtvis cirka 17 tum brett, medan de flesta TKL:er är cirka 14 tum.

Fallet är relativt enhetligt. Runt vart och ett av huvudområdena finns en något upphöjd läpp för dekoration, medan det finns en liten öppning på framsidan av fodralet för luftflöde (och stil). USB-C-ingången finns på baksidan, tillsammans med en omkopplare för att flytta mellan kabel, Bluetooth och 2,4 GHz trådlöst (med den medföljande USB-dongeln).

Hannah Stryker / MakeUseOf

En fin touch är de tre lamporna ovanför riktningsknapparna, var och en hänför sig till en annan funktion. Det vänstra ljuset är det du ser mest, eftersom det visar tangentbordets relativa laddningsnivå. Den mittersta lampan visar status för din trådlösa anslutning och den tredje lampan visar om Caps Lock är på.

Lemokey L3 finns i tre färgscheman: Carbon Black, Navy Blue och Space Silver. Jag har fått Space Silver-designen, som ser mekanisk och futuristisk ut, men designen marinblå och kolsvart ser båda snygga ut, och PBT-tangenterna är skulpterade för att maximera effektiviteten. Varje färgschema kommer med en unik uppsättning extra nycklar; i en nick till tangentbordets speluppgifter har några av de extra tangenterna de ikoniska PlayStation-symbolerna.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Inuti Lemokey L3 finns flera lager av ljudabsorberande skum, som tillsammans med den dubbelpackningsmonterade designen bidrar till den smidiga skrivupplevelsen och värmande skrivljudet.

Batteritid och anslutning

Batteritiden är en annan pluspunkt för Lemokey L3 – även om jag, med tanke på dess vikt, starkt tvivlar på att du någonsin kommer att ströva för långt från en USB-C-port eller ett uttag. Lemokey L3 är klassad för upp till 200 timmar när du använder 2,4 GHz trådlöst, vilket stiger till hela 300 timmar när du använder Bluetooth. Jag spårade inte detta exakt, men jag tog aldrig slut på batteri med något av det trådlösa läget.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Lemokey L3 skrivupplevelse

Lemokey L3 är en dröm att skriva på. Jag har skickats till Gateron Jupiter Brown-omkopplarna, som kräver 55 g aktiveringskraft, har 2 mm förväg och 4 mm total rörelse. Du kommer att nå botten med knapptryckningar, men den övergripande rörelsen och responsen hos Jupiter Brown-omkopplarna är för det mesta jämna.

Jag har inte använt Jupiter Red-brytarna, men jag misstänker att den lätta 45 g manöverkraften kan leda till skrivfel (som ofta händer med lätta strömbrytare). På samma sätt kan Jupiter Bananas korta totala rörelse på 3,4 mm bli frustrerande eftersom du ständigt bottnar tangenterna, så Jupiter Brown är en lycklig mellanväg.

Gaterons Jupiter Brown-omkopplare låter också bra, som du kan höra i Lemokey L3-skrivexemplet nedan.

Om du ska använda Lemokey L3 för spel (det är trots allt ett mekaniskt speltangentbord), föreslår jag att du använder trådbundet eller 2,4 GHz trådlöst läge. På så sätt kan du använda Lemokeys 1 000 Hz pollingfrekvens på bästa sätt, vilket säkerställer att dina ingångar registreras så snabbt som möjligt i spelet.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Även för någon som inte spelar konkurrenskraftigt online är L3:s ingångar märkbart snabba och exakta, och om du spelar frekventa spel som CS2 (tidigare CS:GO), CoD Warzone eller Modern Warfare, Overwatch, eller någon av de otaliga första- personskyttar, är det viktigt att ha dina ingångar registrerade snabbt.

Lemokey L3 har en skrivvinkel på fem grader, vilket är bekvämt för mig men kanske inte passar alla. Men eftersom L3 inte har några integrerade justeringsfötter, har du fastnat med den. Du kunde ta Lemokey L3 handledsstödet från Keychrons webbplats, men det var slut i lager i skrivande stund.

Anpassning med VIA

Keychron har länge använt VIA för sitt skrivbordsanpassningsprogram. Det är gratis, stöds väl av det mekaniska tangentbordssamhället och har omfattande anpassningsalternativ. Men de flesta som använder ett speltangentbord kommer att vara mer bekanta med den anpassade, proprietära programvaran som skapats av de stora spelbolagen. I jämförelse är VIA lite annorlunda, och saknar de enkla alternativen och menyerna som finns i de andra alternativen för skrivbordsprogram.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Det är inte så att VIA är svårt att använda; det tar bara lite tid att komma igång med. Små frustrationer, som att VIA inte känner igen Lemokey L3 och måste ladda ner och importera tangentbordets JSON-fil, kommer att bli mer uppenbara för de som är nya på Keychron och VIA. Det är bara inte lika polerat.

Vid andra tillfällen kan du göra ändringar utan att inse det och sedan kämpa för att återställa dem. Jag bytte ut den översta raden med siffror med Macro 0-tangenter av misstag, men det finns inget CTRL + Z-alternativ för att ångra dina ändringar. VIA är ett bra verktyg, men om Keychron vill attrahera en stor del av speltangentbordsmarknaden kan det vara dags att skapa ett internt verktyg.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Ändå är utbudet av anpassning alltid imponerande. Du kan mappa om vilken tangent som helst, inklusive mediakontrollratten, och VIA ger dig också kontroll över Lemokeys södervända RGB-belysning.

Är Lemokey L3 ett bra speltangentbord?

Den färdigmonterade knoppversionen av Lemokey L3 säljs för $214. Det är ett bra pris för ett verkligt förstklassigt tangentbord och ett som kommer att hålla dig en livstid.

Jag är dock inte helt övertygad om Lemokeys speluppgifter, och avsaknaden av ett internt skrivbordsverktyg kan avskräcka vissa potentiella köpare. Men alla som kan mekaniska tangentbord kommer att veta vilken kvalitet Keychron levererar i någon av sin hårdvara, och Lemokey L3 är inte annorlunda.

Jag är också intresserad av att se vilka andra speltangentbord som lanseras under varumärket Lemokey. För närvarande är Lemokey L3 det enda tangentbordet som använder detta varumärke, och om Keychron verkligen vill ta sig in på speltangentbordsmarknaden måste den utöka sin produktlinje.

Sammantaget kanske Lemokey L3 inte är ett direkt speltangentbord, men det är ett lysande tangentbord på alla andra områden.

Hannah Stryker / MakeUseOf Lemokey L3

Keychron Lemokey L3 är ett förstklassigt spelmekaniskt tangentbord med hot-swappable switchar, 1 000 Hz pollingfrekvens och 2,4 GHz trådlös anslutning. Den har en robust CNC-bearbetad aluminiumkonstruktion, är anpassningsbar med VIA-programvara och erbjuder upp till 300 timmars batteritid på Bluetooth. Med en tenkeyless design förstärkt av extra makrotangenter och en mediaratt, blandar Lemokey L3 stil och funktionalitet.