Kan du ta bort Facebook och behålla Instagram?

Utan tvekan har sociala medier blivit en integrerad del av vårt dagliga liv; vi tenderar att dela nästan varje händelse i våra liv på sociala medier. Som sagt, Facebook och Instagram är de två huvudplattformarna där vi delar de flesta av våra dagliga aktiviteter. Detta kan dock ibland bli överväldigande och en person kan vilja ta bort någon av applikationerna. Och en tanke kan dyka upp, till exempel vad händer om jag tar bort Facebook och behåller Instagram? Många unga människor har gått från Facebook till Instagram, och det kan vara ett klokt beslut att stanna på en plattform och ta bort Facebook och behålla Instagram och ofta koppla bort Instagram från Facebook och använda Instagram utan Facebook. Fortsätt läsa för att lära dig om du kan ta bort Facebook och behålla Instagram. Så, på den noten, om du är någon som letar efter tips om detsamma, ger vi dig en användbar guide som lär dig att koppla bort Facebook från Instagram. Håll därför kontakten för att känna till alla detaljer.

Kan du ta bort Facebook och behålla Instagram?

Fortsätt läsa vidare för att ta reda på om du kan ta bort Facebook och hålla Instagram i detalj.

Kan du ta bort Facebook permanent?

Ja, du kan ta bort ditt Facebook-konto permanent.

Kan jag använda Instagram utan Facebook?

Ja, oavsett om du har ett Facebook-konto eller inte låter Instagram dig skapa ett konto med bara ett mobilnummer eller en e-postadress. Klicka på registreringsknappen när du skapar ett Instagram-konto och följ instruktionerna på skärmen från Instagram för att skapa ett konto på det. Därför kan du använda Instagram utan Facebook.

Kan du ha ett Instagram-konto utan ett Facebook-konto?

Ja, du kan använda Instagram utan ett FB-konto eftersom att registrera dig endast kräver ditt mobilnummer eller din e-postadress och skapande av ett lösenord för kontosäkerhet. När du registrerar dig för Instagram, följ instruktionerna på skärmen för att skapa ett Instagram-konto utan att använda FB.

Tar bort mitt Facebook-konto bort mitt Instagram-konto?

Nej, du kommer att kunna använda ditt Instagram-konto. Innan du tar bort ditt Facebook-konto, logga in på ditt IG-konto på ett annat sätt och inte via Facebook. Och gå till kontoinställningar och lägg sedan till en fungerande e-postadress till kontot. Om du tar bort ditt Facebook-konto. Den kopplas automatiskt från ditt Instagram-konto. Du kan sedan använda den e-postadressen för att komma åt ditt Instagram-konto. Genom detta kan du radera Facebook och behålla Instagram.

Kan du ta bort Facebook och behålla Instagram?

Ja, du kan ta bort Facebook och behålla Instagram. Du kan logga in på ditt Instagram-konto med ditt e-post-ID eller telefonnummer och med lösenordet du hade angett för ditt konto. Du behöver inte ha Facebook för att använda IG.

Vad händer med länkade konton när du tar bort Facebook? Vad händer med mina länkade konton om jag tar bort Facebook?

Om du permanent tar bort ditt Facebook-konto kommer alla konton som är länkade till inloggningen med Facebook också att raderas. Facebook märker några dagars uppskjutningar vid radering, under vilken tid om du loggar in med Facebook-appen avbryts din ursprungliga begäran om borttagning.

Vad händer med Instagram om jag inaktiverar Facebook?

Att avaktivera Facebook innebär att tillfälligt radera den, men du kan återgå till appen när du vill. Som ett resultat, om du inaktiverar ditt Facebook-konto kommer ditt Instagram-konto inte att påverkas. Du kan fortfarande komma åt Instagram genom att logga in med din e-postadress, ditt telefonnummer och ditt lösenord. I det här fallet kan du också ta bort Facebook och behålla Instagram.

Vad händer om jag tar bort länken till min Instagram från Facebook?

När du har tagit bort länken till ditt konto skulle nya Instagram-inlägg inte längre visas på Facebook. Dessutom, när dina Facebook-vänner loggar in på Instagram kommer de inte att uppmanas att följa dig där.

Varför ska du inte ta bort Facebook?

Några av de viktigaste anledningarna till att du inte bör ta bort Facebook listas nedan:

  • Facebook kan hjälpa dig att hålla kontakten: Facebook är en av de främsta anledningarna till att familjer är mer anslutna digitalt nuförtiden. Detta gäller särskilt för seniorer som växte upp före internet och sociala medier. Dessa nära familjerelationer skulle vara svårare att upprätthålla om du inte behöll och uppdaterade din Facebook-profil. Din familj och vänner är sannolikt beroende av det för att känna kontakt med dig, oavsett hur långt borta du är.

  • Facebook hjälper dig att hålla dig informerad: Eftersom Facebook har blivit så populärt kommer du ofta att höra om de senaste nyheterna på Facebook. Oavsett om det är en massiv kris, en naturkatastrof eller en berömd kändistragedi, är det mycket mer sannolikt att du lär dig om det från Facebook.

  • Gemenskapsvänligt: ​​Det är fördelaktigt för gemenskapen eftersom du kan få kontakt med ditt lokala samhälle eller online-gemenskaper genom att gå med i Facebook-grupper som delar dina intressen eller genom att göra lokala transaktioner via Marketplace. Dessutom erbjuder Facebook nu Community Boost, ett program som tillhandahåller digital kompetensträning till små företag och lokala organisationer.

Hur tar jag bort Facebook från min Instagram?

Låt oss se hur du kan ta bort eller ta bort Facebook från ditt Instagram-konto.

1. Starta Instagram-applikationen på din Android och iOS enheter.

2. Klicka på fliken Profil > hamburgerikon > Inställningar.

3. Klicka på Kontocenter.

4. Välj sedan ditt Facebook-konto.

5. Klicka på Ta bort från kontocenter.

6. Klicka på Ta bort [username] för att bekräfta processen.

Hur kopplar jag bort min Facebook från min Instagram?

Du kan följa stegen som nämns ovan för att koppla bort ditt FB-konto från ditt Instagram-konto.

Hur tar man bort Facebook och behåller Instagram?

Om du inte har länkat din Instagram med Facebook kan du ta bort din Facebook och behålla IG. Därför kommer följande steg att vägleda dig för att ta bort Facebook:

1. Öppna Facebook hemsida via din webbläsare och logga in på ditt konto.

2. Klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet av skärmen, som visas nedan.

3. Klicka sedan på Inställningar och sekretess.

4. Välj Inställningar.

5. Klicka sedan på alternativet Din Facebook-information.

6. Klicka på Visa bredvid alternativet Inaktivering och radering.

7. Välj Inaktivera konto och klicka på Fortsätt till kontoavaktivering.

8. Ange ditt lösenord och klicka på Fortsätt för att radera Facebook och behålla Instagram.

9. Välj en orsak, förklara orsaken och klicka på Inaktivera.

Hur tar jag bort ett Facebook-konto utan att förlora allt?

Du kan avaktivera ditt Facebook-konto som tillfälligt tar bort ditt konto och du kommer inte att förlora någon av dina data. De steg som nämns ovan hjälper dig att avaktivera ditt konto. För ytterligare information besök Facebooks hjälpcenter sida.

Om jag tar bort min Facebook kommer den att ta bort min företagssida?

Ja, permanent radering av Facebook-kontot kan radera din företagssida. Du kommer också att förlora tillgången till tillgångar som beviljats ​​dig av andra företag.

Om jag raderar min Facebook, kommer den att radera mina meddelanden?

Ja, meddelandena kommer att raderas åt dig. Du kommer inte att kunna återfå åtkomst till ditt konto om du tar bort det. Om Facebook försenar raderingen i några dagar efter att begäran har gjorts och du loggar in på ditt Facebook-konto under denna tid, avbryts din begäran om borttagning. Viss information sparas inte i ditt konto, till exempel meddelandehistorik. Det betyder att meddelanden du skickade efter att ditt konto raderades fortfarande kan vara tillgängliga för vänner.

***

Vi hoppas att du fick veta om du kan ta bort Facebook och behålla Instagram och ta bort länken till min Instagram från Facebook. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.