Hur man tittar på lokala kanaler på Roku

Roku är medlem i en familj av media-streaming-enheter som körs på deras egen Roku-programvara. Det är den sjätte familjemedlemmen, därav namnet Roku, som betyder sjätte på japanska. Användare måste köpa enheterna, och det är den första och sista avgiften användarna måste betala för att streama kanalerna på Roku. De kommer att behöva betala igen om de vill köpa en annan enhet från Roku. Det är en av de bästa gratis lokala TV-apparna där ute, med massor av lokala kanaler som strömmar. På Roku-språket kallas plattformar som Netflix och Amazon Prime Video för kanaler. Så nu, om du har frågor som hur man tittar på lokala kanaler på Roku eller hur man tittar på lokala kanaler gratis, nedan är guiden med alla dina frågor. Med den här artikeln kommer du också att lära dig vad som är de lokala kanalerna som streamar och gratis lokal TV-app.

Hur man tittar på lokala kanaler på Roku

Roku har det enklaste sättet att förse sina användare med innehåll, och det är genom att länka andra streamingplattformar med Roku. Du kan börja titta på din favoritfilm eller favorit med några få klick. Du kan också streama lokala kanaler gratis på Roku. Och du kan behöva ett abonnemang för andra plattformar som CBS och Netflix. Du kommer att lära dig hur du tittar på lokala kanaler på Roku längre fram i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det i detalj.

Vilka strömmar de lokala kanalerna på Roku?

Roku är fylld med många lokala kanaler med nyheter och filmer från flera källor.

  • Roku Channel Store: Tusentals underhållnings- och nyhetskanaler är tillgängliga gratis på Roku Channel.

  • CBS All Access-prenumeration: Tillgång till alla kanaler som stöds av CBS på Roku utan extra avgift.

  • Hulu+-prenumeration: Se alla Hulu+-kanaler och innehåll gratis på Roku.

Det här är bara tre av de många alternativen du har på Roku för att streama och titta på dina favoritprogram och filmer. Nu när du har dessa åtkomster uppstår den verkliga frågan om hur man tittar på lokala kanaler gratis. Nedan är de sätt som är helt gratis.

Hur tittar jag på lokala kanaler via Roku Channel Store gratis?

Låt oss se hur du tittar på lokala kanaler genom Roku Channel Store.

1. Tryck på hemknappen på din fjärrkontroll för att komma åt hemskärmen på din Roku-enhet.

2. Välj alternativet Strömmande kanaler.

3. Välj sedan alternativet Utvalda gratis från den vänstra rutan. Välj önskad kanal du vill titta på gratis från den tillgängliga listan med alternativ som nyheter, sport och andra underhållningsgenrer av kanaler.

Hur kan du titta på lokala kanaler på Roku gratis?

Du kan använda gratisplattformar som NewsON och Haystack News för att titta på lokala kanaler gratis.

1. Slå på din Roku-enhet och öppna menyn HEM.

2. Välj sökalternativet i den vänstra rutan och sök efter och välj kanalen NewsON eller Haystack News i Roku Channel Store.

3. Välj sedan Lägg till kanal.

Nu kan du hitta massor av lokala och internationella nyhetskanaler i NewsON och Haystack News. Och du kan börja titta på dem med bara ett klick.

Vad är skillnaden mellan Roku Screen Casting och Screen Mirroring?

Låt oss se skillnaden mellan skärmspegling och casting på Roku.

1. Skärmgjutning

Skärmcastningsfunktionen fungerar för utvalda appar men den låter dig utföra olika andra aktiviteter på din telefon medan den visas på din TV. Casting är tillgängligt på både Android och iOS. För att Cast måste din media, både din Roku TV och din mobil vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

Du kan också använda Roku Media Player-appen för att njuta av musik, videor och foton från dina datorer eller andra mediaservrar. Denna Roku Media Player-app stöder också streamingkanaler. Det intressanta är att om din enhet/TV/Roku TV har en USB-port kan du njuta av ditt innehåll med USB-minnen också

2. Skärmspegling

Den här funktionen replikerar din skärm till den andra enheten. Om du till exempel vill spegla din mobilskärm till din Roku TV måste du först ställa in och aktivera funktionen för skärmspegling (smart view) på din Android- eller Windows-enhet. Efter det, begär en anslutning till din Roku-enhet och bekräfta begäran. Sedan kommer anslutningen att upprättas för att se din telefonskärm på din TV.

Hur ansluter jag iPhone till Roku-enhet med AirPlay?

Nedan följer stegen för att ansluta din iPhone till din Roku-enhet med AirPlay.

1. Anslut din iPhone och Roku-enheten till samma Wi-Fi-nätverk.

2. Svep nedåt från skärmens övre högra hörn för att öppna kontrollcentret för iPhone X eller senare modeller och iPadOS 13 eller senare.

Obs: För iPhone 8 eller lägre och iPadOS11 eller tidigare modeller, svep uppåt från botten av skärmen.

3. Tryck på Skärmspegling.

4. Välj Roku-enheten från listan.

Obs: Om ett lösenord blinkar på din mottagande enhet anger du det på källenheten.

Kan du använda YouTube för att streama lokala kanaler?

Ja. Nuförtiden sänder många kanaler live på YouTube 24/7. Även om du inte hittar livesändningen kommer du definitivt att hitta avsnitt, klipp eller andra segment lätt. För att använda YouTube måste du ladda ner YouTube-appen och logga in med ditt Google-konto, sök efter kanalen du letar efter och börja titta.

***

Roku har blivit ett måste i alla hushåll i USA. Det har många förmåner men att vara kompatibel med det mesta av den senaste tekniken är en av de viktigaste faktorerna som påverkar människor att investera i det. När tekniken är så avancerad behöver alla en guide som guidar dem genom stegen. Förhoppningsvis kunde vi lösa din fråga om hur man tittar på lokala kanaler på Roku. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.