Varför behöver du ett WordPress-underhållsföretag?

Du har fått en webbplats byggd av en designbyrå. De använde WordPress. Det finns några saker du kan ändra, men överlag fungerar webbplatsen bra. Men en ny bugg har börjat inträffa, eller kanske WordPress pressar dig för uppdateringar? Kanske har en automatisk uppdatering brutit någon funktionalitet. Din designbyrå är upptagen eller vill ta ut stora avgifter för nytt arbete.

Känner du igen detta scenario? 🤔

Vad sägs om den här:

Du har en äldre webbplats byggd för en tid sedan. Ingen underhåller det aktivt, men det går bra i bakgrunden. Tills en dag stänger din värd av den för att ha skadlig programvara och Google blockerar den från sina sökresultat.

WordPress är inte statisk programvara, och WordPress-webbplatser är vanligtvis kombinationer av olika plugins som satts samman av olika utvecklare. När WordPress-kärnan uppdateras måste plugins också uppdateras – antingen för att hålla dem synkroniserade med WordPress-kärnan eller för att stänga sårbarheter som upptäckts av användare.

WordPress gör ett bra jobb med att göra dessa uppdateringar användardrivna och intuitiva via kontrollpanelen. Allt fler webbplatsägare vänder sig dock till WordPress-underhållsbyråer som Fixed.net att ta hand om sina WordPress-sajter.

Varför behöver du underhåll av WordPress?

Det finns många anledningar; låt oss utforska några av de kritiska.

Säkerhet och hackerförebyggande

WordPress är det mest populära CMS globalt, med nästan 40 % av de aktiva webbplatserna som använder det som bas. Populära plugins som WooCommerce och sidbyggare som Divi och Elementor utökar funktionaliteten för miljontals användare. Och otaliga andra plugins utvecklade av tusentals andra utvecklare, stora som små, är tillgängliga för snabb installation och konfiguration.

Denna kombination av popularitet och icke-centraliserad utveckling gör att virus och hackare ofta riktar sig mot WordPress. När en sårbarhet upptäcks kan den utnyttjas av illvilliga aktörer på ett stort antal webbplatser. De kan utnyttjas för att stjäla användardata, starta nätfiskeattacker eller oftare bara för skojs skull. I vissa fall kan en bakdörr öppnas och lämnas i månader innan den utnyttjas.

En bra underhållsbyrå som Fast kommer att ha en fyrvägsstrategi för säkerhet.

Se först till att alla plugins och WordPress-kärnan är uppdaterade. Detta är naturligtvis något du kan göra själv, men en underhållsbyrå kommer att se till att detta görs snabbt och på ett avgörande sätt så att uppdateringar inte bryter funktionaliteten på din webbplats. Detta görs genom att iscensätta uppdateringar i en testmiljö först.

För det andra genom att hålla koll på nolldagsmeddelanden och sårbarhetsrapporter. Företag som WPScan släpper uppdateringar så snart ett plugin är sårbart. Fixed.net övervakar dessa varningar 24/7 och kan reagera direkt.

För det tredje, genom att se till att webbhotellet och webbplatsinställningen är säker. Enkla justeringar och korrigeringar kan göras för att förhindra att en WordPress-webbplats förstörs, inklusive att stoppa plugins från att skriva till konfigurationsfiler.

För det fjärde, genom att ständigt skanna webbplatsen efter kända skadliga program eller sårbarheter och rensa dem om de hittas. Vanligtvis görs detta genom att WordPress-underhållsbyråerna har sina egna signaturdatabaser för skadlig programvara.

Slutresultatet är att din webbplats ska förbli både uppdaterad, funktionell och helt fri från skadlig programvara.

Säkerhetskopieringar

Låt oss föreställa oss att något händer med din webbplats som gör att den raderas eller förstörs. Detta kan vara ett säkerhetsintrång som de som beskrivs ovan, eller så kanske ditt webbhotell har problem, eller så gör du ett misstag och raderar något av misstag.

Webbplatsunderhållsbyråer ser till att du har säkerhetskopior av din webbplats och kontrollerar även integriteten hos dessa säkerhetskopior. Dessa skulle helst inte bara vara WordPress-säkerhetskopior – de kommer inte att använda ett plugin som Updraft. En bra underhållsbyrå tar säkerhetskopior av hela din webbplats, brandbas och databas.

Företag som Fixed.net övervakar också en webbplats för problem och kan hoppa in och åtgärda problem om det skulle vara några problem.

Hastighet och revisioner

Hälsokontroller är ett måste för varje webbplats. De kan säkerställa att din webbplats fungerar bra, att det inte finns några hastighets- eller prestandaproblem. En WordPress-underhållsbyrå kommer vanligtvis att göra en fullständig granskning när du först går med dem för att säkerställa att allt fungerar som vanligt och åtgärda eventuella problem.

När de är klara kommer de att hålla reda på ändringar som görs, så att du kan vara säker på att webbplatsen fungerar bra på alla punkter.

Tweaks och ändringar

En annan fördel med att ha en WordPress-underhållsbyrå är att de kan finnas till hands för att göra små tweaks och ändringar på din webbplats. Detta kan vara en bilduppladdning, ett nytt blogginlägg, en justering av kontaktformuläret, en ändring av e-postadress – eller något som vanligtvis skulle vara för litet för en webbdesignbyrå att hantera.

Fixed.net erbjuder både en underhållsplan (deras ”vård”-plan) och låter dig betala för dessa engångsjusteringar ad hoc. Eller en ”Obegränsad” plan, som inkluderar obegränsade revisioner som denna.

Webbhotell

Även om webbhotell är separat från WordPress-underhåll, kommer ofta webbhotell att inkluderas i underhållet. Detta beror på att det kan vara enklare för ett företag att underhålla din webbplats när de har full kontroll över webbhotellet för att felsöka problem.

Till exempel tillhandahåller Fixed inkluderande webbhotell, inklusive SSL-certifikat och inklusive e-post. De kommer att hantera din webbplats migrering till sin plattform utan extra kostnad; detta innebär att du kan spara pengar på ditt nuvarande webbhotell.

Välja en WordPress-underhållsbyrå

Naturligtvis måste alla byråer för webbplatsunderhåll du väljer komplimentera dig, inte begränsa dig. Se till att du har full åtkomst till din WordPress-webbplats och har tillgång till din värdmiljö. Detta ger dig möjlighet att flytta iväg i framtiden om du vill och håller dig i kontroll över din viktigaste affärstillgång – din webbplats.

Du behöver inte binda dig till ett långt kontrakt. De bästa byråerna kommer att erbjuda rullande månadskontrakt, som du kan säga upp när som helst. Tillvägagångssättet ska vara att deras service är tillräckligt bra för att du ska vilja stanna.

Slutligen, se till att den du går med är kontaktbar och tillgänglig. Ge dem en ring och prata igenom din webbplats för att säkerställa att de passar rätt.

På adminvista.com rekommenderar vi Fixed.net, som har erbjudit WordPress-underhållstjänster sedan 2018 och tar hand om tusentals WordPress-webbplatser. De driver en 24/7-tjänst, med tekniker baserade på sina kontor över hela världen, och deras priser börjar på £29 per månad för fullständigt underhåll av webbplatsen, inklusive webbhotell.