Hur man vänder på en video: 3 enkla sätt

Att vända på en video kan skapa unika och engagerande effekter, oavsett om det är i konstnärliga syften, för att framhäva ett visst ögonblick eller helt enkelt för underhållning. Den här tekniken kan göra vissa scener mer dramatiska eller lägga till en kreativ twist till dina videor.

Lyckligtvis behöver du inte vara proffsredigerare eller ha dyr programvara för att vända en video. Processen är så enkel som 1-2-3, tillgänglig för nybörjare, amatörer eller proffs.

Den här guiden kommer att utforska tre enkla sätt att vända en video med hjälp av online-, skrivbords- och mobilverktyg. Vi kommer att täcka allt från produktbeskrivningar till de grundläggande stegen och tipsen för att hjälpa dig att uppnå önskat resultat.

3 videoreverserare att prova

1. Onlinevideoredigerare av Movavi

Movavi är mest känt för sin datorprogramvara, som gör det möjligt för användare att redigera videor enkelt och med professionella resultat. Men du kan också komma åt dess onlinevideoredigerare, som erbjuder grundläggande redigeringsfunktioner, såsom trimning, sammanfogning och videoomvändning.

Denna webbaserade applikation är designad för snabba och problemfria videoredigeringsuppgifter. Dess användarvänliga gränssnitt är intuitivt och möjliggör sömlös navigering.

Fördelar:

 • Lätt att använda.
 • Snyggt gränssnitt.
 • Fungerar direkt i din webbläsare.
 • Erbjuder uppladdning från Dropbox.

Nackdelar:

 • Begränsade funktioner jämfört med mer omfattande skrivbordsapplikationer.
 • Filstorlek och formatbegränsningar.

Så här vänder du en video med Online Video Editor av Movavi:

1. Besök omvänd video sida på Movavis hemsida.
2. Välj knappen ”Lägg till dina filer” eller släpp din video i det angivna området. Kom ihåg att den måste vara i MP4-format och mindre än 500 MB.
3. När du har laddat upp kommer du till exportskärmen. Här kan du förhandsgranska din video och justera sparalternativen.
4. Appen vänder automatiskt din video; du kan ladda ner den till din enhet när den är klar.

2. DaVinci Resolve

Ja, du kan vända en video med den här programvaran också! DaVinci Resolve är en av de ledande programvara för videoredigering tillgänglig på Mac, Windows och Linux. Den erbjuder ett brett utbud av funktioner som möjliggör avancerad färgkorrigering, visuella effekter, rörlig grafik och mer.

Men som nybörjare kan du tycka att dess gränssnitt och funktioner är överväldigande eftersom det i första hand är designat för professionellt bruk. Med det sagt, låt oss fokusera på videoomvändningsprocessen.

Fördelar:

 • Robust uppsättning funktioner för omfattande videoredigering.
 • Utgång av hög kvalitet.
 • Gratis version tillgänglig.

Nackdelar:

 • En brantare inlärningskurva på grund av dess omfattande funktionalitet.
 • Kräver en kraftfull dator för att fungera smidigt.

Så här sätter du en video omvänd med DaVinci Resolve:

 • Ladda ner och installera DaVinci Resolve.
 • Ladda upp din video till projektets mediapanel och dra den till tidslinjen.
 • Högerklicka på videoklippet och välj ”Ändra klipphastighet”.
 • I det visade fönstret, markera alternativet för ”Reverse Speed”.
 • Klicka på ”Ändra” för att spara dina ändringar. Spela upp din video för att förhandsgranska den omvända effekten.
 • 3. VivaVideo

  VivaVideo är en populär videoredigeringsapp för smartphones, designad för användare som vill göra en video snabbt och enkelt på språng. Den är tillgänglig på både iOS- och Android-enheter, vilket gör den tillgänglig för ett brett spektrum av användare.

  Den omvända videoappen innehåller olika funktioner som att klippa, trimma, lägga till musik och vända videor, tillgodose användare som vill redigera videor direkt från sina mobila enheter.

  Fördelar:

  • Rengör användargränssnittet
  • Snabb och enkel redigering
  • Olika effekter

  Nackdelar:

  • Begränsad funktionalitet jämfört med datorprogramvara
  • Det kan kräva köp i appen för att låsa upp alla funktioner

  Följ dessa steg för att vända en video med VivaVideo:

  1. Öppna appen från din smartphones App Store eller Google Play Butik.
  2. Tryck på ”Redigera video” och välj den video du vill vända från mediegalleriet.
  3. Tryck på ”Reverse”-knappen och vänta på att appen ska bearbeta din video.
  4. Förhandsgranska och gör eventuella justeringar om det behövs.
  5. Tryck på ”Spara” för att ladda ner den omvända videon.

  Tips för att vända en video

  • Tänk på att om du vänder på en video kommer ljudet också att vändas. Om du vill behålla originalljudspåret, se till att separera det från videon innan du backar.
  • Testa olika uppspelningshastigheter för din omvända video. Vissa scener kan se bättre ut i slow motion, medan andra fungerar bra i snabbare hastighet.
  • Lägg till ytterligare effekter, filter eller övergångar för att förbättra den omvända videon och få den att sticka ut.
  • När du använder mobilappar eller onlineverktyg, se till att din enhet är ansluten till en stark och stabil internetanslutning för smidig bearbetning.
  • Spara en kopia av originalvideon innan du vänder den om du vill gå tillbaka till den.

  FAQ

  1. Vad innebär det att vända en video?
  Att vända en video innebär att spela upp videon baklänges så att den sista bilden blir den första och vice versa. Denna effekt kan skapa intressant och kreativt videoinnehåll som ofta används i konstnärliga syften, framhäver specifika handlingar eller skapar ett unikt berättande element.

  2. Finns det några begränsningar när du vänder en video med gratis programvara?
  Det kan finnas begränsningar när du använder fri programvara för att vända en video, till exempel begränsningar för filstorlek, videolängd eller tillgången till avancerade redigeringsfunktioner. Men många gratisverktyg erbjuder fortfarande en enkel lösning för att vända videor för tillfällig eller icke-professionell användning.

  3. Kan jag vända bara en del av en video?
  Många videoredigeringsverktyg låter dig välja en specifik del istället för att vända hela videon. Du kan också klippa eller trimma videofragment och applicera effekten på dem individuellt, vilket ger dig mer kontroll över ditt videoprojekt.

  4. Är det nödvändigt att ha erfarenhet av videoredigering för att vända en video?
  Nej det är det inte. De flesta verktyg är användarvänliga och ger enkla, steg-för-steg-processer som inte kräver tidigare redigeringserfarenhet.

  Slutsats

  Här är de tre enkla sätten att vända en video för att lägga till ett intressant element till ditt innehåll. Oavsett om du föredrar en onlineredigerare, datorprogramvara eller en mobil omvänd videoapp, erbjuder varje alternativ olika nivåer av funktionalitet och tillgänglighet.

  Följ stegen som beskrivs ovan och var inte rädd för att experimentera med olika videoklipp eller effekter för att uppnå unika resultat. Kom ihåg att övning ger färdighet, så fortsätt utforska och ha kul med dina videoomvändningar.