Varför är den ena AirPod högre än den andra? Prova dessa 4 korrigeringar

snabblänkar

Din lyssningsupplevelse kan bli ganska irriterande när en av dina AirPods låter högre än den andra. Ofta kan du enkelt lösa det här problemet genom att rengöra dina AirPods, återställa dem eller justera deras inställningar. Men om det är fel på hårdvaran har du begränsade alternativ.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

1 Rengör dina AirPods

Raghav Sethi/MakeUseOf

Precis som alla andra enheter bör du rengöra dina AirPods regelbundet. Med tiden kan du observera en ansamling av öronvax runt högtalarnätet på dina AirPods. Denna uppbyggnad har inte bara potential att hindra ljudutgången utan kan också minska den övergripande ljudkvaliteten.

För att säkert ta bort öronvaxansamlingen kan du använda en Q-tip eller en bomullstuss för att rengöra runt högtalarnätet noggrant. Kom ihåg att ta bort öronsnäckorna före rengöring om du äger AirPods Pro. Om du fortfarande hittar mindre partiklar instängda kan du använda en mjuk borste för att försiktigt ta bort eventuellt kvarvarande skräp.

Att försöka ta bort skräp med ett hårt, vasst föremål som en tandpetare kan orsaka permanent skada på dina AirPods.

2 Justera ljudbalansen

Du kan också känna att en AirPod är starkare än den andra på grund av ett blockerat öra eller delvis hörselnedsättning i ena örat. Lyckligtvis kan du justera volymbalansen mellan vänster och höger kanal genom att följa dessa steg:

 • Öppna
  inställningar
  app på din iPhone

 • Gå över till
  Tillgänglighet > Ljud och bild
  .

 • Justera
  Balans
  reglaget enligt dina behov. Om du flyttar den åt vänster blir den vänstra AirPod högre, och om den flyttas åt höger blir den högra AirPod högre.

 • Även om det rekommenderas att ställa reglaget till mitten för balanserad volym mellan din högra och vänstra AirPod, beror justeringen i slutändan på dina personliga hörselpreferenser.

  3 Stäng av Head Tracked Spatial Audio

  Spatial Audio-funktionen inkluderar ett dynamiskt huvudspårningsläge som använder sensorerna i dina AirPods för att övervaka huvudets rörelse. Den justerar automatiskt höger och vänster ljudkanal för att förbättra nedsänkningen, som liknar en teaterliknande upplevelse.

  Ibland kan detta resultera i att en AirPod låter högre än den andra, särskilt under övergångar från rörelse till en stationär position. Du kan prova att inaktivera den här funktionen genom att följa dessa steg:

 • Se till att
  anslut dina AirPods till din iPhone
  .

 • Öppna kontrollcentret på din iPhone
  genom att svepa nedåt från det övre högra hörnet på skärmen. Om din iPhone har en hemknapp, svep uppåt från botten av skärmen istället.

 • Tryck länge på
  volymreglaget
  .

 • Tryck på
  Spatial Audio
  (eller
  Spatialisera stereo
  ) och välj sedan
  Fast
  eller
  Av
  inställning baserat på dina önskemål. Kom ihåg att du måste upprepa dessa steg för varje app som stöder funktionen.

 • 4 Återställ dina AirPods

  Om ovanstående metoder inte var till hjälp kan du prova att återställa dina AirPods till fabriksinställningarna. Att göra det:

 • Öppna
  inställningar
  app och tryck
  Blåtand
  .

 • Tryck på
  jag (info)
  knappen bredvid dina AirPods.

 • Rulla ned och tryck
  Glöm den här enheten
  bekräfta sedan genom att trycka på
  Glöm enheten
  .

 • När du får en uppmaning som indikerar att dina AirPods kommer att kopplas bort från alla enheter som är länkade till ditt iCloud-konto, tryck på
  Glöm enheten
  en gång till.

 • Sätt tillbaka dina AirPods i laddningsfodralet och lämna locket öppet.

 • Tryck och håll ned
  Uppstart
  knappen på baksidan av fodralet i ungefär 15 sekunder. Du kommer att se statuslampan blinka gult/orange, följt av vitt, för att bekräfta att du har återställt dina AirPods.

 • Återanslut dina AirPods till din iPhone.

 • Att uppleva obalanserad ljudutgång eller att en AirPod låter högre än den andra kan vara frustrerande. Du kan dock åtgärda och eventuellt lösa dessa problem med dessa felsökningssteg.

  Om inget av tipsen fungerade till din fördel är chansen stor att ditt AirPods-problem är maskinvarurelaterat. I sådana fall rekommenderar vi starkt att du bokar ett möte med en Apple Store eller en Apple-auktoriserad serviceleverantör för att få dina AirPods på service.