Hur man tjänar pengar på dina YouTube-videor

Under de senaste åren har YouTube gjort det möjligt att tjäna pengar på en kanal. Det finns dock mycket specifika steg i processen som måste ske innan du kan börja tjäna inkomster genom annonsintäkter.

Fortsätt läsa för att lära dig vilka krav du måste uppfylla och hur du ställer in din kanal för intäktsgenerering när du väl har gjort det.

Intäktsgenereringskraven på YouTube

När du skapar en YouTube-kanal kan du inte förvänta dig att din första video ska tjäna pengar på. Det finns vissa krav som måste uppfyllas för att vara kvalificerad för YouTubes partnerprogram. Men om du följer checklistan för skapande av innehåll kan du komma dit snabbare.

Första milstolpen

Även om den första milstolpen inte tillåter dig att tjäna pengar på annonser som visas på dina YouTube-videor ännu, ger den dig möjligheten att få fanfinansiering. Detta kan göras genom din YouTube-kanals medlemskap, supers och shoppingförmåner.

För att nå den första milstolpen behöver du 500 prenumeranter och minst tre videouppladdningar under de senaste 90 dagarna. Dessutom måste du möta antingen 3 000 visningstimmar under de senaste 365 dagarna eller tre miljoner visningar av Shorts under de senaste 90 dagarna.

Andra milstolpen

Den andra milstolpen är där det riktiga roliga börjar. Det är då du kan börja tjäna intäkter från visningssideannonser och Shorts Feed-annonser. Visningssideannonser kan placeras före, under och efter dina videor medan Shorts Feed-annonser körs mellan videorna.

För att nå denna milstolpe måste du få 1 000 prenumeranter. Du behöver också 4 000 visningstimmar under de senaste 365 dagarna eller 10 miljoner visningar av Shorts under de senaste 90 dagarna.

Skapa ett AdSense-konto

Innan du kan gå med i YouTubes partnerprogram måste du registrera dig för ett AdSense-konto. AdSense är Googles annonsplattform. YouTube rekommenderar att du väntar tills du har nått den första milstolpen med att ansöka om ett AdSense-konto – kom bara ihåg att du inte kan tjäna pengar på dina videor förrän du har nått den andra milstolpen.

När du har, gå till YouTube Studio > Tjäna > Börja med alternativet Registrera dig för Google AdSense. Anvisningarna för att ansöka om ett AdSense-konto är ganska enkla. Ange din Google- och kontaktinformation och skicka in din ansökan. AdSense skickar ett e-postmeddelande till dig inom sju arbetsdagar med besked om du har blivit godkänd och vad du ska göra om du inte har gjort det.

Ansök till YouTubes partnerprogram

Efter att ha fått ett godkännande för ett AdSense-konto kommer YouTube att ta över ansökan och besluta om din kanal kan tjäna pengar på eller inte. Det kan ta upp till en månad beroende på applikationsvolym.

Vad kommer YouTube att leta efter?

YouTube tittar på några olika saker utöver att ha minimikraven för partnerprogrammet. Detta inkluderar ditt huvudtema, de mest visade videorna, de senaste videorna och videometadata bara för att nämna några.

Anledningen till detta är att se till att din kanal konsekvent producerar originalkvalitetsinnehåll samtidigt som du håller dig inom upphovsrätten och communityns riktlinjer.

Vad händer om YouTubes partnerprogram avvisar dig?

Om YouTube av någon anledning avslår din ansökan till partnerprogrammet finns det steg du kan vidta.

Om den första ansökan avslås, överklaga beslutet inom 21 dagar eller fortsätt skapa originalvideor och ansök igen efter 30 dagar. Om din ansökan efter den första har fått avslag kan du ansöka igen efter 90 dagar.

Aktivera intäktsgenerering på YouTube

När din ansökan har godkänts är nästa steg att aktivera intäktsgenerering. Du kan inte börja tjäna pengar på videoannonser förrän du gör det. Detta inkluderar att aktivera Watch Feed-annonser, Short Feed-annonser, Super Chats och mer.

Allt du behöver göra är att gå till YouTube Studio, klicka på fliken Tjäna och klicka sedan på Aktivera intäktsgenerering. Du måste gå in i varje modul av typen intäktsgenerering och aktivera den.

När du har gjort det ser du att alla dina tidigare uppladdade videor har ett grönt dollartecken bredvid sig, vilket betyder att du kan börja tjäna annonsintäkter från visningar från och med när du aktiverar intäktsgenerering.

Fortsätt följa YouTubes riktlinjer och policyer

För att förbli intäktsgenererande måste du följa YouTubes policy för intäktsgenerering för kanaler. Det är viktigt att följa communityns riktlinjer, till exempel inga hatretorik, felaktig information, spam eller känsligt innehåll.

Dessutom är det lika viktigt att ha kunskap om upphovsrättslagar. När det gäller musik finns det sätt att komma runt upphovsrättslagar, som att använda royaltyfria musikprenumerationer som Epidemic Sound eller att använda YouTubes musikbibliotek för kreatörer.

Hur man lägger till intäktsgenerering till dina videor

När du väl är med i programmet, när du laddar upp din nästa video, ser du ett alternativ för att tillåta intäktsgenerering för videon. Välj alternativet På och välj vilken typ av annonser du vill ha för dina videor.

Du kan också lägga till specifika annonspauser i din video, så att annonser inte avbryter mitten av en mening eller en specifik del av videon som är viktig.

Efter att ha laddat upp videoklippet kommer YouTube att kontrollera det för eventuella upphovsrättsliga eller andra problem som kanske inte tillåter att videon kan tjäna pengar. Du vet att du klarade kontrollen när ett litet grönt dollartecken dyker upp bredvid videon på YouTube Studio.

Hur man undviker YouTubes gula dollartecken

Om YouTube kontrollerar din video och du får ett gult dollartecken, betyder det att YouTube ger potentiella annonsörer råd om att din video kanske inte är lämplig för alla målgrupper. Detta kan hindra annonsörer från att placera sina annonser på dina videor, vilket gör att du förlorar pengar i det långa loppet.

Vissa saker som kan utlösa ett gult dollartecken kan vara överdrivet dåligt språk, clickbait, falska påståenden och kontroversiella ämnen.

För att undvika ett gult dollartecken är det bästa sättet att observera vilken typ av videor du producerar och förstå vad YouTube tillåter och vad dina tittare vill se. Många gånger kan du köra samma punkt hem utan fult språk eller clickbait.

Andra tips för intäktsgenerering för din YouTube-kanal

  • Guide prenumeranter till YouTubes superfunktioner: Superfunktioner inkluderar Supertack, Super Stickers och Superchatt. Hur det fungerar är att prenumeranter kan skicka donationer eller tips till kreatörer för att visa sin uppskattning för videorna som YouTuber skapar.
  • Gör kunder av dina prenumeranter: Det finns ett par sätt du kan göra detta. Att använda YouTubes alternativ för kanalmedlemskap är ett sätt att ge exklusiva förmåner för prenumeranter som vill betala för dem. Dessutom kan användningen av en prenumerationsbaserad webbplats som Patreon och Ko-fi hjälpa dig att generera intäkter på flera sätt.
  • Sälj varor till dina prenumeranter: Genom att nå den första milstolpen får du chansen att dela din butik med prenumeranter. De kommer att kunna köpa produkter som du anser vara värdefulla, och du kommer att tjäna medan du håller på.
  • Registrera dig för affiliate-program: Att använda affiliate-marknadsföring är ett utmärkt sätt att hjälpa dig tjäna inkomst. Många YouTubers använder Amazon Associates som låter dig dela de produkter du älskar. När någon klickar på länken du tillhandahåller och köper varan får du en liten provision.
  • Hitta varumärken för att sponsra din kanal: Håll dig inom din nisch som innehållsskapare, försök att samarbeta med varumärken som du både använder och älskar. Inte bara kommer du att få betalt av varumärket eller få gratis utrustning – ibland båda – utan varumärket får också reklam. Det är en win-win.

Förstå YouTubes process för att få din kanal att tjäna pengar

YouTube har gjort det helt möjligt att tjäna pengar. I slutändan krävs det tålamod och hårt arbete för att se din kanals prenumerantantal och visningstimmar växa.

Men när du når milstolparna, använd den här guiden för att hjälpa dig att börja tjäna på annonsintäkter, medlemskap och de många superfunktionerna.