Hur man tar reda på vilken Kindle-modell du har: 4 sätt

Under de senaste åren har Amazon släppt flera Kindle-modeller, och även om de kommer med nya funktioner och framsteg, kan det bli ganska förvirrande att hålla reda på varje modell.

Att identifiera din Kindle-modell är viktigt av många skäl, inklusive felsökning och tillgång till kundsupport, köp av tillbehör som fodral och fodral och förståelse för dina enheters funktioner och möjligheter. Men med så många Kindles tillgängliga kanske du inte kommer ihåg vilken du har. Oroa dig inte; det finns många sätt att ta reda på.

1. Kontrollera dina Kindle-inställningar

Det enklaste och enklaste sättet att avgöra din Kindle-modell är att kontrollera din enhetsinformation i dina Kindle-inställningar. Så här gör du:

 • På din Kindle-startskärm trycker du på knappen med tre punkter längst upp till höger.
 • Tryck på Inställningar från rullgardinsmenyn
 • Välj Enhetsalternativ och tryck sedan på Enhetsinformation.
 • Ett popup-fönster visas där du kan hitta din Kindle-modell, generation, serienummer och aktuell firmwareversion.

  2. Ta reda på din Kindle-modell på Amazons webbplats

  Om du inte kan komma åt eller använda din Kindle, är ett annat sätt att ta reda på din Kindle-modell genom Amazons webbplats. Om din Kindle är registrerad på ditt Amazon-konto kan du hantera dina Kindle-enheter och allt innehåll som förvärvats från Amazon med den. Följ bara dessa steg:

 • Gå till Amazon och logga in på kontot som är kopplat till din Kindle
 • Håll musen över alternativet Konto och listor och välj Innehåll och enheter.
 • Gå till fliken Enheter.
 • Under Amazon-enheter klickar du på Kindle för att hitta en lista över alla registrerade Kindle-enheter.
 • Du kan klicka på någon av de registrerade enheterna för att se deras namn, modeller och datumet då enheten registrerades på ditt konto.

  För att se serienumret på din Kindle klickar du bara på ditt enhetsnamn. Detta leder dig till en enhetsinformationssida där du kan se ditt serienummer och hantera din Kindle.

  Dessutom kan du använda vissa särskiljande funktioner för att hjälpa dig att identifiera din Kindle med Amazons Kindle-modell och funktionsguide som också kan hjälpa dig att bestämma vilken Kindle-enhet du ska köpa om du behöver en ny.

  3. Använd Amazons mobilapp för att identifiera din Kindle

  Även om du inte längre kan köpa Kindle-böcker på Amazons mobilapp, kan du fortfarande identifiera din Kindle-modell. Här är hur:

 • I Amazon-appen, gå till profilfliken i verktygsfältet och tryck på Ditt konto.
 • Rulla ned till Kontoinställningar och tryck på Innehåll och enheter.
 • Gå till fliken Enheter. Tryck på Kindle under avsnittet Amazon-enheter.
 • Du kommer att se en liknande lista över Kindle-enheter, och för att se mer information om din Kindle, som serienumret, tryck helt enkelt på Kindle-namnet för att gå till enhetsöversiktssidan.

  4. Identifiera din Kindle med serienumret

  Du kan också ta reda på din Kindle-modell genom att använda serienumret på din Kindle. Du kan hitta ditt Kindle-serienummer på din enhet genom att gå till Inställningar > Enhetsalternativ > Enhetsinformation.

  Men om du inte kommer åt din Kindle eller om din enhet inte fungerar kan du också hitta ditt serienummer på Amazons webbplats eller mobilapp via kontot som är registrerat på din Kindle genom att följa stegen ovan.

  När du har ditt serienummer kan du identifiera din Kindle-modell med serienummerprefixet och jämföra det med detta lista över alla Kindle-modeller och serienummer.

  Håll koll på din Kindle-modell

  Att kunna identifiera din Kindle-modell är viktigt eftersom det hjälper dig att dra nytta av alla funktioner som är tillgängliga för dig så att du kan skräddarsy en läsupplevelse som bäst passar dina behov.

  Om du har gått igenom den här guiden och fortfarande inte kan identifiera din Kindle-modell, kom ihåg att du alltid kan kontakta Amazons kundsupport för ytterligare hjälp.