Hur man tar bort ”ofta besökt” på Safari (iPhone och Mac)

Viktiga takeaways

 • iPhone-, iPad- och Mac-användare har totalt tre sätt att bli av med Safaris avsnitt ”Frequently Visited”.
 • Välj mellan att dölja hela avsnittet eller ta bort specifika webbplatser om du vill fortsätta använda funktionen men vill rensa vissa webbplatser.
 • Att ta bort din Safari-historik är ett bättre alternativ för att säkerställa fullständig integritet och förhindra att andra ser din webbhistorik och de mest sökta webbplatserna.

Avsnittet ”Frequently Visited” på Safaris startsida gör det enkelt att snabbt komma åt de mest sökta webbplatserna. Men någon som lånar din enhet för ett ögonblick kan enkelt se vilka dessa sajter är. Så här tar du bort ”Frequently Visited” från Safari.

Hur man tar bort Safaris ofta besökta avsnitt på en iPhone

Låt oss först titta på hur du tar bort avsnittet Ofta besökt från Safaris startsida. Följ stegen nedan för att lära dig vad du behöver göra:

 • Starta Safari. Om det redan finns en webbsida laddad, tryck på flikikonen (två rutor, överlappade) i verktygsfältet.
 • Tryck sedan på ikonen Lägg till (+) i det nedre vänstra hörnet för att öppna en ny flik och komma åt startsidan.
 • På startsidan, rulla ner till botten och tryck på Redigera.
 • Stäng nu av Ofta besökt.
 • Det är allt. Efter att ha stängt av Ofta besökt kan du också välja att aktivera Använd startsida på alla enheter som en extra inställning för att förbättra din Safari-upplevelse. Detta tar bort avsnittet Ofta besökt från Safari på dina andra Apple-enheter, så länge du är inloggad på dem med samma Apple-ID.

  Hur man blir av med ofta besökta webbplatser i Safari på en iPhone

  Om du vill fortsätta använda avsnittet Ofta besökt men vill rensa en eller flera av de befintliga webbplatserna som listas där, har du två alternativ: ta bort en specifik webbplats eller radera din Safari-historik.

  För att ta bort en specifik webbplats, tryck länge på webbplatsikonen under avsnittet Ofta besökt och tryck på Ta bort från sammanhanget.

  Att ta bort din Safari-historik är det bättre alternativet om du vill säkerställa att folk inte kommer att få reda på vilka webbplatser du har besökt. Det beror på att om du tar bort avsnittet Ofta besökt och raderar specifika webbplatser döljs de bara. Dessa webbplatser finns fortfarande kvar i din Safari-historik.

  Så om någon skriver in vissa bokstäver eller nyckelord i sökfältet, kommer webbplatslänken naturligtvis att visas som en del av din webbhistorik.

  För att radera din Safari-historik och bli av med alla ofta besökta webbplatser på en gång, tryck på bokmärkesikonen i verktygsfältet, gå till fliken Historik (klockikon) och tryck på Rensa > All historik > Rensa historik.

  Hur man tar bort Safaris ofta besökta avsnitt på en Mac

  Låt oss gå vidare till instruktionerna för Mac. Öppna först Safari för att visa startsidan. Om du redan är på en webbsida i Safari kan du komma åt startsidan genom att klicka på Bokmärken > Visa startsida i menyraden.

  För att anpassa Safari-startsidan på din Mac, klicka på Alternativ (ikonen visar tre reglage) längst ned och avmarkera Frequently Visited. Det här avsnittet kommer nu att försvinna från startsidan i Safari.

  Hur man blir av med ofta besökta webbplatser i Safari på en Mac

  Precis som på en iPhone kan du välja att behålla avsnittet Ofta besökt men ta bort en specifik webbplats från listan. I Safari, Ctrl-klicka på webbplatsen under Ofta besökt och välj Ta bort.

  För att bli av med ofta besökta webbplatser från din webbhistorik och förhindra att de visas högst upp i dina sökförslag, måste du radera din Safari-historik på macOS.

  Med webbläsaren öppen klickar du på Safari i menyraden och väljer Rensa historik. Klicka på rullgardinspilen i popup-menyn och välj All historik. Klicka sedan på Rensa historik för att bekräfta din åtgärd.

  Safaris ofta besökta avsnitt behöver inte äventyra din integritet

  Som du kan se har iPhone-, iPad- och Mac-användare tre alternativ om de vill ta bort ofta besökta webbplatser från Safari.

  Om ditt mål är att helt enkelt ta bort hela listan med webbplatser från vanlig vy, kan du dölja hela avsnittet ofta besökt. Men om du vill fortsätta använda funktionen för enkelhetens skull kan du antingen ta bort specifika webbplatser eller rensa din Safari-historik helt.