Hur man inaktiverar det gula blinkande ljuset på din Amazon Echo-enhet

Om din Amazon Echo-enhet blinkar gult kan du bli förvirrad över varför det är det. Det finns några anledningar till varför ditt Echo blinkar med ett gult ljus, och det finns ett säkert sätt att stoppa detta från att hända.

Vad betyder ett blinkande gult ljus på ett eko?

Din Echo-enhets gula blinkande ljus kan indikera ett eller flera av följande:

  • Du har ett missat samtal eller oläst meddelande från en Alexa-kontakt.
  • Du har en omarkerad tidigare påminnelse.
  • Du har en oläst Alexa-appavisering.
  • En produkt du beställt på Amazon har skickats eller levererats.
  • Det har skett en uppdatering av Amazons returprocess för en vara som du har skickat tillbaka.

Vanliga missade samtal, SMS-texter eller sociala medier DM kommer inte att utlösa en gul blixt på din Alexa-enhet. Snarare kommer en missad eller oläst kommunikation från en Alexa-kontakt att orsaka detta.

En Alexa-kontakt är någon som också äger en Echo-enhet. Om till exempel du och din vän båda har en Echo-enhet och din vän sms:ar dig via Alexa-appen, kommer din Echo-enhets ringljus att ge ett ljud och blinka gult. Ditt Echo slutar inte blinka gult förrän meddelandet har lästs i Alexa-appen.

Detsamma gäller påminnelser. Endast missade Alexa-apppåminnelser kommer att orsaka ett gult blinkande ljus, inte en påminnelse från någon annan app.

Om du inte har din telefon till hands kan du be Alexa berätta vilka aviseringar du har. Något i stil med ”Alexa, vilka är mina aviseringar?” eller ”Alexa, läs mig mina olästa meddelanden” kommer att få Alexa att informera dig om vilka aviseringar du inte har kontrollerat ännu. När Alexa är klar med detta kommer det gula blinkande ljuset att sluta.

Kolla in vår guide om vad de olika Alexa-ringlamporna betyder för att lära dig mer om Alexas olika ljuslägen.

Hur du inaktiverar ditt ekos gula blinkande ljus

Om du tycker att din Echo-enhets gula ljus är irriterande och inte behöver bli underrättad om saker på det här sättet kan du inaktivera funktionen i Alexa smartphone-appen via några olika metoder.

Det finns inget ”stäng av”-alternativ för dina kommunikationsmeddelanden (Alexa telefon och text), men det finns ett sätt att komma runt dem. För det första kan du sätta din Echo-enhet på Stör ej-läge. För att göra detta, gå in i din Alexa-app och gå till Enheter. Välj sedan den Echo-enhet du vill ändra.

Här ser du en månsymbol på höger sida av skärmen. Om du trycker på detta och ikonen blir lila har du nu Stör ej-läget aktiverat.

Men om du föredrar att få aviseringar som Amazon-orderuppdateringar samtidigt som du undviker samtals- och sms-varningar, finns det en lösning. Det finns ett sätt att stoppa samtals- och sms-aviseringar samtidigt som andra aviseringar fortfarande är aktiva.

Du kan göra detta genom att ändra din kontaktåtkomst i dina kommunikationsinställningar, vilket innebär att endast dina favoritkontakter kan komma i kontakt med dig via Alexa. Alexa kommer att titta på vilka kontakter du ringer oftast på din telefon och ställer sedan in dessa nummer som dina favoriter.

Om du klickar på någon av dina favoritkontakter i din Alexa-kontaktlista (som du kan komma åt via fliken Kommunicera), ser du alternativet Ta bort från favoriter.

Genom att helt enkelt trycka på detta kommer kontakten i fråga att tas bort från dina favoriter. Genom att ta bort alla kontakter från dina favoriter och ha begränsade kommunikationsinställningar aktiverade kommer ingen att kunna kontakta dig via Alexa-appen, vilket innebär att du inte får några gula blinkande lampor för samtal eller sms.

För att inaktivera Amazon shoppingmeddelanden, öppna din Alexa-app och gå till Mer > Inställningar > Meddelanden > Amazon Shopping.

Här kan du aktivera eller inaktivera aviseringar för leverans och returuppdateringar. Du kan också aktivera eller inaktivera varningar för affärrekommendationer, ombeställningsrekommendationer, granskningsförfrågningar och svar på produktfrågor.

För att inaktivera påminnelseaviseringar är det bättre att du inte ställer in Alexa-påminnelser. När allt kommer omkring är syftet med en påminnelse att påminna dig om något, och Alexa kan inte göra detta om den inte kan varna dig.

Du kan dock gå till Mer > Inställningar > Enhetsinställningar > Påminnelser för att anpassa dina inställningar för påminnelseaviseringar. Du kan till exempel ställa in varningsvolymen, inaktivera påminnelsetextmeddelanden eller inaktivera påminnelseuppföljningar.

Ditt Echos gula ljus behöver inte vara till besvär

Det är irriterande att ha ditt Echos ljus blinkande i ögonvrån, men detta behöver inte vara ett permanent problem. Med hjälp av några olika metoder och tweaks kan du se till att din Echos gula lampa slutar blinka för alltid.