Hur man tar bort ”Fortsätt titta” på Netflix

Spread the love

Netflix är en av världens ledande streamingtjänster, med några av de mest populära TV-programmen och filmerna som är tillgängliga för användare att njuta av utan någon form av begränsning, och det faktum att det finns prenumerationsplaner som ger ett konto med flera underkonton gör det är ännu mer populärt.

För vi har inte alltid tid eller tålamod att se en film från topp till mål, och det är lätt att glömma vilket avsnitt av ett TV-program du senast såg när en enskild säsong har ungefär 20 av dem. Lyckligtvis kommer Netflix med ett brett utbud av verktyg och funktioner som gör det lättare att navigera genom innehåll, och de av er som går vilse och helt enkelt vill fortsätta där de var tidigare kan använda funktionen Fortsätt titta.

Den här snygga funktionen framhäver allt innehåll som du började titta på men som aldrig fick chansen att avsluta förrän i slutet, och den stannar överst på Netflix-innehållsmenyn så att det är det första du ser när du går in på ditt konto.

Däremot oktober det kan vara tillfällen då du aldrig planerar att återuppta ett tv-program eller en film för att det bara var dåligt, eller så ska du titta på något på Netflix med någon och du inte vill att de ska veta vad mer du tittar på .

Hur som helst, slutsatsen är att i båda dessa två scenarier vill du att Fortsätt titta-meddelandet ska vara borta för gott, och det är precis vad vi kommer att visa dig i följande artikel, eftersom vi kommer att inkludera steg för PC-, smartphone- och Smart TV-versionerna av Netflix också.

Hur man tar bort Fortsätt titta på Netflix

Att ta bort listan Fortsätt titta skiljer sig från plattform till plattform, så vi har listat steg-för-steg-guider för var och en av dem.

1. Rensa Fortsätt titta på PC och macOS

Rensa Netflix-historik i webbläsaren

Gå till tjänstemannen Netflix hemsida eller öppna Netflix Store-appen och logga in på ditt Netflix-konto.
Logga in på din profil.
Klicka på den i det övre högra hörnet på skärmen och klicka på Konto.
Rulla ner i listan tills du kommer till Visningsaktivitet.
Du bör nu se en lista över allt som sågs på en viss profil, som namn, avsnittsnummer (endast TV-program) och datum.

Tryck på knappen bredvid varje post märkt Dölj från visningshistorik.
Om du vill ta bort tv-program helt väljer du serien Ta bort? knappen som är precis under programmets namn.

När du väl har återvänt till huvudskärmen ska listan Fortsätt titta inte längre innehålla just den showen eller filmen, och om du tog bort allt borde listan Fortsätt titta nu vara borta för gott.

  Hur man fixar Outlook som fastnat vid laddningsprofil

Rensa historik på Netflix UWP Microsoft Store-appen

Starta Microsoft Store Netflix-appen.
Logga in på ditt konto och ange önskad profil.
Tryck på knappen med tre punkter i det övre högra hörnet och välj Inställningar.
Klicka på Kontoinformation.

Ett nytt fönster i din webbläsare öppnas och tar dig till din Netflix-sida, och därifrån följer du helt enkelt stegen som användes tidigare för att rensa listan Fortsätt titta i din webbläsare.

2. Rensa Fortsätt titta på Android eller iOS

Starta Netflix-appen på din smartphone och logga in på ditt konto.
Ange profilen från vilken du vill ta bort listan Fortsätt titta.
Gå till fliken Hem och scrolla tills du kommer till kategorin Fortsätt titta.
Tryck på den treprickade knappen bredvid listan som du vill ta bort.
Tryck på Ta bort från rad.

3. Rensa Fortsätt titta på en Smart TV

Obs: Det finns för närvarande inget sätt att ta bort ett objekt från listan Fortsätt titta om du är ansluten till en Smart TV, men det finns en lösning som du kan prova:

Logga in på din PC, Mac, Android eller iOS med samma konto som din Smart TV
Följ stegen ovan för att ta bort posterna från din Fortsätt titta-lista
När du har tagit bort posterna startar du om din Smart TV

Hur man tar bort en serie från Fortsätt titta på Netflix – SLUTSATS

Genom att följa stegen som nämns ovan bör du kunna ta bort listan Fortsätt titta från ditt Netflix-konto på alla större plattformar (förutom smarta TV-apparater).

  Hur man ställer in en Mac för dina barn

Tack vare detta lilla trick kommer din Netflix-katalog inte bara att kännas mindre rörig, utan du kommer inte att se några ständiga påminnelser om dåliga TV-program eller filmer som du var smart nog att överge tidigt heller.

Här är några extra saker som du behöver veta om Netflixs Continue Watching-funktion:

TV-program och filmer som har tagits bort från Netflix-biblioteket kommer inte längre att visas i din Fortsätt titta-lista.
Om du använder ett VPN och är ansluten till ett land som inte har en viss serie eller film i sitt bibliotek, kommer den att tas bort från din Fortsätt titta-lista.

Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var användbar och att du kan njuta av Netflix efter att ha läst den. Låt oss veta om du vill ha fler artiklar av den sorten genom att lämna oss din feedback i kommentarsfältet nedan, så skriver vi dem på nolltid.