Bästa programvara för uppdatering av drivrutiner för Windows 10 (Recensioner 2024)

Om du ofta har datorproblem som grafiska problem när du försöker njuta av dina favoritspel kan du börja tänka för dig själv att din dator har blivit föråldrad och måste ersättas med en nyare, flashigare och kraftfullare.

Innan du väljer ett så dyrt val, överväg att uppdatera din drivrutin. Men att ladda ner och installera Windows 10-drivrutiner kan vara tidskrävande och förvirrande. Överväg istället att använda en dedikerad programvara. Du skulle bli förvånad över hur många PC-problem som fixas på detta sätt.

Ont om tid? Här är drivrutinsuppdateringarna som upptar toppplatserna:

Driver Booster. Med ett enkelt gränssnitt och intuitiva funktioner kan det här verktyget snabbt uppdatera dina enhetsdrivrutiner och fixa spelkomponenter. Den har extra funktioner för datorunderhåll.
Lätt förare. Denna applikation kan till och med uppdatera drivrutinerna för enheter som för närvarande inte är anslutna till din dator. Den stöder endast certifierade drivrutiner som laddats ner från tillverkarens webbplats.
WinZip Driver Updater. Efter att ha skannat din dator rekommenderar programmet vilka drivrutiner som bör uppdateras. Den skapar automatiskt säkerhetskopior av drivrutiner innan den uppdateras och har en backuphanterare.
DriverPack-lösning. Det är helt gratis att använda och har de verktyg som krävs för att uppdatera drivrutinerna för datorer utan internetåtkomst. Du kan också utforska dess drivrutindatabas på den officiella webbplatsen.
Drivrutinssupport. Du kan instruera det här verktyget att endast rekommendera universella drivrutiner om du inte vill installera drivrutiner från tredjepartskällor och riskerar att fungera fel på enheter. Den har flera tillgängliga verktyg, som systemrensning och schemalagda uppgifter.
Förar talang. Det är insvept i ett attraktivt gränssnitt och kommer med intuitiva funktioner för att uppdatera alla drivrutiner och spelkomponenter med ett klick. Säkerhetskopiering av drivrutiner och systemåterställningspunkter ställs in automatiskt.

Det kan vara tröttsamt och till och med farligt att testa flera drivrutinsuppdateringslösningar eftersom det finns många dåligt designade applikationer som installerar inkompatibla drivrutiner, utan att ta hänsyn till din dators faktiska enhetskonfiguration.

Andra är fyllda med annonser, banners och tredjepartserbjudanden, vilket innebär att du riskerar att bli infekterad med skadlig programvara. Men vi är här för att ge dig en hjälpande hand genom att testa och granska ett brett utbud av verktyg för att upptäcka den allra bästa programvaran för drivrutinsuppdatering.

Varför du behöver programvara för uppdatering av drivrutiner

Windows laddar ner och installerar drivrutiner från sin egen databas så snart du ansluter en ny enhet till datorn. Om den inte hittar en matchning i databasen använder den Windows Update. Men Microsofts operativsystem misslyckas ofta med att hitta nyare drivrutiner.

Istället kan du besöka tillverkarens webbplats för varje enhet för att hitta, ladda ner och installera drivrutiner på din dator. Men det kan snabbt bli en tidskrävande uppgift. Utöver det riskerar du att installera drivrutiner som inte stöds av dina enheter eller operativsystem. Med tiden kan detta leda till drivrutinsfel, skärmproblem, nätverksanslutningsproblem och till och med Blue Screen of Death-fel.

Det är där en drivrutinsuppdatering kommer in. Det är ett program som är speciellt framtaget för att upptäcka alla drivrutiner som är installerade på din dator, ta reda på vilka som är föråldrade och hitta nyare, kompatibla versioner på Internet.

Sedan kan den ladda ner och installera alla drivrutiner som krävs av din PC. Det bästa med det är att det hela är nästan helt automatiskt. Om du vill kan du fortfarande bestämma vilka drivrutiner som ska installeras och vilka du ska ignorera.

Det finns många verktyg för uppdatering av drivrutiner på Internet. Tyvärr är många bluffar och bör undvikas till varje pris. De utför en fullständig genomsökning av din dator, visar ett oroväckande antal förarproblem med stora, feta, läskiga bokstäver och erbjuder sig att göra allt bättre efter att du lämnat ut din kreditkortsinformation.

Men alla applikationer är inte så. Vi handplockade de allra bästa mjukvaruverktygen för drivrutinsuppdatering, som du kan kolla in nedan.

Här är nyckelfunktionerna vi letar efter i en mjukvarulösning för drivrutinsuppdatering:

Effektivitet. Det är den första och viktigaste regeln: ett verktyg för uppdatering av drivrutiner måste noggrant upptäcka föråldrade drivrutiner, alltid hitta nyare versioner på webben om de är tillgängliga och installera dem på din PC utan problem. Annars förtjänar inte produkten din uppmärksamhet.
Stor, uppdaterad drivrutindatabas. Ett drivrutinsuppdateringsverktyg bör ha en enorm databas med drivrutiner att kontrollera. Och den här databasen bör uppdateras regelbundet för att hålla jämna steg med de senaste släppta enheterna.
Offline uppdateringar av drivrutiner. Vissa datorer har inte en fungerande internetanslutning längre eftersom nätverksdrivrutinerna måste uppdateras omedelbart. Eftersom du inte kan gå online för att söka efter drivrutiner måste du kunna uppdatera dem offline.
Säkerhetskopiering och återställning. Problem med enhetskompatibilitet kommer säkert att hända, så din dator måste kunna återgå till den tidigare stabila versionen. Ett drivrutinsuppdateringsprogram bör automatiskt skapa en säkerhetskopia av dina nuvarande drivrutiner innan du utför en uppdatering samt ge dig möjligheten att enkelt återställa säkerhetskopian.
Fart. Du vill inte spendera otaliga timmar på att vänta på drivrutinssökning, nedladdning och installation, så hastighet är en viktig faktor som inte kan förbises.
Applikationsdesign. Få drivrutinsuppdateringar som faktiskt fungerar har ett användarvänligt gränssnitt. Det är ingen idé att slösa tid på att försöka ta reda på vad varje knapp gör, så en intuitiv design och alternativ är lika viktiga som applikationens effektivitet.
OS-stöd. Även om många PC-användare har uppgraderat till den senaste Windows-utgåvan, kör vissa fortfarande äldre operativsystem som Windows XP. Microsoft har släppt stödet för detta föråldrade operativsystem, men du kan fortfarande hitta drivrutinsuppdateringar som fungerar med äldre Windows. Det är inget obligatoriskt krav för att komma med på den här listan, men det skadar inte heller.
Prisplaner och pengarna-tillbaka-garanti. De flesta programvaruleverantörer har släppt engångsbetalningsplanen till förmån för den prenumerationsbaserade modellen, vilket är vettigt för ett drivrutinsuppdateringsverktyg eftersom det behöver regelbundet underhåll. Det bör dock ha olika planer för alla fickor. Och en pengarna-tillbaka-garanti ger dig sinnesfrid om du inte är nöjd med resultatet.
Antal installationer. Eftersom du kommer att börja betala för en applikations tjänst bör du kunna installera den på flera datorer, inte bara en. Kanske har du flera datorer som kräver din uppmärksamhet när det gäller att uppdatera drivrutiner, eller så kanske du vill använda verktyget på din familjs enheter också.

De bästa verktygen för uppdatering av drivrutiner för Windows-datorer

Utan att hålla dig på is längre, här är de bästa drivrutinsuppdateringsprodukterna för Windows-datorer.

1. Driver Booster

IObit Driver Booster tar kronan på vår lista över de bästa drivrutinsuppdateringsapplikationerna. Den har ett otroligt intuitivt gränssnitt och alternativ, samt en enorm databas med mer än 4 500 000 förare i standby. Verktyget skapar systemåterställningspunkter och säkerhetskopior av drivrutiner innan du uppdaterar något, vilket gör att du enkelt kan återställa säkerhetskopior om något går fel.

Dessutom har den en offline-drivrutinsuppdateringskomponent som kan exportera informationen från den dator som du vill installera drivrutiner på, samt ladda ner och installera drivrutiner på datorn som inte har tillgång till internet. Det är ganska okomplicerat. Spelkomponenter och nedladdningsacceleration stöds.

När det gäller ytterligare funktioner kan Driver Booster rensa data från urkopplade enheter, samla in och visa systeminformation om du vill kontrollera den aktuella drivrutinssituationen för din PC, automatiskt uppdatera drivrutiner när systemet är inaktivt och ställa in en skanning schemaläggare (dagligen, varje vecka, varannan vecka, månadsvis). Dessutom kan den fixa ljud, nätverksfel, upplösning och andra enhetsfel som kan orsaka systemkrascher.

Programmet stöder flera UI-språk och skal. Du kan ställa in skanningsprioriteten till senaste eller mest stabila först, samt ställa in ett krav på att bildskärmsdrivrutiner ska klara Windows Hardware Quality Lab-testning (WHQL). Det är också möjligt att läsa historiken för uppdaterade drivrutiner och aktivera tyst läge så att drivrutinsuppdateringar kan köras i bakgrunden medan du är upptagen med att spela ett spel eller arbetar i en helskärmsapplikation.

IObit Driver Booster erbjuder en gratis provversion för sin professionella utgåva, där alla mjukvarufunktioner är upplåsta under en begränsad tid. Det finns också en gratisversion utan några tidsbegränsningar, som låter dig uppdatera ett par drivrutiner gratis dagligen. Men vissa komponenter är inte tillgängliga. Det behöver inte sägas att användarna kan välja vad de föredrar.

Den årliga prenumerationen är ganska billig ($22,95), täcker 3 datorer, inkluderar 24/7 teknisk support och kommer med en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Dessutom stöder den senaste utgåvan av Driver Booster Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista och XP (både 32-bitars och 64-bitars). Det enda besväret med appen är att IObit ständigt marknadsför sina andra produkter, vilket många användare juni hitta stötande. Men det finns ingen risk för skadlig programvara eftersom den inte har erbjudanden från tredje part.

2. Lätt förare

Publicerad av Easeware Technology Limited, Driver Easy är ett superintuitivt drivrutinsuppdateringsverktyg och ett av de bästa för Windows-datorer. Den skannar din dator för att automatiskt hitta föråldrade drivrutiner och erbjuder att uppdatera dem alla samtidigt. Den kan också uppdatera drivrutinerna för enheter som för närvarande inte är anslutna till din PC.

Innan du laddar ner och installerar erbjuder Driver Easy att du skapar en systemåterställningspunkt som en backupåtgärd. Endast certifierade förare som kommer direkt från tillverkaren beaktas. Det ger dig möjlighet att undersöka systeminformation och spara den i fil, säkerhetskopiera drivrutiner före uppdatering, återställa säkerhetskopian om ditt system börjar agera konstigt efter uppdateringen, och till och med avinstallera drivrutiner.

Om din dator inte kan gå online på grund av problem med internetåtkomst kan du utföra en offline-skanning och ladda upp den här filen på en annan dator med internetåtkomst för att ladda ner och installera de saknade eller inaktuella drivrutinerna. Dessutom kan du inspektera historiken för installerade drivrutiner, välja mellan flera gränssnittsspråk, visa dolda enheter och schemalägga skanningar så att de körs automatiskt en gång, dagligen, veckovis, månadsvis, vid systemstart, vid inloggning eller när systemet är inaktivt (flera schemalagda uppgifter stöds också).

Applikationen är inte gratis att använda men erbjuder en gratis demo där du kan testa de flesta funktioner utan kostnad. Den kan inte uppdatera några drivrutiner i demoläge. På den ljusa sidan laddar Driver Easy ner drivrutiner till din dator så att du kan utföra en manuell uppdatering om du inte är intresserad av att köpa den professionella utgåvan.

Driver Easy Pro kan installera drivrutinerna en i taget eller lägga allt i en kö för att uppdatera allt med ett klick och utan din inblandning. Den har höghastighetsnedladdning av drivrutiner och gratis teknisk support för PC. En 1-årig prenumerationsplan kostar $22,95, täcker endast 1 PC och kommer med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

3. WinZip Driver Updater

Ägs av företaget bakom det populära filarkiveringsverktyget, WinZip Driver Updater är ett toppprogram för drivrutinsuppdatering som utför en automatisk enhetsskanning, identifierar gamla drivrutiner och rekommenderar de uppdateringar som krävs för att förbättra stabiliteten på din dator.

Efter enhetsskanningen berättar WinZip Driver Updater vilka drivrutiner som är uppdaterade och vilka som är föråldrade. Du kan inspektera informationen för varje adapter, såsom datum och version av den installerade och tillgängliga drivrutinen, tillsammans med tillverkarens namn. Uppdateringen kan utföras med ett klick, oavsett om du vill hantera en adapter eller alla.

En backuphanterare är integrerad med applikationen så att du kan skapa en komplett eller individuell säkerhetskopia av systemdrivrutiner för att enkelt kunna återställa dem senare om din dator börjar uppleva stabilitetsproblem. Dessutom skapar WinZip Driver Updater en systemåterställningspunkt innan varje drivrutin uppdateras.

Du kan välja mellan flera språk för användargränssnittet, lägga till drivrutiner i en uteslutningslista för att säkerställa att de inte kommer att visas i några framtida skanningar, samt ställa in en schemaläggare för att köra drivrutinssökning och uppdateringsuppgifter en gång, dagligen eller varje vecka.

Verktyget för uppdatering av drivrutiner har en gratis demo som låter dig uppdatera endast en drivrutin. För fler funktioner måste du köpa en 1-års prenumerationsplan för $29,95, som inkluderar en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Det kan endast installeras på en dator, på Windows 10, 8, 7, Vista eller XP.

Även om gränssnittet är lätt att använda, lämnar designen mycket övrigt att önska, vilket gör att WinZip Driver Updater ser ut att höra hemma med Windows XP. Dessutom stöder den inte offline-drivrutinsuppdateringar.

4. DriverPack-lösning

DriverPack Solution är ett gratisprogram som innehåller drivrutiner för alla större Windows-utgåvor, inklusive Windows 10, 8.1, 8, 7 och XP. Den kan ladda ner och installera de drivrutiner som din dator kräver med ett klick.

Du kan använda en onlineversion som ansluter till DriverPacks webbdatabas för att hitta och ladda ner drivrutiner, eller så kan du välja två offlineversioner (med eller utan nätverksdrivrutiner) att använda på datorer utan internetåtkomst. Om du är intresserad av att studera programmets databas kan du söka efter alla drivrutiner på den officiella webbplatsen.

Verktyget för drivrutinsuppdatering har ett intuitivt läge för tillfälliga användare som automatiskt kan tillämpa de rekommenderade drivrutinsuppdateringarna. Eller så kan du byta till expertläget för att undersöka varje enhet, bestämma vems drivrutiner du vill uppdatera, samt välja de drivrutiner du vill ta hänsyn till för uppdateringen medan du utesluter resten.

DriverPack Solution visar versionen av nuvarande och nya drivrutiner, och du kan be den att visa ytterligare information som tillverkarens namn och sökväg för drivrutinen. Den skapar systemåterställningspunkter och säkerhetskopior före uppdateringar, och den har en systemkontrollfunktion som ser till att din dator fungerar normalt efter drivrutinsuppdateringarna. Dessutom kan du se systeminformation och välja från många gränssnittsspråk.

På nackdelen, även om DriverPack Solution är gratis att använda, är den fylld med erbjudanden från tredje part, som du av misstag kan klicka på för att omedelbart installera oönskad programvara. Faktum är att applikationen ses som misstänkt av Windows Defender och andra anti-malware-lösningar, som hindrar dig från att distribuera den om du inte lägger till den i vitlistan. Bara detta beteende är tillräckligt för att få användare att titta på alternativa appar för drivrutinsuppdatering.

5. Drivrutinssupport

Tidigare känd som Driver Detective, Driver Support är ett lättanvänt program som kan söka igenom din dators enheter för att ta reda på vilka som har föråldrade, saknade, korrupta eller inkompatibla drivrutiner. Den kan till och med uppdatera drivrutinerna för hårdvarukomponenter som för närvarande inte är anslutna till din PC.

Du kan kolla in beskrivningen, filstorleken, aktuella och nya versioner som finns tillgängliga för varje drivrutin, och instruera programmet att endast rekommendera universella drivrutiner om du vill vara på den säkra sidan och inte riskera att orsaka PC-krascher. Programmet levereras med Windows-optimeringstjänster, ett systemrensningsverktyg, samt schemalagda vecko- och månadssökningar av drivrutiner.

En unik komponent som kallas Easy Migrator är utformad för att spara en drivrutinskonfiguration och överföra den till ett USB-minne för att enkelt kunna distribuera den på en annan dator. Det är också praktiskt för att snabbt installera den anpassade drivrutinskonfigurationen på din PC efter att ha återställt Windows till standard.

Drivrutinssupport kan inte testas gratis, och det är den dyraste drivrutinsmjukvarulösningen på den här listan eftersom ett 1-månadsabonnemang kostar $9,99. Årliga prenumerationer är inte tillgängliga. Du kan ställa in den på Windows 10, 8, 7 och Vista.

6. Förar talang

Driver Talent, omdöpt från DriveTheLife, är ett modernt och lättanvänt Windows-verktyg som kan skanna din dator för att kontrollera alla drivrutiner och spelkomponenter med ett klick. Den skapar automatiskt en systemåterställningspunkt innan du laddar ner och installerar certifierade drivrutiner, vilket gör att du kan ångra alla ändringar om ditt operativsystem börjar ge dig problem senare.

Driver Talent har ett område som heter Rescue Center, som gör det möjligt att säkerhetskopiera, återställa och avinstallera drivrutiner. När det kommer till kringutrustning som skrivare eller USB-drivrutiner kan du instruera appen att utföra sökningen normalt eller genom att ge den en nätverksadress. Den kommer packad med extra verktyg för att visa hårdvaruinformation, reparera ljudfel och fixa spelproblem. Drivrutinsuppdateringar kan uteslutas från Windows Update.

Dessutom kan applikationen förnedladda stabila drivrutiner för den nuvarande datorn eller en annan, vilket är praktiskt när du förbereder ditt operativsystem för en större uppgradering eller återställning. Du kan också utföra en drivrutinsuppdatering offline för en dator utan internetåtkomst genom att skapa en hårdvaruprofil på offlinedatorn, exportera den till en fil och överföra den till en annan dator med Internetåtkomst för att kunna ladda ner de kompatibla drivrutinerna.

Den kostnadsfria utgåvan av Driver Talent kan inte uppdatera några drivrutiner, men den kan ladda ner dem till din PC för att visa att den är effektiv. Från den tidpunkten kan du manuellt uppdatera drivrutinerna eller köpa den professionella utgåvan. Du bör vara glad över att veta att flera betalningsplaner finns tillgängliga till rimliga priser, från en årlig prenumeration för 1 PC och 12,95 USD till en livstidsplan för 3 datorer och en engångsavgift på 35,95 USD (gratis uppdateringar och teknisk support). En 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti ingår också.

7. Snappy Driver Installer

Snappy Driver Installer (SDI) är ett fantastiskt drivrutinsuppdateringsprogram som är gratis och med öppen källkod. Du behöver inte ens installera programmet eftersom det är portabelt: ladda bara ner det till din PC och starta den körbara filen. Den stöder Windows 10 och går långt tillbaka till Windows 2K, vilket gör den kvalificerad även för de äldsta datorerna där ute.

Det finns två versioner tillgängliga för nedladdning: SDI Lite för datorer med internetåtkomst och SDI Full för maskiner utan webbanslutning. Den fullständiga utgåvan är komplett och stor (över 20 GB). När du startar SDI Lite kan du ladda ner hela paketet med drivrutiner, bara skaffa nätverksdrivrutiner eller ladda ner index (rekommenderas) för att skanna din dator, identifiera dina enheter och ta reda på deras matchande drivrutiner.

Gränssnittet för Snappy Driver Installer är inte lika flashigt som de andra kommersiella produkterna på den här listan, och vissa användare kan tycka att det är skrämmande. Men efter noggrann undersökning bör du kunna köra den här applikationen utan problem.

Du kan välja de drivrutiner du vill ladda ner och installera alla med ett klick, samt be Snappy Driver Installer att skapa en systemåterställningspunkt innan en uppdatering eller starta om datorn efter installationen.

8. DriverMax

Skapat av Innovative Solutions, DriverMax är en flerspråkig drivrutinsuppdateringslösning som fungerar med Windows 10, 8, 7, Vista, XP och Server-utgåvor. Den har ett användarvänligt gränssnitt och en databas med över 2 300 000 drivrutiner.

Applikationen skannar din dator efter inaktuella, okända och uppdaterade drivrutiner. Det ger dig möjlighet att ta reda på aktuella och nya drivrutinsversioner före uppdatering, alla enheter som stöds av en specifik drivrutin och om filerna är digitalt signerade av drivrutinstillverkaren och säkra mot skadlig programvara.

Du kan välja alla enheter för drivrutinsuppdatering, be verktyget att skapa en återställningspunkt innan du uppdaterar en drivrutin, ignorera specifika uppdateringar eller enheter och skapa ett arkiv för säkerhetskopiering av drivrutiner. Offlineskanningsfiler kan skapas för att ladda ner dem från en annan dator med Internetåtkomst och installera dem på den aktuella, offline-datorn.

När det gäller att ångra ändringar och återställa inställningar kan du använda en systemåterställningspunkt, en tidigare skapad säkerhetskopia, en återställning av drivrutinen eller en tidigare nedladdad drivrutin. Schemalagda förarskanningar stöds dagligen, veckovis eller månadsvis.

Den kostnadsfria utgåvan har de flesta funktioner upplåsta, men du kan ladda ner ett par drivrutiner dagligen och upp till 10 varje månad, så det finns gott om rörelseutrymme för att testa dess kapacitet. DriverMax har flera tillgängliga prenumerationsplaner, från 1 månad för $14,51 till en livstidsplan i utbyte mot en engångsbetalning på $29,80. Gratis teknisk support ingår, tillsammans med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

9. DUMo

Utvecklad av KC Softwares, DUMo (Drivers Update Monitor) är en freemium-applikation för Windows-datorer, som du kan använda för att hålla din dators drivrutiner säkra och uppdaterade. Den upptäcker automatiskt din installerade hårdvara, hittar nyare drivrutiner som är kompatibla med ditt operativsystem och erbjuder dig att installera de senaste versionerna på din dator.

DUMo är flerspråkig och kompatibel med Windows 10, 8 och 7 (både 32-bitars och 64-bitars). Den har ett installationsprogram och en bärbar utgåva, vilket innebär att du kan spara den bärbara versionen på ett USB-minne för att uppdatera drivrutinerna för alla datorer du kommer i kontakt med. Du kan hämta drivrutiner från KC Softwares eller tillverkarens webbplats, hoppa över eller ignorera uppdateringar och exportera listan med drivrutinsuppdateringar till filen.

Gränssnittsdesignen lämnar mycket övrigt att önska, men DUMo kompenserar för det genom att visa lättåtkomliga knappar med intuitiv funktionalitet. Hur det fungerar är att efter en enhetsinstallation måste du dubbelklicka på drivrutinen du vill uppdatera. DUMo öppnar en ny flik i din webbläsare, där du kan klicka på en knapp för att utföra nedladdningen.

KC Softwares annonserar DUMo som 100 % GRATIS att använda, vilket är missvisande, eftersom du inte kan utföra några drivrutinsuppdateringar. På den ljusa sidan kan du köpa en livstidslicens av den professionella utgåvan för en engångsbetalning på $21. Pro-versionen ger förbättrade prestanda och prioriterat stöd.

10. AVG-drivrutinsuppdatering

Ägs av AVG, det kända Internetsäkerhetsföretaget, AVG Driver Updater erbjuder en snabb lösning för att fixa och uppdatera drivrutiner. Den konsulterar en databas med över 5 000 000 drivrutiner i ett försök att återfå stabiliteten på din dator genom att reparera korrupta, saknade, skadade, ostödda eller föråldrade drivrutiner.

Med ett elegant gränssnitt och enkla alternativ dyker applikationen in i din dators hårdvarukonfiguration direkt från början och kör en skanning för att upptäcka alla föråldrade drivrutiner. Alla objekt väljs som standard för uppdatering, och du kan se detaljer som aktuell och senaste drivrutinsversion.

Alla uppdateringar kan hoppas över eller drivrutiner kan ignoreras. AVG Driver Updater stöder flera språk för gränssnittet och skapar automatiskt en systemåterställningspunkt innan du försöker uppdatera någon drivrutin.

Den stöder dock inte ytterligare funktioner, såsom säkerhetskopiering av drivrutiner eller offlineuppdateringar av drivrutiner. En 1-års prenumerationsplan för 1 PC kostar $39,99 och inkluderar en pengarna-tillbaka-garanti. På den ljusa sidan laddar gratisutgåvan ner och uppdaterar drivrutiner utan några begränsningar.

11. Outbyte drivrutinsuppdatering

Tidigare känd som TweakBit Driver Updater, Outbyte Driver Updater är ett snyggt program som inte bara uppdaterar dina drivrutiner utan också rekommenderar systemjusteringar för att förbättra din dators prestanda. Den är kompatibel med Windows 10, 8 och 7.

Efter en snabb skanning ger Outbyte Driver Updater dig en systemöversikt och visar hur du jämför dig med andra maskiner. Du kan uppdatera alla utvalda enheter med signerade drivrutiner, ignorera alla poster, skapa säkerhetskopior av drivrutiner och återställa säkerhetskopior vid behov, samt aktivera aviseringar om CPU-överhettning.

Verktyget kan instrueras att ladda ner de mest stabila drivrutinsversionerna, även om de är äldre. Den kan också inkludera osignerade drivrutiner i sin sökning om du vill ha detta. Dessutom stöds schemalagda uppgifter dagligen, veckovis eller månadsvis. Det skapar dock inte systemåterställningspunkter före uppdateringar.

Tyvärr kan demoversionen inte uppdatera några drivrutiner om du inte aktiverar en engångsfix i utbyte mot din kontaktinformation. Priset börjar på $29,95 för 3 månader och 1 PC, vilket inkluderar en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

12. Auslogics drivrutinsuppdatering

På grund av applikationsdesignen verkar Auslogics Driver Updater skumt, men det är ganska effektivt när det gäller att hitta, ladda ner och installera drivrutiner som är kompatibla med dina enheter och operativsystem. Verktyget fungerar på Windows 10, 8.1, 8 och 7. Det utseende, känsla och alternativ är nästan exakt som TweakBit Driver Updater.

Auslogics Driver Updater visar den aktuella och nya drivrutinsversionen för alla enheter, vilket ger dig möjligheten att uppdatera alla med ett klick, samt att ignorera eventuella matchningar. Som standard skapar den en säkerhetskopia före varje uppdatering. Du kan dock skapa en fullständig säkerhetskopia av drivrutiner i appen, exportera eller återställa säkerhetskopior när som helst, aktivera schemalagt underhåll och till och med låta applikationen installera osignerade drivrutiner och ignorera instabila drivrutinsversioner.

Programvarulösningen för drivrutinsuppdatering har flera språk för gränssnittet. En 1-årig prenumerationsplan kostar endast $11,46, täcker 3 datorer, inkluderar 24/7 gratis kundsupport och kommer med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Tills du bestämmer dig för att köpa den professionella utgåvan kan du ladda ner och installera en drivrutin åt gången i gratisutgåvan och vänta några minuter mellan uppdateringarna – men det är allt eftersom gratisversionen är fullt fungerande när det kommer till kärnan komponent för att uppdatera drivrutinen.

13. Föraren Genius

Driver Genius är en komplett mjukvarulösning för drivrutiner, med funktioner för säkerhetskopiering, återställning och rengöring. Den söker snabbt efter enheter med föråldrade drivrutiner på din dator, och visar den gamla och nya drivrutinen datum och version. En systemåterställningspunkt skapas före varje uppdatering.

Dessutom kan du säkerhetskopiera för närvarande använda, ursprungliga Windows och frånkopplade enhetsdrivrutiner, återställa drivrutiner, återställa dem från en tidigare säkerhetskopia eller återställa Windows till en tidigare återställningspunkt, samt ta bort ogiltiga drivrutinspaket från systemet för att rensa upp enhetsdrivrutinerna och frigör lagringsutrymme.

Driver Genius har en Toolkit-sektion där du kan se hårdvaruinformation, rengöra ogiltiga enheter, fixa ljudproblem och nätverksanslutningsproblem eller använda en systemöverföringsassistent för att säkerhetskopiera OS-nätverksinställningarna. Extra systemoptimeringsverktyg ingår för att snabba upp SSD:er, optimera Windows-inställningar och ta bort skräpfiler och oanvända Windows-appar.

Du kan välja mellan flera gränssnittsspråk, ställa in drivrutinssökningar så att de körs automatiskt varje dag, vecka eller månad, och till och med aktivera hårdvaruövervakning för att hålla koll på CPU-, bildskärmskortets eller hårddiskens temperatur. Som du kan se är Driver Genius mer än en enkel drivrutinsuppdatering.

Gratisutgåvan är funktionell men tidsbegränsad. Du kan få mer av den professionella versionen för $22,95 (1 år och 3 datorer) eller platinautgåvan för $32,95 (1 år och 50 dagar och 3 datorer). Båda prenumerationsplanerna inkluderar en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

14. DriverFix

Tillverkad av Kape Technologies, ett internetsäkerhetsföretag som äger Private Internet Access och CyberGhost VPN, DriverFix är en Windows-applikation som lovar att ta hand om dina datorproblem och förbättra din spelprestanda genom att uppdatera dina drivrutiner med hjälp av en databas med 18 miljoner drivrutinsfiler. Den stöder Windows 10.

Programvaran kör en datorskanning vid start och visar alla föråldrade drivrutiner i en lista, inklusive filnamn, beskrivning och datum för den aktuella och tillgängliga versionen. Du kan välja alla objekt med ett klick och utföra uppdateringen automatiskt eller manuellt.

Verktyget skapar automatiskt en säkerhetskopia av drivrutinen innan något uppdateras. Du kan också instruera den att starta om din dator direkt efter installationen av drivrutinen. Den har ett uppdateringscenter där du kan granska de nedladdade filerna, öppna deras plats i Filutforskaren, pausa uppdateringar och starta om din dator.

DriverFix är en freemium-applikation. Den kan inte automatiskt uppdatera drivrutiner i fritt läge, men den laddar ner filerna till din dator så att du kan köra uppdateringen manuellt, vilket gör att gratisversionen fungerar.

Programmet är flerspråkigt, har en iögonfallande design med intuitiva alternativ och kan ladda ner flera drivrutiner samtidigt. Det skapar dock inte systemåterställningspunkter eller stöder offline-drivrutinsuppdateringar eller schemalagda uppgifter.

Prisplaner är tillgängliga för 1 år och 1 PC ($19,95), 1 år och 3 datorer ($29,95), eller 1 år och 10 datorer ($39,95). De inkluderar 24/7 live teknisk support och kundsupport, samt en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

15. Drivrutinen Reviver

Publicerad av DriverSoft, Driver Reviver ser till att din dator körs på en optimal nivå genom att uppdatera dina föråldrade drivrutiner. Den kör en PC-skanning vid applikationsstart och avslöjar version, datum och typ av de för närvarande installerade och tillgängliga drivrutinerna.

Alla drivrutiner väljs automatiskt för uppdatering, som du kan utlösa med ett klick. Driver Reviver skapar en systemåterställningspunkt före varje uppdateringssession och ger dig möjlighet att skapa och återställa säkerhetskopior av drivrutiner i en Backup Manager.

Om du inte vill uppdatera drivrutinen för en viss enhet kan du enkelt utesluta den från nuvarande och framtida skanningar. Och om du ändrar dig senare behöver du bara se över listan över undantag. Som standard levererar verktyget endast de rekommenderade drivrutinsuppdateringarna men du kan inkludera allt i skanningen.

Driver Reviver stöder schemalagda uppgifter för automatisk nedladdning och installation av drivrutiner, som kan köras en gång, dagligen eller varje vecka. Dessutom kan du välja mellan flera språk för användargränssnittet. Windows 10, 8, 7, Vista och XP stöds (både 32-bitars och 64-bitars).

Applikationsdesignen är tyvärr ganska föråldrad, vilket gör att Driver Reviver verkar som en bluff (det är det inte, vi testade det). Utöver det har den inte drivrutinsuppdateringar offline. Den goda nyheten är att gratisversionen tillåter nedladdning och installation av drivrutiner – du kan bara inte uppdatera alla drivrutiner samtidigt. Endast en prenumerationsplan är tillgänglig: 1 år för 1 PC för $34,99, vilket inkluderar en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

16. Uppdatering av drivrutiner för SlimWare

SlimWare Driver Update verifierar din maskin, upptäcker automatiskt de nödvändiga uppdateringarna och installerar dem direkt. Den är kompatibel med Windows 10, 8, 7, Vista och XP. Du kan kolla in den aktuella och tillgängliga versionen och releasedatumet innan du fortsätter med uppdateringen.

Applikationen skapar automatiskt säkerhetskopior av drivrutiner och ger dig möjligheten att enkelt återställa dem senare om du börjar uppleva enhetskompatibilitetsproblem efter att ha startat om din dator. Den stöder schemalagda uppgifter, som kan konfigureras för att köras dagligen eller veckovis.

Demoversionen tillåter dig inte att utföra uppdateringar, varken automatiskt eller manuellt. Och tyvärr stöds inte drivrutinsuppdateringar offline alls. När det kommer till den professionella utgåvan kan du välja grundplanen för $19,97 (1 år, 1 PC) för livstidsplanen för $59,97 (5 datorer). Båda planerna inkluderar en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

17. Driver Hub

Driver Hub är ett Windows-program som du kan använda för att fixa och uppdatera alla enhetsdrivrutiner, utan att behöva vända dig till en expert för att få hjälp. Den är insvept i ett snyggt gränssnitt med intuitiva alternativ, har en databas med drivrutiner som uppdateras dagligen och stöder flera språk för användargränssnittet.

Efter en datorskanning kan du växla mellan två lägen: Enkel, som bara visar drivrutinsnamn, version och typ, och Avancerat, som avslöjar namn, version och datum för den rekommenderade och alternativa drivrutinen. Dessutom låter avancerat läge dig avmarkera alla drivrutiner som du vill utesluta från uppdateringen.

Applikationen skapar en systemåterställningspunkt innan några nya drivrutiner installeras. Dessutom kan du återställa tidigare drivrutinsversioner från huvudfönstret i Driver Hub, samt snabbt komma åt systemverktyg som Diskhantering, Aktivitetshanteraren eller Kommandotolken.

Drivrutinsuppdateringen körs på Windows 10, 8 och 7. Den annonserar sig dock felaktigt som 100 % gratis eftersom den har funktioner som först blir tillgängliga efter uppgradering till pro-utgåvan. Utöver det måste du vara försiktig så att du inte av misstag installerar oönskad programvara från tredje part när du konfigurerar Driver Hub.

Driver Hub Pro lägger till en uppgiftsschemaläggare för drivrutinssökningar och uppdateringar, prioriterade drivrutinsnedladdningar, automatiska säkerhetskopieringar, en virtuell assistent för enhetsfelsökning och nedladdningshistorik för drivrutiner. Offline uppdatering av drivrutiner stöds inte. Om du är intresserad av proversionen kan du betala $9,95 för 30 dagar och 3 datorer. Den kommer med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

18. Ashampoo drivrutinsuppdatering

Ashampoo Driver Updater har en databas med mer än 150 000 enheter med 400 000 drivrutiner, som uppdateras regelbundet. Den skannar automatiskt din dator vid start och visar datumet för den tillgängliga drivrutinen. Alla drivrutiner kan uppdateras på en gång i den professionella versionen. Men gratisutgåvan är också funktionell eftersom den kan uppdatera en drivrutin åt gången.

Programvaran skapar automatiskt systemåterställningspunkter och säkerhetskopierar drivrutiner före uppdatering. Du kan också utföra manuella säkerhetskopieringar, enkelt återställa tidigare drivrutiner eller återställa Windows till en tidigare kontrollpunkt, utesluta alla drivrutiner från skanningen, samt schemalägga drivrutinssökning och uppdateringsuppgifter en gång, dagligen eller veckovis.

Det grafiska gränssnittet är attraktivt, lätt att använda och stöder flera språk, men offline-drivrutinsuppdateringar står inte till ditt förfogande. Du kan installera Ashampoo Driver Updater på Windows 10, 8 och 7. En icke-kommersiell prenumerationsplan för 1 år och 3 datorer kostar, $17,99, vilket inkluderar en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

19. Smart förarvård

Smart Driver Care har utseendet och känslan som Ashampoo Driver Updater. Den erbjuder stöd för alla större hårdvaruenheter och datortillverkare, och den körs på Windows 10, 8.1, 8 och 7. Du kan köra en PC-skanning vid appstart och uppdatera alla objekt med ett klick. Verktyget skapar säkerhetskopior av drivrutiner och återställningspunkter automatiskt före uppdatering, vilket ger dig möjligheten att enkelt återställa drivrutiner om du börjar uppleva problem med enhetskompatibilitet.

Det är möjligt att skapa en uteslutningslista med drivrutiner att ignorera från eventuella kommande skanningar, återställa Windows till tidigare kontrollpunkter, samt schemalägga drivrutinssökningar och uppdateringar att köras en gång, dagligen eller varje vecka. Du kan dock inte utföra nedladdningar för att uppdatera drivrutinerna för en dator utan internetåtkomst.

Den kostnadsfria utgåvan av Smart Driver Care kan inte uppdatera flera drivrutiner samtidigt, men du kan uppdatera en i taget. Du kan köpa hela produkten för $39,95, som kommer med en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Skaffa en toppdrivrutinsuppdatering för din Windows-dator

En pålitlig programvara för drivrutinsuppdatering sparar dig mycket krångel när det kommer till datorunderhåll. Du kan använda den för att fixa föråldrade, saknade, korrupta eller ostödda och felaktiga enheter, för att förbättra din maskins prestanda och spela spel utan grafiska problem. Produkterna på den här listan uppfyller dessa krav, så du behöver bara välja den du gillar bäst.