Hur man taggar personer på din Instagram-berättelse efter att du har lagt upp den

Har du någonsin gjort ett inlägg på din Instagram Story och sedan insett att du glömt att tagga din vän? Ta inte bort inlägget och börja om! Det finns ett enkelt sätt att tagga vänner i Instagram Stories som du redan har lagt upp.

Hur man taggar någon på din Instagram-berättelse efter att ha postat

Om du glömmer att tagga någon på din Instagram Story kan du alltid ta bort Story och lägga upp den igen med taggen. Att ta bort en Instagram Story är inte så svårt, men du måste börja om på ditt inlägg.

Det finns ett mycket enklare sätt att tagga ett konto på en postad berättelse:

1. Tryck på den rosa eller grå ringen runt din Instagram-profilbild för att öppna din Story.

2. Tryck på ikonen Mer i det nedre högra hörnet av din berättelse.

3. Tryck på Lägg till omnämnanden från menyn.

4. Tryck på de konton du vill tagga. Du kan söka efter konton med hjälp av sökfältet högst upp.

5. Tryck på Lägg till längst ned.

När du lägger till konton på detta sätt kommer dessa personer att få ett DM som säger att du nämnde dem i din berättelse. De kan sedan lägga till inlägget direkt i sin egen Story om de väljer det.

Hur användningen av knappen ”Lägg till omnämnanden” skiljer sig från omnämnandeetiketten

Du kanske redan vet att du kan tagga personer på din Instagram-berättelse innan du lägger upp den genom att antingen använda omnämnandeklistermärket eller helt enkelt skriva ett användarnamn på berättelsen. Det här är båda metoderna som du bara arbetar innan berättelsen publiceras. Knappen Lägg till omnämnanden är tillgänglig efter att berättelsen har publicerats.

Den andra skillnaden mellan dessa metoder är att Mention Sticker kommer att visa användarnamnet för det kontot på din Story, vilket innebär att alla tittare kan trycka på det dekalet för att se kontot som är taggat. Knappen Lägg till omnämnanden visar inte användarnamnet i berättelsen, så tittare kommer inte att se taggade konton.

Att tagga dina vänner innan du lägger upp berättelsen är bättre om du vill att tittarna ska trycka och titta på deras konton. Att tagga dem efter med knappen Lägg till omnämnanden är bättre för vänner med privata konton eller när du glömmer att tagga dem i förväg.

Att byta till ett privat Instagram-konto kan hjälpa dig att hålla dig säker online, men dina taggade vänner kommer inte att kunna publicera dina berättelser om ditt konto är privat. Med knappen Lägg till omnämnanden är det enklare än någonsin att tagga dina vänner och familj på Instagram, och det låter dem lägga upp dina foton och innehåll på nytt.