Hur man skapar en VTuber-avatar: en steg-för-steg-guide

Viktiga takeaways

  • Ladda ner VRoid Studio för att skapa en personlig VTuber-avatar gratis. Din avatar kommer att vara din identitet, så prioritera att skapa en bra en från början.
  • Anpassa din avatars utseende med hjälp av VRoid Studios djupgående anpassningsalternativ. Justera storleken, formen, färgen och placeringen av varje funktion och bygg långsamt din avatar.
  • Använd uttrycksredigeraren i VRoid Studio för att anpassa din avatars uttryck. Arbeta dig igenom olika uttryck och justera inställningarna för att få önskat resultat.

Att bli en VTuber är ett bra sätt att streama på Twitch samtidigt som du håller din identitet privat. Att skapa och ställa in en VTuber-avatar kan vara en skrämmande och komplicerad process, men vi har allt du behöver i den här steg-för-steg-genomgången.

1. Ladda ner VRoid Studio-appen för att skapa din avatar

Det första steget i din VTuber-resa är att skapa din avatar. Denna avatar kommer att bli din identitet från och med då, så att skapa en som du resonerar med är mycket viktigt.

När dina tittare börjar komma till din stream och få kontakt med dig som person kommer de att identifiera dig med din avatar. Du kan ändra din avatar senare om du vill uppgradera eller byta upp den, men detta kan vara jobbigt för dina tittare, och de kommer inte att känna igen din stream från en blick på Twitch-hemsidan. Av dessa skäl bör skapa en bra avatar från början vara en prioritet.

Tack och lov finns det många olika program du kan använda för att göra en briljant VTuber-avatar gratis. I det här fallet kommer vi att använda VRoid Studio. VRoid Studio är ett gratisprogram som du kan ladda ner och installera på Steam eller App Store, och är en av de bästa VTubing-apparna för nybörjare.

Ladda ner: VRoid Studio för Ånga | iOS (Gratis köp i appen finns)

2. Bygg din avatars utseende

Efter att ha laddat ner och startat VRoid kommer den första skärmen du ser att ge dig möjligheten att skapa en ny anpassad avatar eller välja en från ett fåtal alternativ. Att göra din egen är alltid bäst eftersom din avatar blir din persona; du vill inte dela det med någon annan.

Välj Skapa ny för att börja skapa din egen unika avatar och välj om du vill skapa en Masc- eller Fem-karaktär.

Därifrån kommer du att se sidan för att skapa karaktärer. De olika delarna av din avatar som du kan anpassa, såsom ansikte, kropp och kläder, finns överst på skärmen. När du väljer en av dessa kategorier visas fler anpassningsalternativ till vänster och höger.

På vänster sida av skärmen hittar du förinställda alternativ för saker som ögonform, iris, ögonbryn, ögonfransar och många fler. När du hittar något du gillar kan du flytta till menyn till höger för att anpassa det ytterligare.

Anpassningsalternativen till höger är extremt djupgående, så att du kan justera storlek, form, färg och placering av var och en av din avatars funktioner. Arbeta dig igenom var och en av kategorierna längst upp på skärmen och bygg långsamt din avatar.

3. Anpassa din avatars uttryck

När du är nöjd med din karaktär väljer du fliken Ansikte uppifrån och trycker på ikonen längst ner på panelen till vänster för att öppna Expression Editor.

Arbeta dig igenom uttrycken till vänster och justera inställningarna till höger för att få de resultat du vill ha.

4. Exportera din avatar

När du är nöjd med din avatar och dess uttryck, välj ikonen Dela i det övre högra hörnet på skärmen och tryck på Exportera.

Innan du kan ladda ner din avatar måste du beskriva dina användarvillkor. Det är här du gör det tydligt vem som kan använda eller distribuera din avatar, och på vilket sätt. Om du vill försäkra dig om att du är den enda som kan använda din avatar, välj Omfördelning förbjuden.

Välj den filtyp du vill använda – VRM0.0 och VRM1.0 är bra alternativ – och tryck på Exportera för att spara din färdiga avatar.

5. Lägg till din VTuber-avatar till Animaze

Animaze är programvaran som ger din avatar liv genom att koppla den till din kamera och låta din karaktär efterlikna dina rörelser. Detta är huvudskillnaden mellan att skapa en VTuber-avatar och att skapa en PNGtuber-avatar. Om du inte har en kamera kommer du inte att effektivt kunna skapa en VTuber-avatar. Du kan fortfarande leva ut dina streamingdrömmar genom att istället bli en PNGtuber.

Animaze är gratis att ladda ner på Steam, men det har en betalversion. Att betala för Animaze tar bort vattenstämplarna från din VTuber-avatar och ger dig tillgång till fler funktioner, men vi kommer att visa dig hur du tar bort vattenstämplarna, så att du kan använda och njuta av Animaze gratis.

Ladda ner: Animera för Ånga (Gratis köp i appen finns)

Börja med att ladda ner och öppna Animaze. Välj fliken Avatar högst upp i menyn till vänster och välj Importera avatar. Hitta och välj din VTuber-avatar från dina filer.

Välj fliken Bakgrund från den vänstra menyn och välj den gröna skärmens bakgrund. Du kan välja vilken som helst av de tillgängliga bakgrunderna, men det fasta gröna alternativet är idealiskt eftersom det fungerar som en grön skärm.

Välj Aktivera virtuell kamera längst ned på skärmen för att ansluta din webbkamera till Animaze. När din bild har laddats in väljer du Kalibrera längst ned i webbkamerafönstret. Det kommer att synkronisera dina rörelser med rörelserna i din VTuber-avatar, vilket gör att den smidigt kan följa dina handlingar.

6. Lägg till din VTuber-avatar till din streamingprogramvara

Nu när du har skapat och konfigurerat din avatar är det enda du behöver göra att importera den till din streamingprogramvara och börja streama. Det finns många olika alternativ för streamingprogram, men i det här exemplet kommer vi att använda OBS.

Ladda ner: OBS Studio för Windows, Mac och Linux (Fri)

Öppna OBS och tryck på plusikonen i avsnittet Källor för att lägga till en ny videoinspelningsenhet. Välj Animaze Virtual Camera från rullgardinsmenyn och tryck på OK.

Högerklicka på videoinspelningsenheten i avsnittet Källor och välj Filter. Välj Chroma Key för att få den gröna skärmen att smälta in i din streambakgrund.

Den kostnadsfria versionen av Animaze lägger till en vattenstämpel på sidan av din avatar som rör sig från sida till sida för att hindra dig från att helt enkelt klippa av den. Det finns dock ett sätt att beskära vattenstämpeln om du vill ta bort den från din ström.

För att beskära vattenstämpeln högerklickar du på videoinspelningsenheten igen och väljer Transformera > Redigera Transform. Nära botten av Transform-menyn ser du alternativet Högerbeskärning och Vänsterbeskärning. Välj båda och ställ in värdet på 154 px.

Du behöver inte offra din integritet för att streama

Att skapa din egen VTuber-avatar är en ganska lång process som kan vara överväldigande, särskilt om du inte är säker på vilka program eller programvara du ska använda. Men förhoppningsvis har den här steg-för-steg-guiden hjälpt dig att skapa din egen avatar, så att du kan börja din streamingkarriär samtidigt som du håller din identitet privat.