Hur man startar en ny rad i en Excel-cell

Viktiga takeaways

 • Använd Alt + Enter för att starta en ny rad i Excel-celler och behålla kontrollen över var den nya raden börjar.
 • Använd funktionen Radbryt text i Excel för att automatiskt justera texten i cellen och säkerställa synlighet.
 • Välj mellan att ange radbrytningar manuellt för kontroll eller radbryta innehåll för enkel synlighet i stora kalkylblad.

Har du svårt att få plats med allt innehåll i samma cell i Excel? Istället för att justera cellstorleken varje gång du lägger till ny data, bör du starta en ny rad i ditt kalkylblad. Det finns flera sätt att infoga en ny rad i Excel, men vi visar dig två av de enklaste metoderna.

Hur man startar en ny rad i en Excel-cell

Om du redigerar dokument i en textredigerare som Word eller Google Docs kan du vara van vid att trycka på Retur för att ange en ny rad. Men i Excel flyttas markören till nästa cell genom att trycka på Enter.

Naturligtvis kan du redigera Excel-kortkommandon för att starta en ny rad genom att trycka på Enter, men det finns ett enklare sätt. Du behöver bara en extra nyckel eller Excel-verktyg för att dina kalkylblad ska se smidiga ut.

Använd genvägen Alt + Enter i Excel

Det enklaste sättet att starta en ny rad i Excel är att trycka på Alt + Enter. Se till att du placerar markören där du vill ange den nya raden. Om du använder Excel på Mac måste du använda kortkommandot Alternativ + Retur.

Använda funktionen Radbryt text i Excel

Om du vill att Excel ska justera texten åt dig i cellen automatiskt kan du använda funktionen Radbryt text. Så här gör du:

 • Välj fliken Hem och leta upp fliken Justering.
 • Välj de celler, rader eller kolumner där du vill använda funktionen Radbryt text.
 • Klicka på Radbryt text i gruppen Justering. Detta kommer att justera texten så att den passar inom cellens bredd.
  • Observera att du kan behöva ändra storlek på cellen manuellt om texten inte passar som önskat.
 • För en snabbare metod kan du också använda kortkommandot Alt + H + W för att använda funktionen Radbryt text för de markerade cellerna.

  Använda faktiska radbrytningar vs. radbrytning av innehåll i Excel

  Skillnaden mellan att ange radbrytningar och radbrytning är att med radbrytningar bestämmer du var du ska börja en ny rad, medan med radbrytning bestämmer Excel automatiskt var en ny rad ska börja. Genom att slå in innehållet kommer Excel också att visa hela cellinnehållet.

  Om du startar ett Excel-kalkylblad från början, kommer du att få mer kontroll genom att ange nya rader med Alt + Enter. Men om någon skickar dig ett stort kalkylblad rekommenderar vi att du markerar alla celler och klickar på Radbryt text, så att du inte missar något. Att lägga till nya rader i Excel-celler är ett bra sätt att hålla all relevant information synlig.