De bästa 75-tums TV-apparaterna 2024

Med TV-teknik som kommer långt kan du njuta av fantastiska bilder av filmisk briljans i ditt alldeles egna vardagsrum. Om du är på jakt efter den mest uppslukande TV-upplevelsen, kommer du sannolikt att titta på större skärmar. Även om det inte är den största TV-storleken som finns, räcker en 75-tums TV-behemoth verkligen för de flesta.

Bästa 75-tums TV totalt: TCL QM8

Hannah Stryker / MakeUseOf

TCL QM8 är vårt bästa val eftersom den erbjuder ett utmärkt värde mot prestandabalans. Det är också en av de ljusstarkaste TV-apparaterna på marknaden idag, med upp till 2 000 nits, medan dess 2 300 lokala dimningszoner ger utmärkt kontrast. Bildkvaliteten är väl detaljerad, och färgen är korrekt och bred i omfånget.

Om du känner för att ta den visuella nedsänkningen upp ett snäpp, finns QM8 även tillgänglig i storlekar större än 75 tum. Faktum är att det erbjuds en dyr men fantastisk 98-tumsskärm om du skulle känna för att skapa en port till en annan värld på din vägg.

TCL QM8 QLED TV

Bäst överlag

Med sin enastående färg och kontrast, förutom att vara en av de ljusstarkaste TV-apparaterna som finns tillgängliga idag, är TCL QM8 ett utmärkt val för dem som letar efter en 75-tums TV av hög kvalitet. Utöver sin överlägsna bildkvalitet är den också tillgänglig till ett tilltalande pris jämfört med konkurrenterna.

Fördelar

 • Stöd för Dolby Vision och HDR10+
 • Utmärkt Google TV-plattform
 • Bra ingångsfördröjning
 • VRR och ALLM
 • 2x HDMI 2.1 med en som stöder 144Hz

Nackdelar

 • Genomsnittligt ljud
 • Smala betraktningsvinklar
 • ATSC 1.0-tuner

Bästa budget 75-tums TV: Hisense U6K

Hisense

Hisense U6K släpptes ungefär samtidigt som U7K och U8K. Även om det inte riktigt erbjuder samma standarder som sina dyrare syskon, är det en av de mer prisvärda 75-tums TV-apparaterna som finns och ger avsevärt värde för den budgetmedvetna köparen.

Det är en prisvärd 4K mini-LED-TV som levererar suverän kontrast, ett brett spektrum av färger, upp till 500 nits toppljusstyrka i HDR och stöd för Dolby Vision och HDR10+. Om det fortfarande ligger utanför din prisklass, finns mindre skärmar tillgängliga som ger ännu mer värde.

Hisense U6K-serien

Bästa Budget 75-tums TV

Trots att det är den mest budgetvänliga utgåvan av Hisense 2023, erbjuder U6K några överraskande funktioner. Paramount är TV:ns utmärkta 4K-bildkvalitet, men den har också oväntat bra ljud, och dess Google TV-plattform är användarvänlig och funktionsladd.

Fördelar

 • VRR och ALLM stöd
 • Utmärkt Google TV-plattform
 • eARC-stöd
 • Fantastisk bildkvalitet
 • Anständigt ljud för priset

Nackdelar

 • Ingen HDMI 2.1
 • 60Hz inbyggd uppdateringsfrekvens
 • Genomsnittlig SDR-bildkvalitet
 • Smal betraktningsvinkel

Bästa 75-tums OLED-TV: LG C3

Hannah Stryker / MakeUseOf

OLED-TV erbjuder den bästa bildkvaliteten, och LG C3 är bland de bästa OLED-TV:erna du kan hitta. Utöver de perfekta svärtan som tillhandahålls av denna teknik, levererar C3 också fantastiska, naturliga färger och bra ljusstyrka på upp till 800 nits. Dessutom innebär dess förstklassiga reflektionshantering att du kan titta med draperierna öppna så länge det inte är en särskilt ljus dag.

Den här TV:n har en något större skärm på 77 tum, och precis som sin föregångare, C2, utmärker den sig som en spel-TV. Den har en imponerande låg ingångsfördröjning och fyra HDMI 2.1-portar för 4K/120Hz nästa generations spel.

LG C3 OLED

Bästa OLED

LG C3 har imponerande toppljusstyrka för en OLED-TV. Den har också utmärkt reflektionshantering, så att du inte alltid behöver dra för gardinerna. Med perfekta svartnivåer och exakta färger är C3 ett utmärkt val för filmer. Spelare kommer dock att vara nöjda med TV:ns funktioner, särskilt om du äger en nästa generations konsol.

Fördelar

 • Extremt tunn panel
 • Bra betraktningsvinklar
 • Imponerande reflektionshantering
 • Fem års garanti
 • Funktionsladdad webOS-plattform

Nackdelar

 • Inte lika ljusstark som mer premium OLED-TV

Bästa 75-tums TV för spel: Samsung QN90C

Hannah Stryker / MakeUseOf

Samsung QN90C erbjuder nästan allt en spelare kan önska sig. Med fyra HDMI 2.1-portar får du 4K/120Hz nästa generations konsolstöd, medan TV:n även har ALLM, VRR och en låg ingångsfördröjning. Dessutom är den maximala ljusstyrkan superb på 2 000 nits, och ljudet är långt över vad du normalt kan förvänta dig i en TV. Dessutom får du Object Tracking Sound för att förbättra dina tittar- och spelnöjen.

Trots sin QLED-status erbjuder QN90C utmärkt visning utanför vinklar, vilket gör spelsessioner för flera spelare till ett alternativ. Familjer kan också sprida sig bredare över rummet på filmkvällar utan att uppleva försämring av bildkvaliteten.

Samsung QN90C QLED TV

Bäst för spel

$2198 $2998 Spara $800

Samsung QN90C kontrollerar alla boxar en spelare behöver när de överväger en storbilds-TV. Den har allt du behöver för PS5 och Xbox Series X/S-spelkonsoler och en toppljusstyrka som gör många andra QLED-TV-apparater i sin klass på skam.

Fördelar

 • Laddningsbar fjärrkontroll med solpanel
 • Utmärkta svartnivåer och färgnoggrannhet
 • ATSC 3.0-tuner
 • Spelassistent som erbjuder användbara funktioner
 • Stöd för Alexa och Google Assistant

Bästa 75-tums TV för filmer: LG C2

LG

Med lanseringen av C3 är LG C2 tillgänglig till ett bättre pris än tidigare samtidigt som den erbjuder funktioner som bara är något sämre, vilket gör den till ett utmärkt OLED-val för en hemmabioinstallation.

Med perfekt svärta, ett oändligt kontrastförhållande och enastående färgmättnad, levererar denna TV orörd bildkvalitet. Och med fullt HDR-stöd, inklusive Dolby Vision som Samsung TV-apparater går miste om, Dolby Atmos-stöd och ett Filmmaker Mode som låter dig titta på filmer i exakt det format som regissören tänkt sig, blir filmkvällar desto mer minnesvärda.

Förutom filmer är det också en fantastisk TV för spelare. Med fyra HDMI 2.1-portar för 4K/120Hz-spel, VRR, ALLM och en uppsjö av andra funktioner kommer videospelsentusiaster att känna att de har slagit guld.

LG C2 OLED

Bäst för filmer

LG C2 är inte bara ett utmärkt val för spel, men filmfantaster kommer att älska bildkvaliteten som levereras av denna fantastiska OLED-TV. Den är också tillgänglig till ett lägre pris än tidigare sedan lanseringen av LG C3. Det är dock minimal skillnad i kvalitet mellan de två.

Fördelar

 • Utmärkt reflektionshantering
 • Fantastiska betraktningsvinklar
 • Perfekta OLED-svartnivåer
 • Låg ingångsfördröjning och andra utmärkta spelfunktioner
 • Bra HDR-toppljusstyrka för en OLED-TV

FAQ

F: Vilket är det bästa visningsavståndet för en 75-tums TV?

Society of Motion Picture and Television Engineers rekommenderar att du sitter på ett avstånd av cirka 9,5 till 15 fot från en 75-tums TV. Men om du vill uppleva mer fördjupning när du tittar på film kan du sitta närmare utan obehag när du tittar på högupplöst innehåll på en matchande skärm.

F: Vilken är den bästa upplösningen för en 75-tums TV?

Det är en toss-up mellan 4K och 8K. Naturligtvis erbjuder 8K mer detaljer och ser otroligt ut på en 75-tums TV, men 8K TV-apparater är också betydligt dyrare. 4K är den nuvarande standarden för hög kvalitet och är en betydande uppgradering på 1080p (Full HD), även om detaljer kan gå förlorade när man tittar på längre än 15 fot.

F: Är det bättre att köpa en smart-tv eller en streamingenhet?

Att välja det ena eller det andra beror på personliga preferenser och budget. En smart-tv och en streamingenhet är lika enkla att ställa in, men du kan också använda din smart-tv för att interagera med andra smarta enheter i hemmet. Hårdvaran och mjukvaran på en smart TV kan dock snabbt bli föråldrad, vilket ger fördröjning och appproblem, vilket kan vara svårt att uppgradera.

En streaming-enhet, å andra sidan, fungerar med vilken TV som helst och låter dig konvertera vilken ”dum” TV som helst till en smart. De är också små och kompakta, så de är ett utmärkt alternativ om du reser ofta. Du får också tillgång till ett bredare utbud av tjänster och appar, medan streaming vanligtvis är en smidigare upplevelse på grund av snabbare processorer och frekventa programuppdateringar.

F: Vad är OLED?

OLED står för organic light-emitting diode. Det är en typ av displayteknik som inte bara används på TV-apparater utan också på smartphones, bärbara datorer och andra enheter. Varje pixel i en OLED-skärm består av organiskt material. När en ström passerar genom, avger detta material ljus. Pixlarna kan stängas av helt, varför TV-apparater med OLED-teknik levererar perfekta svartnivåer. Detta leder i sin tur till högre kontrastförhållanden och mer mättade och naturliga färger.

Pixlarna slås också på och av snabbt, vilket leder till snabbare svarstider och jämna actionscener med minimal oskärpa. Därför är OLED-tv-apparater utmärkta för att titta på actionfilmer och snabba sporter. Du kan också titta från alla vinklar utan att bildkvaliteten försämras. Det betyder att OLED-TV-apparater är perfekta för familjefilmkvällar eller för att få med grannarna runt för det stora spelet.

OLED-TV-apparater kan dock inte uppnå den högsta ljusstyrkan som andra TV-tekniker kan, så de är bäst när du tittar i ett mörkt eller mörkt rum. Det finns andra fördelar och nackdelar att tänka på när du köper en OLED-TV, men den främsta anledningen som kan avskräcka dig är dess högre kostnader.

F: Vad är HDR?

HDR står för högt dynamiskt omfång. Den här tekniken används i fotografering, videofotografering och skärmar, inklusive TV-apparater, smartphones och bärbara datorer. TV-apparater som stöder HDR kan uppnå ett bredare spektrum av ljusstyrka och färg jämfört med SDR (standard dynamiskt omfång). Detta leder till djupare kontrast och mer verklighetstrogna färger, samtidigt som detaljer kan framhävas lättare i skuggor.

De mest populära HDR-formaten är Samsungs egenutvecklade HDR10 och HDR10+, och Dolby Vision, som ofta anses vara det bästa HDR-formatet.