Hur man stänger av Facebook-föreslagna inlägg

Facebook råkar vara en av de mest populära applikationerna för sociala medier och används av 2,91 miljarder människor över hela världen. Facebook tenderar att använda nya algoritmer då och då för att få användarna att hålla sig igenom appen hela dagen lång. Funktioner som Föreslagna inlägg för dig håller användarna engagerade i nytt och relevant innehåll. Vissa kanske gillar det; andra hittar sätt att bli av med det. Du är på rätt plats om du vill veta hur du stänger av Facebook-föreslagna inlägg och Facebook-föreslagna annonser.

Hur man stänger av Facebook-föreslagna inlägg

Fortsätt läsa för att ta bort Föreslagna för dig på Facebook i detalj.

Vad rekommenderas för dig att lägga upp på Facebook?

Föreslagna inlägg är de inlägg som kommer med på ditt nyhetsflöde. De föreslagna inläggen för dig kommer från Facebook själv med det enda syftet att hålla dig engagerad med nya och relaterade. Dessa inlägg kan komma från profiler som kan ha liknande innehåll som du redan tittar på eller som kan ha delats av dina vänner och familj på Facebook. De föreslagna inläggen kan vara foton, artiklar eller videor. I den här artikeln kommer du att lära dig hur du tar bort föreslagna för dig på Facebook.

Varför får jag förslag på dina inlägg?

Föreslagna för dig är en av funktionerna på Facebook som gör det möjligt för användare att upptäcka nytt och relaterat innehåll på plattformen. På grundval av olika faktorer får du förslag på inlägg. Följande är faktorn som påverkar dessa inlägg:

  • Den typ av profil du följer eller söker på.
  • Dina interaktioner med andra inlägg.
  • Din plats.

Sätt att undvika föreslagna inlägg på Facebook

Du har redan läst om hur du stänger av Facebook föreslagna för ditt inlägg och Facebook föreslagna annonser. Nu kommer du att lära dig några sätt att undvika föreslagna inlägg på Facebook.

  • Reagera inte på några föreslagna inlägg.
  • Du kan använda webbläsartilläggen AdBlock plus och FB purity för att stoppa annonserna som visas i ditt flöde.
  • Inaktivera inställningarna för nyheterna för att undvika oönskat innehåll.
  • Du kan stänga av platsen för din enhet medan du använder Facebook-appen eftersom det är en av anledningarna till att du kan få förslag på dina inlägg.

Hur man stänger av Facebook som föreslås för ditt inlägg

Läs igenom följande steg för att förstå hur du stänger av Facebook Rekommenderat för ditt inlägg.

1. Öppna Facebook-appen på din telefon.

2. Hitta ett inlägg som föreslås för dig.

3. Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet av inlägget.

4. Tryck på Dölj inlägg som kommer att dölja inlägg från den här sidan.

Obs! Inlägget döljer det föreslagna för ditt inlägg, du kan antingen ångra eller rapportera eller hantera ditt flöde i enlighet med detta.

5. Du kan också trycka på alternativet Snooze som hjälper dig att tillfälligt ta bort borttagningen som föreslagits för dig på Facebook.

Obs: Tryck på Dölj alla om du helt vill sluta se inlägg från den personen eller sidan.

6. Klicka på alternativet Hantera ditt flöde för att anpassa ditt flöde efter önskemål.

Hur man stänger av Facebook-föreslagna annonser

Facebook-annonser har en stor räckvidd på 2,11 miljarder användare. Denna räckvidd anses ofta vara irriterande händelser som användare inte tycker om när de använder Facebook. Även om du till skillnad från de föreslagna inläggen inte kan dölja eller snooze dem, vad du kan göra är att minska deras utseende. Du kan utföra denna procedur genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Facebook-appen på din telefon.

2. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet av skärmen.

3. Scrolla ned och tryck på det näst sista alternativet Inställningar & sekretess.

4. Klicka på Sekretessgenvägar.

5. Rulla nedåt för att hitta annonsinställningar.

6. Dölj annonserna genom att trycka på Dölj annonser som du inte vill se på fliken Annonsörer.

7. Klicka på nästa flik som är Annonsämnen.

8. I sökfältet kan du söka efter de annonser du vill se mindre.

Obs! Du kan också bläddra igenom den medföljande listan och manuellt välja de annonser som du vill se mindre.

Så här rensar du föreslagen lista på Messenger

En föreslagen lista på Messenger visas som är bildad på basis av aktiviteter som du är dina vänner på Facebook. Dessa aktiviteter inkluderar taggning, delning, gilla, kommentera, profilbesök och mycket mer. Man bör alltid rensa förslagslista på messenger för att undvika spam och andra skäl. Följ stegen nedan

1. Öppna Messenger-appen på din telefon.

2. Klicka på din profilbild i det övre vänstra hörnet på skärmen.

3. Rulla nedåt för att trycka på Telefonkontakter.

4. Klicka på Hantera kontakter.

5. Klicka på Radera alla kontakter.

Obs: Efter att ha följt alla ovan nämnda steg om du fortfarande hittar den föreslagna listan, logga ut från alla dina enheter och logga sedan in igen.

Dessa steg hjälper till att förstå hur man rensar föreslagen lista på messenger.

Vad är FB Purity?

FB (Fluff Busting) Renhet är ett webbläsartillägg som används när du vill stänga av oönskade sponsrade inlägg, annonser, spelspam etc. Du kan enkelt ladda ner det från Chromes officiella webbbutik. Detta tillägg gör det möjligt för användarna att anpassa Facebook-vyn med den relevanta information de vill ha. Det är helt säkert att använda förutsatt att du laddar ner det från de officiella webbplatserna. Nedladdning av FB purity från en tredjepartswebbplats kan uppstå fel vid användning. De kan också ha potentiellt skadlig skadlig programvara och spionprogram.

***

Ovannämnda var sätten att ta bort Föreslagna för dig på Facebook och hur man rensar föreslagen lista på messenger. Du kanske också har förstått stegen för att minska Facebook-föreslagna annonser. Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att ta reda på hur du stänger av Facebook som föreslås för ditt inlägg. Vänligen dela dina frågor eller förslag i kommentarsfältet nedan.