Hur man ställer in och använder ett vibrationslarm på Android

Viktiga takeaways

 • Ställ in ett larm för enbart vibration på din Android-telefon med Googles app Klocka för att undvika att vakna till ett irriterande ljud.
 • För att skapa ett larm för endast vibration, öppna appen Klocka, ställ in alarmtiden, välj ”Tyst” för enhetsljud och se till att vibrationsfunktionen är aktiverad.
 • Du kan schemalägga ett larm för enbart vibration att upprepas vissa dagar eller ställa in ett engångslarm för ett framtida datum med hjälp av Clock-appens schemalagda alarmalternativ.

Alla vill inte vakna till det irriterande ljudet av ett larm. Lyckligtvis kan Android-användare undvika att vakna till ett obehagligt ljud genom att ställa in ett larm som endast kan vibrera i Googles Clock-app. Vi lär dig exakt vad du behöver göra.

Hur man skapar ett vibrationslarm på Android

Se först till att Googles Clock-app är installerad på din Android-enhet. Om det inte är det, ladda ner och installera det via Google Play.

Ladda ner: Klocka (Fri)

Öppna appen Klocka på din enhet och följ dessa instruktioner:

 • Gå till Alarmsektionen i appen från bottenmenyn och tryck på plusikonen (+).
 • Ställ in den tid du vill att alarmet ska aktiveras och tryck sedan på OK.
 • Hitta larmet du ställt in och tryck på Standard bredvid klockaikonen.
 • Välj Tyst för enhetsljud.
 • Gå nu tillbaka till föregående meny och se till att funktionen Vibrera är aktiverad.
 • Det är allt! Du har lyckats ställa in ditt första larm för endast vibration på din Android-telefon.

  Så här schemalägger eller upprepar du ett larm med endast vibration

  Som standard kommer alarmet du ställer in att schemaläggas för idag, men vad händer om du vill att ditt alarm ska gå mer än en gång – till exempel enligt ett schema? Allt du behöver göra är att välja vilka dagar i veckan du vill att larmet ska aktiveras.

  Alternativt, om du vill schemalägga ett engångsvibrationslarm för senare på vägen, tryck på alternativet Schemalägg alarm under ditt endast vibrationsalarm, välj önskat datum i kalendern och tryck på OK. Nu kommer larmet endast för vibration att schemaläggas en gång på ett framtida datum.

  Slutligen, om du vill att ditt schemalagda alarm ska upprepas dagligen eller varje vecka efter det schemalagda datumet, välj önskade veckodagar under det valda alarmet.

  Googles klockapp ger dig det diskreta larmet du behöver

  Tack vare enbart vibrationslarm kan du vakna till en vibrerande telefon istället för ett obehagligt högt ljud som också kan väcka människor som bor i samma hushåll. Du behöver inte heller oroa dig för att folk i rummet frågar dig varför ditt larm går när du bara använder det som en påminnelse om att få dina uppgifter gjorda.