Hur man lyssnar på artiklar i Safari på din iPhone eller iPad

Fokusera på viktigare uppgifter medan Siri läser artiklar åt dig.

Nyckel takeaways

 • Safaris ”Lyssna på sida”-funktion låter dig lyssna på artiklar när du är på språng, vilket gör det lättare att hitta tid att läsa webbinnehåll.
 • För att använda den här funktionen, se till att webbplatsen är kompatibel med Safaris Reader View, indikerad av en dokumentikon i adressfältet.
 • Tryck på Aa-ikonen och välj ”Lyssna på sida” för att komma åt uppspelningskontroller som att pausa eller ändra talhastigheten. Alternativt kan du säga ”Hej Siri, läs det här!” när du är på en webbsida som stöds.

Om du ofta kämpar för att hitta tid att läsa artiklar på webben kan Safaris ”Lyssna på sida”-funktion i iOS 17 vara svaret. Du kan nu lyssna på artiklar medan du är på språng, och så här använder du det.

Hur man använder Safaris Lyssna på sida-funktion på en iPhone eller iPad

För att funktionen Lyssna på sida ska fungera behöver du att webbplatsen – vars innehåll du vill ska läsas – är kompatibel med Reader View i Safari. Ett enkelt sätt att se om en webbsida stöder Reader View är att leta efter en dokumentikon till vänster i adressfältet som visas tillfälligt när du laddar en sida.

Om tillgängligt kan du fortsätta med stegen nedan för att använda Safaris Lyssna på sida-funktion:

 • Starta Safari och öppna artikeln du vill att Siri ska läsa för dig.
 • Tryck på Aa-ikonen i adressfältet och välj alternativet Lyssna på sida från popup-menyn.
 • Siri kommer nu att börja läsa artikeln, och en högtalarikon som indikerar detsamma kommer att visas i adressfältet.
 • Tryck på högtalarikonen och välj Lyssningskontroller från popupmenyn för att visa kontrollalternativ.
 • Från detta popup-fönster kan du pausa/återuppta uppspelningen, hoppa till nästa mening, gå tillbaka till föregående mening, ändra Siris talhastighet och avsluta lyssningssessionen.
 • iOS har också uppspelningskontroller på låsskärmen för snabb och enkel åtkomst. Och om du inte gillar rösten för det talade innehållet kan du ändra det genom att helt enkelt ändra Siris röst på din iPhone.

  Alternativt kan du be Siri att läsa en artikel åt dig när du har en webbsida som stöds öppen genom att säga ”Hej Siri, läs det här!” eller ”Hej Siri, jag vill lyssna på den här sidan.” När Siri börjar läsa kan du komma åt och använda lyssningskontrollerna som vi nämnde ovan.

  Siri kan läsa artiklar när du är på språng

  Möjligheten att lyssna på en webbsida är ett smart tillägg till Safari. Funktionen fungerar ganska bra, och Siri lyckas läsa upp innehåll på ett sätt som är lätt att förstå. Det är idealiskt när du vill komma ikapp lite webbinnehåll handsfree; du kan använda den bra när du kör.