Hur man ställer in appbaserad 2FA på Twitter (steg-för-steg)

Spread the love

Twitter Blue-prenumerationstjänsten är den enda som för närvarande stöder SMS-baserad tvåfaktorsautentisering.

När du lägger till tvåfaktorsautentisering till ditt Twitter-konto behöver du inte bara ange ett lösenord, utan du kommer att behöva ange en kod eller säkerhetsnyckel. Genom att ta detta extra steg säkerställer du att du bara kan komma åt ditt konto.

Ändringen förväntas träda i kraft den 20 mars 2023. Om de slutar använda SMS 2FA måste icke-betalande användare använda en annan tvåfaktorsautentiseringsmetod. Du kan bara använda 2FA gratis med en autentiseringsapp eller en hårdvarunyckel.

Därför kommer den här artikeln att visa dig hur du integrerar Twitters tvåfaktorsautentisering (2FA) med en tredjepartsapp.

Om Twitter 2FA

Tvåfaktorsautentisering (2FA) säkerställer att endast ditt kontos rättmätiga ägare kan komma åt det.

En Twitter 2FA kräver att du anger två uppgifter för att logga in:

 • Ditt lösenord
 • Koden skickas till din mobila enhet

Genom att göra det kommer illvilliga aktörer att vara mindre benägna att få tillgång till ditt konto.

Dessutom har Twitter tagit bort textbaserad tvåfaktorsautentisering (2FA) från sin plattform för icke-Twitter blue-användare för att förbättra plattformssäkerheten och skydda användare.

Läs också: Hur man skiljer mellan Twitter Blue och Verified Users

Hur skiljer sig App-Based 2FA från Text-Based 2FA?

Även om tvåfaktorsautentisering hjälper till att säkra ditt konto, finns det fortfarande några saker att tänka på när du genererar inloggningskoder.

#1. App för Authenticator (säkrare)

Att generera en tvåfaktorsinloggningskod med en autentiseringsapp är säkrare än att skicka ett textmeddelande. En hacker kan bara få fysisk tillgång till din telefon och generera kod med din kunskap. Du bör skydda telefonens autentiseringsapp med ett starkt lösenord.

  Hur man använder bokmärken på Twitter

#2. Meddelanden skickade via text (mindre säkert)

Textmeddelanden är mindre säkra än appar som Authenticator när de hämtar inloggningskoder. Textmeddelanden kan inte vara lika säkra som fysiska enheter eftersom hackare lättare kan komma åt dem. Om du vill få tillgång till dina textmeddelanden kan du omdirigera dem eller hacka din telefonleverantör. Autentiseringsapplikationer genererar koder som är tillfälligt lagrade på din telefon, som upphör efter en kort period.

Obs: Det är fortfarande bättre att ha tvåfaktorsmeddelanden än inte, men det är mindre säkert än textmeddelanden.

Varför välja appbaserad 2FA på Twitter?

Det finns två komponenter som utgör en omfattande säkerhetsstrategi i eran efter lösenordet. Dessa är:

 • Ett tvåfaktorsautentiseringssystem är ett utmärkt sätt att börja gå bortom lösenord
 • Tvåfaktorsautentisering är ett viktigt säkerhetsverktyg, men det kan göras ännu mer effektivt genom att kombinera det med andra säkerhetsåtgärder.

Hur ställer jag in appbaserad 2FA på Twitter?

Det är enkelt att använda tvåfaktorsautentisering med Twitter. Du kan göra det på Mac, Windows, Android eller iOS. Här är en steg-för-steg-guide för Windows-användare:

 • Om du är inloggad klickar du på ”Mer” i det vänstra sidofältet. Du hittar ikonen ”Profil” där.
 • Klicka på ”Mer” och en popup-meny visas. Välj ”Inställningar och sekretess” från menyn ”Inställningar och support”. Det är samma sak för Android och iOS.
 • När du klickar på ”Säkerhet och kontoåtkomst” visas fler alternativ. Klicka på ”Säkerhet” i den utökade menyn.
 • Gå till Twitter Security och klicka på ”Tvåfaktorsautentisering.”
 • Välj ”Autentiseringsapp” från 2FA-verifieringsalternativen.
 • Om du väljer ”Autentiseringsapp” kommer Twitter att fråga dig om ditt lösenord. När du har angett ditt lösenord klickar du på ”Bekräfta”.
 • När du aktiverar tvåfaktorsautentisering på Twitter för första gången ber den om din e-postadress.
 • Du får en 6-siffrig kod i din e-post när du har angett din e-postadress. Denna sexsiffriga kod startar tvåfaktorsautentiseringsprocessen.

Det här exemplet använder Google Authenticator. Du bör alltid ha reservkoder till hands eftersom Google Authenticator inte stöder säkerhetskopiering online. Du kan ladda ner koder till din telefon eller skicka e-post till dig själv med Twitters funktion ”Hämta säkerhetskopia”.

 • Klicka sedan på ”Kom igång” för Twitter tvåfaktorsautentisering.
 • När du har gjort det ger Twitter dig en QR-kod att skanna med Google Authenticator eller en annan 2FA-app.
 • Länka sedan ditt Twitter-konto till Google Authenticator på din telefon.
  Hur man följer en Hashtag på Twitter

2FA-appar för Android- och iOS-enheter

#1. 2FA Authenticator (2FAS)

Generellt sett är 2FAS en utmärkt app för tvåfaktorsautentisering. Det fungerar som andra appar. Du kan skanna en QR-kod eller ange din tokeninformation manuellt.

När det är gjort kan du hämta en token när du vill. Den här appen har ett enkelt, rent användargränssnitt och det är inget krångel.

2FA-systemet utför sin funktion mycket bra. Den stöder de flesta webbplatsers TOTP- och HOTP-protokoll som kräver tvåfaktorsautentisering. Plugin-programmet är plattformsoberoende, är tillgängligt på iOS, Android och webbläsare är gratis och är annonsfritt. I allmänhet är denna autentisering ett mycket bra val.

2FAs låter dig välja från ett gratis alternativ som är enkelt, funktionellt och användbart.

Ladda ner: Android | iOS

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

#2. Google Authenticator

Google tillhandahåller en Google-autentiseringsapplikation. Denna app erbjuder 2FA för ditt Google-konto och flera iOS- och Android-konton och kräver ingen internetanslutning för att generera tokens.

Dessutom är Google Authenticator en mycket användarvänlig applikation, och nästan varje webbplats som accepterar TOTP-baserade applikationer kommer också att stödja den.

Du kan inte gå fel med Google Authenticator. Google säger att de inte delar data med tredje part och använder alltid en säker anslutning. I allmänhet är det lätt att använda, pålitligt och stöder allt.

Den har dock bara några av funktionerna som andra 2FA-appar har. Om du vill ha en enkel, no-nonsens 2FA-app, fortsätt med Google Authenticator. Om du vill ha mer funktionalitet kan du få det också.

Googles autentisering är kompatibel med flera plattformar och fungerar smidigt.

Ladda ner: Android | iOS

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

#3. Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator tillhandahåller säker och säker identitetsautentisering från Apples och Androids appbutiker.

Det är en enkel app som genererar en unik kod för varje tjänst som accepterar TOTP utan internetanslutning. Men det händer mer under ytan.

  Hur du loggar ut alla enheter från ditt Twitter-konto

Du kan använda appen för att logga in på Microsoft-applikationer utan lösenord, inklusive OneDrive och Office 365. Appen låter användare verifiera sin identitet med fingeravtryck, ansikte eller någon annan form av identifiering. Microsoft Authenticator erbjuder även molnsäkerhetskopiering via Microsofts servrar på Android och Apples iCloud på iOS.

Microsoft-kontosupport innebär att du inte behöver ange koder för att godkänna inloggningar.

Ladda ner: Android | iOS

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

#4. Twilio Authy Authenticator

Twilio Authy-appen är en av de mest populära apparna för tvåfaktorsautentisering. För det första är det plattformsoberoende, och det har inbyggda applikationer för Android, iOS, Linux, macOS och Windows.

Dessutom är det det enda pålitliga alternativet på alla dessa plattformar. Den stöder också ett gäng protokoll och webbplatser och har enkla säkerhetskopior.

Med Authy kan du skydda dina konton och allt, så det är enkelt att använda. Du tar med dina tokens på samma sätt som du skulle med vilken annan app som helst. Kryptering sker också i säkerhetskopiorna.

Algoritmerna som används av Authy är samma som NSA använder för att skydda sina saker. Det är ett rejält stöd.

Twilio Authy är en kraftfull verktygsapp som har många funktioner och stöder plattformsoberoende teknologier.

Ladda ner: Android | iOS

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

#5. Äpple

Tvåfaktorsautentiseringsfunktionen på Apple ID säkerställer att bara du kan komma åt ditt konto, även om någon annan känner till lösenordet.

Om du loggar in med ditt Apple-ID för första gången behöver du ditt lösenord och den sexsiffriga verifieringskoden som du ser på dina betrodda enheter. Att använda tvåfaktorsautentisering är säkrare eftersom det inte räcker att bara känna till ditt lösenord för att komma åt ditt Apple-ID.

I allmänhet skyddas Apple-ID:n av tvåfaktorsautentisering. Din enhet kan stödja tvåfaktorsautentisering med ett lösenord och Face ID eller Touch ID eller ett inloggningslösenord på Mac.

Vissa Apple-tjänster och funktioner, som Apple Pay och Logga in med Apple, kräver tvåfaktorsautentisering.

Slutord

Tvåfaktorsautentisering ökar säkerheten för dina konton. Även om tvåfaktorsautentisering är aktiverad bör du ändra dina lösenord ofta. Du kan också använda en lösenordshanterare för att hantera detta automatiskt.

Kolla sedan in avancerad sökning på Twitter.