6 Drupal Security Scanner för att hitta sårbarheter

Drupal sårbarhetsskannrar hjälper till att granska webbplatsens säkerhet för att förhindra skadliga hot som nätfiskeförsök, cyberattacker etc.

Vikten av Drupal Security

Drupal är ett innehållshanteringssystem (CMS) som används allmänt inom olika branscher för att bygga webbplatser. Drupal-plattformen har många plugins, teman och moduler som kan användas för att bygga användarvänliga och säkra webbplatser.

Med över 1,3 miljoner webbplatser är Drupals marknadsandel mer än 3,4 %, vilket är mer än tillräckligt för att locka en hackare att starta cyberattacker. Drupal driver 1,3 % av de tio miljoner bästa webbplatserna och 15 % av de 12 000 bästa webbplatserna, från privata bloggar till stora företag eller statliga webbplatser.

På grund av dess popularitet har Drupal-plattformen och dess arkitektur alltid varit hackares mål för att hitta kryphål i säkerheten och injicera skadliga aktiviteter.

Drupal används av några av världens kända företag:

Bildkredit: drupalpartners

En av de kritiska elementen i förebyggande av cyberattacker är att hålla plattformen uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna och uppgraderingarna. Även tredjeparts plugins eller moduler måste uppdateras för att minimera potentiella säkerhetssårbarheter och DoS-attacker (Denial of Service).

Säkerhetsteamet på Drupal är alltid på jakt efter att lokalisera säkerhetsbrister och släppa respektive uppdateringar och patchar för att åtgärda dessa kryphål.

Webbadministratörer och webbplatsägare måste också vara proaktiva när det gäller att skydda sina Drupal-installationer genom att implementera säkra konfigurationer och hålla plattformen uppdaterad med de senaste säkerhetskorrigeringarna.

Det här inlägget kommer att diskutera de bästa säkerhetsskannrarna för Drupal-plattformen för att hitta sårbarheter och förhindra cyberattacker.

Om du använder Drupal för din webbplats och är osäker på om den är säker från kända sårbarheter, inte exponerar känslig information, har felkonfigurering, etc., då kommer följande verktyg att hjälpa dig.

Pentest-tools Drupal säkerhetsskanner är ett robust verktyg som används för att identifiera potentiella säkerhetsbrister med Drupals webbplatser. Det hjälper administratörer att skanna och lokalisera potentiella sårbarheter i plugins, konfigurationer och kärnfiler i Drupal.

Skannern hittar kända och oupptäckta sårbarheter, vilket gör det möjligt för administratörer att snabbt bedöma och identifiera potentiella hot.

Administratörer kan helt enkelt analysera utvärderingen och vidta lämpliga åtgärder eftersom skannern är enkel att använda och ger noggranna rapporter om resultaten. Dess omfattande rapport belyser risker och relevanta ändringar utöver Drupal-konfigurationsproblem.

Skannern uppdateras kontinuerligt med nya kontroller för att hålla den aktuell med säkerhetsuppdateringar, vilket garanterar att den alltid kan upptäcka de senaste säkerhetsriskerna.

Dessutom skannar den inaktuella Drupal-versioner, installationsfiler, teman, moduler, inloggningsinformation och mer. Skannern erbjuder även skräddarsydda rapporter skapade för att möta en webbplatss specifika krav.

Den använder avancerade tekniker för att söka efter brister som Drupal-konfigurationsfel och undermåliga serverinställningar och meddelar administratören om den hittar något potentiellt skadligt. Det är en betald skanner.

SUCURI Drupal Security

SUCURI är en ledande leverantör av säkerhetslösningar som har utvecklat en Drupal Security-stack som är en heltäckande säkerhetslösning för Drupal-webbplatser.

Den erbjuder flera lösningar för att skydda dina Drupal-webbplatser, inklusive webbplatsbrandväggar, skanning och borttagning av skadlig programvara och säkerhetskopiering av webbplatser.

Webbplatstrafiken övervakas i realtid och misstänkta aktiviteter blockeras innan den ens når webbplatsen.

Dessutom hjälper dess snabba skanning och borttagning av skadlig programvara att identifiera och åtgärda eventuella intrång inom en kort tidsperiod, och dess säkerhetskopieringslösningar kan säkerställa att data inte går förlorade i händelse av ett intrång.

Denna omfattande säkerhetslösningsstack hjälper till att bekämpa onlinehot mot din Drupal-webbplats när det gäller övervakning, skydd, mildrande attacker, borttagning av skadlig programvara och tillhandahållande av incidentresponstjänster.

Funktioner

 • Varningsmotor för att titta på din webbplats dygnet runt
 • Förhindrar SQL-injektioner
 • Förhindrar DDoS- och Brute Force-attacker
 • Brett utbud av infektionsborttagningar som bakdörrar, skadliga omdirigeringar, injektioner med skadlig programvara och mycket mer

Det är onlineskydd, så det finns inget behov av installation och underhåll av programvara. SUCURI-webbplatsen tillhandahåller också en gratis SiteCheck-skanner online för din webbplats för att söka efter skadlig kod, virus, webbplatsfel, skadlig kod, etc.

Identifiera säkerhetsskanner

Ett primärt mål med Detectify är att säkra Content Management Systems (CMS) som Drupal, Joomla och WordPress. Med sin automatiska genomsökning kan möjliga hot, såsom inaktuella plugins och teman, svaga lösenord och andra utbredda sårbarheter, identifieras.

Eftersom CMS-plattformar används så flitigt letar hackare ständigt efter metoder för att dra fördel av svagheter för att injicera skadlig kod eller skaffa känslig data.

För att hjälpa till att hitta och åtgärda dessa sårbarheter uppdaterar Detectify tjänsten med nya sårbarheter varje vecka för att se till att deras genomsökning är uppdaterad för att minska riskerna för att skydda och förhindra obehörig åtkomst till CMS-plattformen.

Plattformens styrka gör att den kan skanna över 2000 säkerhetstester, inklusive FCKEditor cross-site scripting, Drupalgeddon, Ninja Forms och många andra, och förbli säker.

Dessutom gör deras användarvänliga plattform det enkelt för webbplatsägare att enkelt förstå och åtgärda dessa sårbarheter, vilket säkerställer säkerheten för inte bara deras webbplats utan även deras klients konfidentiella information.

Det är enkelt att registrera sig för deras tjänst, och du kan använda den i två veckor utan kostnad innan du byter till en månatlig prenumerationsmodell.

Snyk webbplats skanner

Snyk är en välkänd säkerhetsorganisation som tillhandahåller heltäckande säkerhetslösningar för att skydda kod, undvika sårbara beroenden, utveckla och säkra molninfrastruktur, lösningar för att minska risken i leveranskedjan, bygga och driva applikationer säkert, etc.

Organisationer som Google och Anheuser-Busch InBev använder sina säkerhetslösningar för att säkra sina produkter.

Snyk Webbplatsskanner är en molnbaserad applikation som erbjuder en gratis (begränsade tester/skanning) sårbarhetsskanner för webbplatser för att identifiera och åtgärda webbplatssårbarheter.

Skannern övervakar webbplatsen för säkerhetsproblem, skannar efter kända och okända sårbarheter, föråldrad serverprogramvara och osäkra HTTP-rubriker.

Dessa online sårbarhetsskannrar förlitar sig på en patentskyddad sårbarhetsdatabas för kända sårbarheter eller söker efter vanliga feltyper för att upptäcka okända sårbarheter. Efter upptäckt ger den en prioriterad lista över problem med riskflaggor som kan åtgärdas.

Funktioner

 • Utvecklarvänlig som hjälper till att hitta sårbarheter tidigt och över SDLC.
 • Automatiserad och handlingsbar sanering
 • Fixar snabbt för att minska exponeringen
 • Hjälper administratörer att vidta åtgärder när det gäller prioritering och respektive beslut baserat på datadrivet

Snyks webbläsare är lätt att använda och ger praktiska insikter som gör det möjligt för företag att stärka sin säkerhetsställning snabbt och effektivt. Det är gratis att använda för begränsade skanningar, och om du behöver obegränsade skanningar kan du uppgradera till dess betalversion.

HTTPCS Drupal Scanner

HTTPCS by Ziwit är en ledande aktör inom cybersäkerhetslösningar i Europa. Företaget Ziwit är en tjänsteleverantör listad på den franska regeringens plattform cyber skadlig, och det är också erkänt som en pålitlig lösning av det spanska nationella cybersäkerhetsinstitutet.

Det erbjuder en komplett lösning för att säkra en Drupal-webbplats genom dess molnbaserade webbgränssnitt.

Gränssnittet hjälper till att börja med att skanna med några få klick och få en säker webbplats som följer ISO 27001-27002 standarder och GDPR sekretessprinciper. Den ger en rapport om sårbarhet efter risknivåer som hjälper till att snabbt vidta korrigerande åtgärder för att förhindra cyberattacker.

Den har ytterligare moduler, som webbplatsövervakning och prestandaanalys, integritetskontroller för att se skadliga förändringar och upptäckt av dataläckor och hotintelligens, som säkerställer dygnet runt och 360-graders skydd för din Drupal-webbplats.

Astra Drupal skanner

Astra Drupal Security tillhandahåller ett paket för sårbarhetsbedömning och penetrationstestning för att hjälpa din webbplats att försvara sig mot hackningsförsök, dataintrång och cyberattacker.

Det är en blandning av automatisering och manuell testning av säkerhetsexperter för att upptäcka alla möjliga kryphål på din webbplats.

Dess lösningar hjälper webbplatsägare att upptäcka och hantera eventuella säkerhetsrisker på deras webbplats, och dess testning täcker alla större säkerhetsstandarder, inklusive OWASP, SANS, CERT, PCI, ISO27001, etc.

Getastra söker efter 1250+ tester efter kryphål och levererar en omfattande rapport som beskriver sårbarheter samtidigt som de prioriteras utifrån deras betydelse.

Dess centraliserade instrumentpanel är flerdimensionell eftersom den hjälper till att kommunicera utvecklare och Astras säkerhetsingenjör direkt, kan kontrollera rapporter, steg för att fixa fel, etc.

Funktioner

 • Statisk och dynamisk kodanalys för att utföra över 1250+ tester
 • Automatisk Pentest och Scanning Engine för att kontinuerligt testa din webbplats mot de senaste utnyttjandena
 • Payment Gateway sårbarhetstestning
 • Serverinfrastrukturtestning för befintliga konfigurationer, datalagring, kryptering, etc

Det kan finnas olika mottagligheter på Drupal-webbplatsen på grund av föråldrade skript, plugins eller temasårbarheter, föråldrade tredjepartsintegrationer, etc., genom vilka Drupal kan vara benägen för cyberattacker eller injektion av skadlig programvara.

Alla sådana hot upptäcks, testas och repareras av kvalificerade Astra-företagsexperter med detaljerad kodanalys, affärslogiktestning och säkerhetsbedömningar.

Astra skulle göra rätt jobb för webbadministratörer eller ägare som letar efter end-to-end-säkerhet för sina Drupal-webbplatser.

Slutord

Drupal-webbplatser är särskilt inriktade på hackare på grund av deras växande popularitet och funktionsrika plattform. Som svar på de växande incidenterna med hacking och cyberattacker är det viktigt att prioritera cybersäkerhet för att säkerställa säkerheten för din webbplats och dess användare.

Hoppas att de ovan nämnda säkerhetsverktygen hjälper dig att få insikter i säkerhetsverktyg som skyddar och förhindrar din Drupal-webbplats.