Hur man bygger ett hus i Skyrim

Spread the love

Att bygga ett Skyrim-hus är ett litet pussel i sig. Låt oss avkoda detta på enklast möjliga sätt.

Att bygga ett hus skiljer sig direkt från att köpa ett hus i Skyrim. Och uppenbarligen behöver det mer ansträngning, särskilt när det gäller att köpa (en genväg diskuteras senare) det nödvändiga materialet.

Men att bygga din egen har sina egna fördelar, med anpassningar och expansioner när du har resurserna.

Noterbart är det första du vill ha en tomt.

Det finns några platser, inklusive The Pale, Falkreath, etc., där du kan prata med respektive Jarl, slutföra ett uppdrag och fortsätta med markägandet.

Vi fortsätter med Falkreath-hållet, eftersom det här är snabbare.

Så, när du väl är vid Falkreath, leta reda på Jarlens långhus för att träffa Siddgeir, den nuvarande Jarl, och be om lite arbete.

Han kommer att begära att döda banditledaren vid Bilegultch Mine. Detta är ett enkelt uppdrag för att döda några banditer, och en fin pil och båge kommer att räcka.

Möt sedan Jarlen för att få belöningen och påbörja markköpet. Han kommer att dirigera dig till sin förvaltare, Nenya, från vilken du kan få en för 5000 guld.

Viktigt är att detta börjar med att du ber om att köpa ett hus men blir tillsagd att köpa mark istället eftersom inget hus är till salu i Falkreath.

Därefter kan du resa till fastigheten, som är Lakeview Manor, nordost om Falkreath.

Standarduppsättningen verktyg som finns på webbplatsen är:

 • Ritningstabell: Används för att välja objekt som ska skapas
 • Bröst: Har några grundläggande förnödenheter
 • Snickararbetsbänk: För primärkonstruktion
 • Städ: För att tillverka en del av byggmaterialen

Så nu när vi är på byggarbetsplatsen och har de nödvändiga verktygen, låt oss sätta igång.

Bygga ett hus i Skyrim

Det börjar med ritningstabellen för att välja vad som ska skapas. I det här fallet kommer den första att vara en liten huslayout, som är den enklaste, som behöver den minsta mängden förnödenheter.

Efter att ha skapat planen är nästa verktyg att använda sig av snickarbänken.

En liten huskonstruktion har följande komponenter:

 • fundament
 • Vägg inramning
 • Väggar
 • Golv
 • Takram
 • Tak
 • Dörr

Det är bara för referens; du behöver inte memorera någonting. De kommer successivt när du bygger med snickarbänken.

Det totala antalet byggmaterial som krävs för denna minimala konstruktion är:

MaterialMängdArtikelkod Brutna stenar14XX00306CSsågad stock17XX00300NAglar30XX00300FClay4XX003043Järnbeslag1XX003035Lås1XX003012Gångjärn2XX003011

Du har allt du behöver för att bygga ett litet hus där.

Den grundläggande förrådslådan har 30 lera, ett korundgöt, sex järngöt och 30 brända stenar. Dessutom kan du hitta 20 svanstockar staplade i närheten (de syns inte i inventariet).

Så allt du behöver göra är att använda städet för att tillverka järnbeslag, gångjärn, spikar och ett lås, eftersom du redan har råvarorna.

Den enklaste vägen ut är dock att använda konsolkommandon med hjälp av objektkoderna som anges ovan.

Tryck till exempel på ~ i spelet och skriv player.additem 0300306c X för att lägga till X brutna stenar i inventeringen.

Här ersatte jag XX i början av artikelkoden med min DLC-kod, 03. DLC-koder för Dragonborn, Hearthfire och Dawnguard är 02, 03 respektive 04.

När du bygger husets komponenter vid snickarbänken kommer ditt hus gradvis att börja byggas.

Nu slutför detta byggandet av ett litet hus:

Ändå är detta bara en konstruktion utan extra rum. I grund och botten är det bara en hall.

  10 bästa kurserna att lära sig tablå på en månad

Ett fullfjädrat hus kommer att få dig att återvända till ritbordet för att skapa fler planer, och använd sedan snickarbänken för att notera de nödvändiga byggmaterialen, köpa dem och bygga utbyggnaderna.

Som sagt är konsolkommandona den snabbaste metoden för att ta tag i byggnadsgrejorna. Så här är några fler koder för de föremål du kan behöva för expansionerna:

MaterialArtikelkodGlasXX005A69GethornXX00303FStrawXX005A68Järngöt0005ACE4Läderremsor000800E4

Det finns dock traditionella (och ibland tråkiga) metoder för att hitta alla dessa saker för den ingen-genvägsbyggare inom dig.

Till exempel finns brända stenar över hela Skyrim. Men alla låter dig inte bryta dem. Det är några glänsande som ser lite annorlunda ut än sina anslutande stenar.

Och du behöver en hacka för att komma igång om en inte finns i närheten.

Ändå är det inte roligt att söka efter dem. Så bättre, man kan vända sig till Skyrim fandom-wiki och söka efter alla möjliga platser för specifika byggmaterial.

Möblera ditt Skyrim-hem

Oavsett hur mycket du utökar ditt hus, förblir det tomt tills du gör några arrangemang.

Det snabbaste sättet att få ditt hus att se beboeligt ut är att använda fusk för att hämta material och använda arbetsbänken i varje del av huset.

Dessa arbetsbänkar skiljer sig från de utanför huset (snickararbetsbänk). Möjligheten att lägga till arbetsbänkar i varje rum i huset visas i rittabellsmenyn och du kan ta bort dem när du är klar med inredningsdelen.

Även om det mesta av det hårda arbetet ligger på dina axlar, är det bäst att anlita en förvaltare för underhållet. Speciellt för Falkreath kan du prata med Jarl och fråga om det är något mer han behöver, och han öppnar upp om den lediga titeln.

  Hur man flyttar Origin-spel till en annan enhet

Detta kommer att innebära att hjälpa minst tre Falkreath-medborgare. Även om du kan prova detta på ditt eget sätt rekommenderar jag att du frågar:

 • Mathies från Corpselight Farm
 • Hert vid Half Moon Mill
 • Thadgeir på Dengeirs hus

Dessa kommer inte att ta mycket tid, och efter att ha hjälpt dem kan du fråga Jarl, som kommer att tillkännage Thane från Falkreath och erbjuda en huskarl, Rayya.

Slutligen kan du be Rayya att bli din förvaltare.

Även om en steward inte kan göra allt, fick jag hjälp med att ordna vagn, ko, häst, basinredning, byggmaterial osv.

Att be din förvaltare att göra saker kräver mycket pengar. Du känner redan till det vanliga sättet att tjäna guld, men som en genväg, använd konsolkommandot player.additem 0000000F X, för ”X” mängd guld.

Sammanfatta!

Så det här var en kort guide om att bygga ett Skyrim-hus.

Det krävs mycket arbete, överens om, men att pyssla allt har sin egen tillfredsställelse för många. Som en påminnelse kan du använda ett Skyrim-hus för att förvara dina vapen och leva med din make och barn.

PS: Bland många underhållande saker erbjuder att vara en varulv i Skyrim oöverträffad spänning och en unik spelupplevelse som jag starkt rekommenderar att du provar själv.