Hur man spelar Spelunky på Linux

Spread the love

Spelunky är ett 2D-plattformsspel för Microsoft Windows, Xbox, PlayStation, Chrome OS och Nintendo Switch. Så här kan du spela Spelunky på din Linux-dator.

Få Spelunky att arbeta på Linux

Spelunky är inte ett inbyggt Linux-spel, men det fungerar fortfarande tack vare Steam i Proton. Tyvärr fungerar Proton-funktionen bara på Linux med hjälp av Linux Steam-applikationen. Så vi måste visa hur man får Steam att fungera.

Installera Steam

Steam fungerar på många distributioner på Linux. Starta ett terminalfönster på skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet för att få det att fungera på ditt Linux-operativsystem. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den.

Med terminalfönstret öppet och klart att använda kan installationen av Steam börja. Följ installationsinstruktionerna nedan och installera Steam-appen på din dator.

Ubuntu

Steam är tillgängligt för installation på Ubuntu genom de officiella programvaruförråden. Använd kommandot apt install nedan och installera Steam.

sudo apt install steam

Debian

Steam fungerar på Debian, men du måste ladda ner Steam DEB-paketet till din dator för att få appen att fungera. Använd nedladdningskommandot wget nedan och hämta den senaste versionen av Steam.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner den senaste versionen av Steam till din dator kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera den senaste versionen av Steam på din dator.

sudo dpkg -i steam.deb

När Steam har konfigurerats på din dator måste du korrigera eventuella beroendeproblem som kan ha uppstått under installationsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för Arch Linux-användare via programvaruförrådet ”multilib”. Det här arkivet är dock inte aktiverat som standard. För att aktivera det, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root).

  Hur man spelar The Riftbreaker på Linux

Med textfilen öppen i en editor (som root), leta reda på ”multilib”-sektionen och ta bort #-symbolen framifrån. Se till att även ta bort #-symbolen från raderna direkt under den.

När du är klar med redigeringen stänger du textredigeraren och sparar filen. Synkronisera sedan Arch Linux igen med de officiella programvaruförråden.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på Arch Linux med hjälp av pacman-kommandot nedan.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora och OpenSUSE kan installera Steam genom programvaruförråd som ingår i förpackningen. Men Flatpak-utgåvan av Steam fungerar mycket bättre på dessa operativsystem, så vi föreslår att du följer dessa instruktioner istället.

  Hur man slår samman PDF-filer med PDFSam på Linux

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Spelunky på Linux

Med Steam igång, starta programmet på ditt skrivbord och logga in på ditt konto med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Spelunky igång på din dator.

Steg 1: Öppna ”Steam”-menyn inuti Steam-appen och välj den med musen. Hitta sedan knappen ”Inställningar” och klicka på den. Slutligen, välj ”Steam Play” och gå till Steam Play-området.

Inuti Steam Play-området i avsnittet Steam-inställningar, markera både rutan ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”.

Efter att ha markerat båda rutorna, klicka på ”OK”-knappen för att spara inställningarna.

Steg 2: Välj ”Store”-knappen inuti Steam för att komma åt Steams skyltfönster. Väl där, hitta sökrutan och klicka på den med musen. Skriv sedan in ”Spelunky” och tryck på Enter för att se resultaten.

  Hur man bränner en ISO-fil till en USB-enhet i Linux

Steg 3: Titta igenom Steams sökresultat för ”Spelunky” och klicka på den med musen för att komma åt Spelunky Steams butiksfrontsida. Sedan, en gång på sidan, hitta den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och välj den med musen.

Steg 4: När du klickar på den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen har du lagt till Spelunky i din Steam-vagn. Välj den gröna Steam-vagnsikonen i Steam-appen. Använd sedan Steam för att köpa Spelunky för användning på ditt Steam-konto.

Steg 5: Efter att du har köpt Spelunky på Steam, hitta knappen ”Library” inuti appen och klicka på den med musen för att komma åt ditt Steam-bibliotek. Väl inne i ditt Steam-bibliotek, scrolla ner och sök efter ”Spelunky” och välj det.

Klicka sedan på den blå ”INSTALLERA”-knappen för att ladda ner och installera Spelunky på din dator.

Steg 6: Tillåt Steam att ladda ner och installera Spelunky. När processen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Välj den gröna ”PLAY”-knappen för att starta Spelunky på din Linux-dator.