Hur man spelar Sniper Elite på Linux

Spread the love

Sniper Elite är ett taktiskt skjutspel utvecklat av Rebellion Developments och publicerat av MC2 France. I den är spelaren en prickskytt och tar order om att mörda fiender under andra världskrigets era. I den här guiden visar vi dig hur du ställer in det på Linux.

Få Sniper Elite att fungera på Linux

Sniper Elite fungerar ganska bra på Linux, tack vare kraften i Steam Play och Proton. Tyvärr fungerar dessa verktyg bara på Linux-versionen av Steam. Som ett resultat måste du installera den senaste versionen av Steam för Linux.

Installera Steam

För att starta installationen av Steam på din Linux-dator, öppna ett terminalfönster. För att öppna ett terminalfönster, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller öppna appmenyn och sök efter ”Terminal” för att öppna den.

När terminalfönstret är öppet följer du installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder på din dator.

Ubuntu

För att få Steam att fungera på din Ubuntu-dator, kör kommandot apt install nedan.

sudo apt install steam

Debian

För att börja installera Steam på din Debian Linux-dator måste du ladda ner den senaste versionen av Steam från Steams webbplats. Starta sedan nedladdningen med hjälp av wget-kommandot nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När nedladdningen är klar kan installationen av Steam börja. Använd installationskommandot dpkg nedan för att installera DEB-paketet på din dator.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när Steam är installerat på din Debian-dator måste du åtgärda eventuella beroendeproblem februari har inträffat under installationen. För att fixa det, använd kommandot apt-get install -f nedan.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

om du använder Arch Linux kommer du att kunna få Steam att arbeta genom ”multilib”-programvaran. För att göra detta, börja med att öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare för redigering.

  Hur man spelar BioShock Remastered på Linux

Leta upp raden ”#multilib” och ta bort #-symbolen, såväl som symbolerna direkt under den. Efter det, spara redigeringarna och använd pacman-kommandot nedan för att återsynkronisera med Arch Linux-repos.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera Steam på ditt Arch-system.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora och OpenSUSE Linux har möjligheten att installera Steam genom medföljande programvaruförråd direkt från förpackningen. Med det sagt fungerar Flatpak-utgåvan av Steam mycket bättre, och vi föreslår att du använder dessa installationsinstruktioner istället.

Flatpak

Installera Steam via Flatpak, öppna ett terminalfönster, använd ditt paketinstallationsprogram och installera ”flatpak”-paketet. Om du har problem med att ställa in Flatpak runtime, följ med vår guide i ämnet.

  Hur man formaterar en USB-enhet till Fat32 på Linux

När du har fått igång Flatpak runtime, använd de två kommandona nedan för att installera Steam-appen på ditt system.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Sniper Elite på Linux

När Steam är installerat på ditt system, logga in på ditt konto med ditt Steam-lösenord. Följ sedan steg-för-steg installationsinstruktionerna nedan för att få Sniper Elite igång.

Steg 1: Öppna Steam-menyn och klicka på ”Inställningar” för att komma åt Steam-inställningarna. Väl inne i Steam-inställningarna klickar du på knappen ”Steam Play” för att komma åt Steam Play-området.

Inuti Steam Play-området, markera både rutan Aktivera Steam Play för titlar som stöds, såväl som knappen ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”.

Steg 2: Klicka på knappen ”Store” för att komma åt Steam Storefront. Väl inne i Steam Storefront, leta reda på sökfältet och klicka på det med musen. Skriv sedan in ”Sniper Elite” och tryck på Enter för att se sökresultaten.

  Hur man använder Nano-textredigeraren på Linux

Klicka på ”Sniper Elite” i sökresultaten för att komma åt spelets butikssida. På sidan, lokalisera den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klicka på den med musen för att lägga till spelet i din varukorg. Klicka sedan på kundvagnsikonen för att köpa spelet och lägga till det på ditt konto.

Steg 3: Klicka på knappen ”Bibliotek” för att komma åt ditt Steam-spelbibliotek. Väl inne i biblioteksområdet klickar du på sökrutan. Skriv in ”Sniper Elite” för att hitta spelet.

När du har hittat spelet klickar du på den blå ”INSTALLERA”-knappen för att börja ladda ner och installera spelet på din dator. När nedladdningsprocessen är klar kommer Sniper Elite att ställas in på din Linux-dator.

Steg 4: Efter installation av Sniper Elite kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Välj den här spelknappen för att starta spelet. Tänk på att när du klickar på spela första gången måste Steam konfigurera spelet. Ha tålamod.

När spelet startar är du redo att spela Sniper Elite! Lycka till med spelandet och njut!