Hur man spelar Galactic Civilizations III på Linux

Galactic Civilizations III är ett strategispel utvecklat av Stardock för Windows-datorer. Det är en uppföljare till Galactic Civilizations II och släpptes först 2015. Det finns för närvarande ingen inbyggd port för Linux, men det är lätt att få det att fungera på Linux med några justeringar. Här är hur.

Få Galactic Civilizations III att fungera på Linux

Galactic Civilizations III fungerar på Linux med hjälp av Valves unika Proton-teknologi, som är inbyggd i Steam för Linux-klienten. Som ett resultat måste vi gå igenom hur man installerar Steam för Linux-klienten.

Installera Steam

För att starta installationen av Steam för Linux, öppna ett terminalfönster. Öppna ett terminalfönster på skrivbordet och tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du använda appmenyn och söka efter ”terminal” för att öppna den.

När terminalfönstret är öppet kan installationen av Steam börja. Använd instruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

För att ställa in Steam för Linux-klienten på din Linux-dator, använd kommandot apt install nedan.

sudo apt install steam

Debian

För att få den senaste Steam att fungera på Debian, måste du ladda ner DEB-paketet till din dator. Med hjälp av wget-kommandot nedan, hämta det senaste Steam DEB-paketet.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner det senaste Steam DEB-paketet till din dator kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera Steam på Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när Steam är installerat på Debian använd kommandot apt-get install -f nedan för att rätta till eventuella installationsproblem maj har inträffat.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för användare på Arch Linux genom programvaruförrådet ”multilib”. För att ställa in det, börja med att öppna filen /etc/pacman.conf. Därifrån, lokalisera ”#multilib”-raden och ta bort #-symbolen från den, såväl som direkt under den. Spara sedan ändringarna.

När du har avslutat redigeringen använder du kommandot pacman för att synkronisera om med de officiella Arch Linux-servrarna. Därefter använder du det andra pacman-kommandot för att installera den senaste versionen av Steam.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Om du använder Fedora och OpenSUSE, kommer du att kunna installera Steam direkt från mjukvarukällor som ingår i deras respektive operativsystem. Flatpak-utgåvan av Steam fungerar dock mycket bättre på Flatpak. Vi föreslår att du följer dessa instruktioner istället.

Flatpak

För att få Steam att fungera via Flatpak, börja med att installera ”flatpak”-paketet. För att installera Flatpak-paketet, använd pakethanteraren på din dator. Om du har problem med att konfigurera det, följ vår guide i ämnet.

Efter att ha ställt in Flatpak runtime på din Linux-dator, använd de två kommandona nedan för att få Steam-appen installerad.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Galactic Civilizations III på Linux

Nu när Steam är installerat starta appen och logga in med dina användarkontouppgifter. Därefter följer du steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Galactic Civilizations III att fungera på Linux.

Steg 1: För att starta, klicka på ”Steam”-menyn och välj knappen ”Settings” för att komma åt Steam-inställningsområdet. Väl inne i inställningsområdet, hitta knappen ”Steam Play” och klicka på den.

I Steam Play-området klickar du på ”OK”-knappen för att tillämpa ändringarna. ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” samt knappen ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”.

Steg 2: Efter att ha ställt in Steam Play, hitta knappen ”Store” och klicka på den med musen. Därifrån, hitta sökrutan och skriv in ”Galactic Civilizations III.” Tryck på Enter för att se sökresultaten.

Titta igenom sökresultaten och klicka på ”Galactic Civilizations III” för att komma åt spelets Steam Storefront-sida. Väl på sidan, leta reda på den gröna ”lägg till i kundvagn”-knappen för att lägga till den i ditt Steam-kontos kundvagn. Använd sedan varukorgen för att köpa spelet till ditt konto.

Steg 3: Klicka på knappen ”Bibliotek” för att komma åt ditt Steam-bibliotek. Inuti Steam-biblioteksområdet, lokalisera Galactic Civilizations III och klicka på den med musen. Leta sedan upp den blå ”INSTALLERA”-knappen för att börja ladda ner och installera spelet på din dator. Nedladdningen bör inte ta lång tid.

Steg 4: När nedladdningen är klar kommer Galactic Civilizations III att installeras på din Linux-dator. Härifrån kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp.

Klicka på ”SPEL”-knappen för att starta spelet. Tänk på att första gången du startar upp Galactic Civilizations III kan det ta lite tid eftersom Proton behöver konfigurera allt. Ha tålamod.

När spelet har slutfört sin initiala konfiguration är du redo att spela. Lycka till med spelandet!