Vad är tidsgränsen för Google Meet för ett möte

Spread the love

Verktyg för videokonferenser är inte samma sak som verktyg för videosamtal. Konferensverktyg är byggda för att tillgodose. flera användare i ett enda möte och är mycket mer komplexa än ett gruppvideo- eller ljudsamtal. Som sådan, även om du kommer att hitta många gratis videokonferensverktyg, kommer de alla att ha någon form av begränsning för gratisanvändare.

Tidsgräns för Google Meet

Google Meet är gratis att använda, men gratisanvändare begränsas av längden på mötet de har.

En gratis Google Meet-användare kan ha ett möte som är 60 minuter eller mindre, dvs ditt möte eller samtal kan pågå i en timme. Det avslutas automatiskt efter en timme och du måste starta ett nytt möte.
Detta gäller vid möten med 3 eller fler deltagare.
Om du har ringt längre samtal, dvs. samtal längre än 60 minuter det senaste året, beror det på att Google tillfälligt hävt gränsen på en timme för gratisanvändare.
Gränsen träder i kraft igen den 28 juni, 2024 om inte Google bestämmer sig för att förlänga den igen.
För Google Meet gratisanvändare kan en-till-en-samtal vara så långa som 24 timmar.

  Hur man kombinerar eller grupperar cirkeldiagram i Microsoft Excel

Google Meet: Ring längre samtal

Google Meet annonserar längre samtal. Du kan ringa så länge som 24 timmar, men denna tidsgräns kräver ett betalkonto av mötesvärden.

Det finns två olika betalkonton som du kan köpa;

Google Workspace Essentials: $8/per användare/per månad
Google Workspace Enterprise: Kontakta Google för prisuppgift

Betalda Google Meet-planer kommer också att öka antalet deltagare som du kan ha i ett enda samtal från 100 till 150 (Workplace Essentials) till 250 (Workspace Enterprise).

Betalda Google Meet-användare får också andra funktioner, inklusive mer lagringsutrymme på sina Google Drive (10-100 GB per användare). För Workplace Enterprise-användare finns även ett livestreamingsalternativ tillgängligt vilket innebär att du kan gå live via Google Meet istället för att använda sociala medier.

  Vad är VBScript och varför dödade Microsoft det?

Andra videokonferensverktyg

Om du undrar hur Google Meet klarar sig mot andra gratis videokonferensverktyg, eller verktyg som erbjuder ett gratis alternativ tillsammans med sina betalda användare, har vi dig täckt.

Google Meet vs Zoom: Google Meet gratisanvändare kan ha 60 minuters möten medan Zoom gratisanvändare kan ha 40 minuters möten.

Google Meet vs Microsoft Teams: Både Google Meet gratis och Microsoft Teams gratis har en tidsgräns på 60 minuter för gratisanvändare, men Microsoft Teams är betydligt svårare att konfigurera.

Slutsats

Tidsgränsen för Google Meet februari verkar otillräckligt i vissa fall, t.ex. om du håller en klass, men den är överlägset minst restriktiv när det gäller gratisverktyg. Även jämfört med betalplaner för Zoom kommer Google Meet ut i toppen.

  Hur man snabbt söker på Google Drive