Hur man spelar Roblox på en Chromebook

Roblox är ett av de mest populära spelen i världen, men det är för närvarande begränsat till en handfull plattformar. Chrome OS finns inte på listan ”stödda”, men tack vare Google Play Butik är Roblox bara några klick bort.

Vad är Roblox?

Roblox är en massivt multiplayer online (MMO) spelplattform där du kan designa, dela och spela spel med andra spelare. Plattformen – som ursprungligen släpptes 2006 – är värd för spel och virtuella världar i en mängd olika genrer, såsom simuleringar, pussel, rollspel och racingspel, för att nämna några. Varje spel i Roblox kallas en ”Obby”, en förkortning för en hinderbana.

Med 90+ miljoner aktiva användare per månad och över 15 miljoner skapade spel är Roblox förmodligen det mest populära spelet du aldrig har spelat. Roblox är tillgänglig för AndroidWindows, macOS, iOS och Xbox.

Tyvärr, om du vill skapa din egen Roblox Obby, är Roblox Developer programvara endast tillgänglig på Windows och Mac operativsystem. Du kan dock spela den på din Chromebook – förutsatt att den har tillgång till Android-apparna i Google Play Butik.

Hur man spelar Roblox på en Chromebook

Öppna Google Play Butik, skriv ”Roblox” i sökfältet och tryck på Enter.

Från listan över spel, klicka på ”Installera” under Roblox för att starta nedladdningen.

När den har installerats klickar du på ”Öppna”.

Om du hellre vill öppna den senare kan du göra det från applådan. Klicka på lådikonen, scrolla sedan tills du ser Roblox-ikonen och klicka på den.

När Roblox öppnas, klicka på ”Sign Up” för att skapa en ny användare – om du redan har ett Roblox-konto, klicka på ”Logga in” för att ange ditt användarnamn och lösenord.

Ange ditt födelsedatum, ett användarnamn, lösenord och kön och klicka sedan på ”Registrera dig”.

Ditt födelsedatum används för att avgöra vilken av de två ålderskategorierna du kommer att placeras i, antingen ”

När du har registrerat dig kommer du att se hemsidan, där du kan välja en Obby för att börja spela. Klicka på ”Se alla” för att se en komplett lista över Obbies.

När du hittar en Obby som du är intresserad av, klicka på den för att se mer information om den på dess sida.

När du äntligen bestämmer dig för en Obby, klicka på Play-knappen för att gå med i en server.

Efter att du anslutit dig till servern är det dags att ha lite kul och slutföra kursen.

Om inte serverns utvecklare har inaktiverat den bör du kunna använda tangentbord och mus för att navigera runt i spelet. Men om servern du är på inte tillåter tangentbord och mus, måste du ha en pekskärm för att flytta med hjälp av Dpad på skärmen.

När du har bemästrat spelet kan du gå tillbaka till huvudmenyn för att välja en ny Obby att spela. Klicka på Hamburger-ikonen i det övre vänstra hörnet och klicka sedan på ”Lämna spel.”

Klicka sedan på ”Lämna” en gång till för att återgå till spelets meny.

När du lämnat spelet väljer du en ny från huvudmenyn för att utforska de många olika världarna som väntar dig.

Det är lätt att se varför Roblox är ett enormt populärt spel. Med en till synes oändlig mängd spel och möjligheten att skapa ännu mer att dela med världen, kan du snabbt gå vilse och utforska alla dessa digitala världar.