Hur man spelar Psychonauts på Linux

Spread the love

Psychonauts är ett plattformsspel utvecklat av Double Fine Productions och publicerat av Majesco Entertainment 2005 och tog sig senare till Linux och Mac OS 2011. Det följer karaktären Raz, en pojke begåvad med psykiska förmågor som flyr från cirkusen. Så här spelar du det på Linux.

Få psykonauter att arbeta på Linux

Psychonauts är ett inbyggt Linux-spel, och det överfördes under de första dagarna av Humble Bundle. Men även om det är möjligt att köpa detta spel DRM-fritt för Linux på Humble Store, är Steam-installationsmetoden mycket enklare, och vi kommer att fokusera på det för den här guiden.

Installera Steam

För att få Psychonauts att arbeta på Linux via Steam måste du installera klienten på ditt system. För att göra det, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. Du kan göra detta genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller söka efter ”Terminal” i appmenyn.

Med terminalfönstret öppet, följ installationsanvisningarna för operativsystemet nedan som motsvarar det operativsystem du använder.

  Hur man spelar Battlefield 1 på Linux

Ubuntu

För att få Steam att fungera på Ubuntu kan du använda kommandot apt install nedan.

sudo apt install steam

Debian

För att få Steam att arbeta med Debian, börja med att ladda ner DEB-paketet från Steams webbplats med hjälp av kommandot wget download. Detta kommando placerar Steam i din hemmapp.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner Steam DEB-paketet till din dator kan installationen börja. Använd först kommandot dpkg nedan och ladda upp Steam DEB-paketet till din dator.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när DEB-paketet är installerat på ditt system måste du korrigera eventuella beroendefel som kan ha uppstått under installationen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för Arch Linux genom programvaruförrådet ”Multilib”. Du måste aktivera detta innan du försöker installera programvaran. För att aktivera repo, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root.)

I textredigeraren, lokalisera ”multilib” och ta bort #-symbolen framför den, såväl som linjerna direkt under den. Spara sedan redigeringarna för textfilen och stäng den. Efter det, synkronisera Arch med de officiella reporna.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på ditt Arch Linux-system med hjälp av följande pacman-kommando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Om du använder Fedora Linux eller OpenSUSE, är det möjligt att få Steam att fungera genom programvaruförråd som ingår i operativsystemet. Som sagt, Steam fungerar mycket bättre på dessa operativsystem via Flatpak, och vi föreslår att du använder dessa instruktioner istället för att få Steam att fungera.

  Hur man spelar Dungeon Defenders på Linux

Flatpak

För att ställa in Steam på Flatpak måste du först ställa in Flatpak runtime på din dator. Ställ in Flatpak runtime på din Linux-dator genom att följa vår djupgående guide i ämnet.

När Flatpak runtime är konfigurerad och inställd på din Linux-dator kan du installera Steam. Använd sedan de två kommandona nedan och få Steam att arbeta på ditt system.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Psychonauts på Linux

Nu när Steam är installerat, följ steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Psychonauts att arbeta på din Linux-dator.

Steg 1: Hitta knappen ”Store” och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen kommer du åt Steam-butiken. Inuti Steam-butiken, hitta rutan ”Sök” och klicka på den med musen.

Inuti sökrutan skriver du in ”Psychonauts” och trycker på Enter-tangenten med tangentbordet för att se sökresultaten. Titta sedan igenom sökresultaten för ”Psykonauter”.

  Hur man använder kommandot chmod på Linux

Steg 2: Efter att ha klickat på ”Psychonauts” i sökresultaten kommer du till spelets Steam Storefront-sida. Titta på ”Psychonauts” Steam Store-frontsidan och leta reda på den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen.

Välj knappen ”Lägg till i kundvagn” för att lägga till spelet i din Steam-vagn. Välj sedan Steam-vagnsikonen för att gå igenom köpet av spelet så att du kan lägga till det på ditt Steam-konto.

Steg 3: Hitta knappen ”Bibliotek” och klicka på den med musen för att komma åt ditt Steam-spelbibliotek. Väl inne i Steam-spelbiblioteket, hitta sökrutan och klicka på den med musen.

Skriv ”Psychonauts” i sökrutan för att hitta spelets Steam-bibliotekssida. Väl på sidan för Psychonauts, hitta den blå ”INSTALLERA”-knappen och klicka på den med musen för att starta installationsprocessen.

Steg 4: Installationsprocessen tar inte för lång tid eftersom det är ett litet spel. När processen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Välj den gröna ”SPEL”-knappen för att starta spelet.

Njut av psykonauter och lycklig spel!