Kontrollera varför din dator inte är kompatibel

Spread the love

Windows 11 förväntas komma senare i år. Denna tidslinje kan vara verklig eller inte, men Microsoft har släppt minimikraven för hårdvara för operativsystemet. De släppte också och tog sedan bort Health check-appen som kontrollerade ett system för Windows 11-kompatibilitet.

Användare som vill köra Windows 11 på sitt nuvarande system istället för att köpa ett nytt har grundkraven för att fortsätta, eller så kan de prova att installera betaversionen och den kommer att tala om för dem om deras system är kompatibelt med operativsystemet.

Varför inte Windows 11?

Minsta hårdvarukrav och en kompatibilitetskontroll är båda användbara men många användare tycker att deras system fortfarande flaggas som inkompatibla för det nya operativsystemet trots att de uppfyller de angivna kraven.

  Få varningar för TV-program, konserter, spel, regn och mer

Hårdvarukomponenten som gör ett system inkompatibelt med Windows 11 nämns aldrig. Användare får i allmänhet ta reda på det på egen hand och det är där varför inte Windows 11 kommer in.

Varför inte Windows 11 är ett kostnadsfritt skript för hälsokontroll från tredje part med öppen källkod som berättar komponentmässigt varför ditt system kanske inte är kompatibelt med Windows 11.

Använd Varför inte Windows 11

Följ dessa steg för att använda Varför inte Windows 11.

Ladda ner Varför inte Windows 11 från Github.
Kör EXE-filen.
Tillåt skriptet att skanna systemet.
Hårdvarukomponenter som inte är kompatibla kommer att markeras med anledning.

Varför inte Windows 11 krav och begränsningar

Varför inte Windows 11 har några grundläggande krav för att det ska köras.

Skriptet kommer att köras på Windows 8.1 och är kompatibelt med den senaste versionen av Windows 10
Skriptet kommer inte att köras på Windows 7.
På ett Windows 8.1-system kanske det inte kan kontrollera om det finns stöd för DirectX 12 som behövs för HDR-funktionen men som inte är en blockerare när det gäller att installera Windows 11.
På ett Windows 10-system kommer appen endast att köras om systemet är ett 64-bitarssystem.
På ett Windows 8.1-system kommer appen att kunna köras på ett 32-bitarssystem såväl som ett 64-bitarssystem.

  Årets 32 bästa webbappar 2014

Resultatnoggrannhet

Varför inte Windows 11 är ganska exakt. Du bör veta att när Windows 11 säger till dig att ett system inte är kompatibelt under uppgraderingsprocessen, är det inte alltid givet att operativsystemet inte kommer att köras på det. Det kanske inte kan köra alla Windows 11-funktioner men om du har lite ny maskinvara bör det kunna köras utan problem.

Ta exemplet med skriptet som körs på ett system som kör Windows 11 och du kommer att se att CPU:n är flaggad som en anledning till att systemet kanske inte är kompatibelt. Det är därför Windows 11 kan flagga det också, men som du kan se fungerar operativsystemet bra.

  Så här ställer du in ansiktslås på Google Pixel 4 och Pixel 4 XL

Slutsats

Varför inte Windows 11 hjälper dig att ta reda på vad som hindrar ditt system från att köra Windows 11. I vissa fall kan du kanske åtgärda problemet, t.ex. om du har inaktiverat säker start, kan du aktivera det och du kommer att kunna för att installera OS. I andra fall kan du behöva uppgradera hårdvara, t.ex. om du inte har ett TPM-chip eller om TPM-chippet inte är version 2.0 (eller senare).