Hur man hittar och använder koppar i Minecraft

Minecraft får regelbundna uppdateringar och de flesta uppdateringar rullas ut homogent över alla plattformar som det körs på. Som sagt, vissa uppdateringar gör det bara till vissa plattformar och versioner.

Uppdateringarna introducerar ofta nya block och ytterligare funktioner till befintliga block.

Koppar i Minecraft

Koppar introducerades i Minecraft 1.17. Den är tillgänglig på både Bedrock/Windows 10-versionen och Java-versionen. Det är den första nya malmen som lagts till i spelet sedan Nether Quartz 2013.

I Minecraft Copper;

Förekommer naturligt
Har två varianter: koppar och deepslate koppar som är en sällsynt version av den
Kan brytas med en stenhacka eller högre

Förekomst

Koppar kan brytas på Y-nivåerna 0 – 96, men den finns oftast på y-nivå 48. För en utmärkt titt på hur koppar uppstår, kolla in visualiseringen av OMGcraft – Minecraft Tips & Tutorials på Youtube.

Koppar kan man normalt hitta nära järnmalm och det är ungefär lika vanligt. Det förekommer i vener på 6 eller fler, beroende på vilken version av Minecraft du kör.

Bryter du den med en järnhacka får du mer kopparmalm per block än om du skulle bryta den med en stenyxa.

Användande

Koppar är nytt vilket innebär att det inte finns så många användningsområden för det än, men det kan skapa ett mycket viktigt föremål; ett kikare (teleskop).

Skapa kikare med koppar i Minecraft

För att tillverka en Spyglass med koppar i Minecraft behöver du;

En ametistskärva (ametistkluster förekommer djupt inne i grottor i övervärlden och kan brytas med en järnhacka eller högre)
Två kopparmalmer
Bränsle (ved, kol, etc)
En ugn
Ett pysselbord
Smält två kopparmalmer till koppartackor i ugnen.
På hantverksbordet, placera ametistskärvan i den andra cellen i den första raden.
Placera ett koppargöt i den andra cellen i den andra raden och i den andra cellen i den tredje raden.
En kikare kommer att tillverkas.

Slutsats

Koppar kan också användas för att tillverka en blixtledare som kan avleda blixtar. Det kan eller kanske inte är lika användbart som ett kikare, men det finns. Koppar är något unikt genom att ett block av det kommer att oxidera och ändra färg om det lämnas utanför. Du kan belägga den med vax för att förhindra oxidation. Blocket är ganska nytt så även om det inte tillverkar många saker, kan det så småningom bli viktigare längre fram. Det är inte troligt att det blir rustningsmaterial men kan användas för att skapa laddade stövlar eller till och med magnetiska fält.