Hur man skriver och säljer en e-bok

Vi lever för närvarande i en tid som har allt i elektronisk form – till exempel eBanking, e-handel, e-presenter, e-biljetter och mycket mer.

Detta beror på att elektroniska saker ger bekvämlighet till våra liv. Och folk älskar det här sättet att göra allt från vilken enhet som helst och var som helst. Nu vill folk också att det mesta av deras prylar ska finnas i elektronisk form.

Som ett resultat kan böcker inte hålla sig fristående från denna typ av livsstil. Detta beror på att en stor del av befolkningen är förtjust i att läsa. Så för att skämma bort deras förkärlek har förlagen utvecklat e-böcker.

Detta håller människors kärlek till läsning vid liv.

Innan vi tar reda på i detalj om att publicera en e-bok, låt oss först förstå vad en e-bok är.

Vad är en e-bok?

Enkelt uttryckt är en e-bok en bok i elektronisk eller digital form. E-böcker är icke-redigerbara böcker som kommer i digital form så att läsarna kan läsa dem på datorer, mobiler eller mer. E-böcker är också återflödesbara, vilket innebär att vilken skärm du än tittar på dem passar perfekt på din skärm.

Fördelar med en e-bok

e-böcker är ett perfekt alternativ, eller så kan du säga den bästa lösningen mot pocketböcker. Här är några stora fördelar som en e-bok erbjuder.

#1. Utrymmes sparande

Vissa människor är förtjusta i böcker och älskar att äga olika böcker. För sådana bokmaskar kan e-böcker vara utrymmesbesparande. För annars kan du behöva ett speciellt rum för dina fysiska böcker. Och för dem som har ont om utrymme kan e-böcker göra underverk.

#2. Kostnadseffektiv

Pocketböcker involverar tillverkning, tryckning, frakt och mer kostnader. Å andra sidan involverar e-böcker inte någon form av aktivitet. Som ett resultat kan du publicera en e-bok till mycket mer rimliga priser.

#3. Miljövänlig

En stor mängd papper förbrukas vid tillverkning av pappersböcker vilket resulterar i att miljontals träd skärs. Allt detta bidrar till miljöfrågor, global uppvärmning etc. e-böcker ger det perfekta miljövänliga alternativet. Du kan spela din roll för att rädda naturen genom att publicera en e-bok.

#4. Portabla

Du kan bära e-böcker var som helst utan någon börda. Läsare kan läsa dem på vilken enhet som helst utan några gränser. Detta gör e-böcker ganska bekväma.

Hur hittar man ämnesidéer för e-böcker?

Att hitta rätt e-boksämne är ett måste enligt dina förmågor. Du kommer att ha en uppfattning om vad din publik vill läsa. Utöver detta bör du ha tillräcklig kunskap om ämnet. Detta beror på att du bör leverera korrekt och tillförlitlig information till din publik.

Här är några tips som hjälper dig att hitta ämnesidéer.

  • Identifiera nisch för din e-bok: Innan du går vidare till ämnet måste du vara tydlig med nisch för din e-bok. Detta kommer att begränsa ditt ämnesområde i stor utsträckning.
  • Forskning genom analysen för populära ämnen: Sociala medier och blogganalyser är de bästa sätten att utforska populära ämnen. Du kan gå igenom de äldre bloggarna för att se vilken som har fler visningar.
  • Använd nyckelord för att hitta populärt innehåll: Nyckelord hjälper dig att identifiera populärt innehåll. Det kommer också att erbjuda dig statistik som Twitter-andelar, Facebook-engagemang och mer.
  • Undersök dina konkurrenter: Det är ganska viktigt att undersöka dina konkurrenter. Detta hjälper dig att slå dina konkurrenter genom att skapa bättre idéer och innehåll.

Hur lång bör en e-bok vara?

De mest sålda böckerna på webben kommer vanligtvis upp på 30-50 sidor. Denna siffra kan gå runt 100 ibland när du har ett långt ämne. Detta är dock inte nödvändigt; E-böcker kan också ha mindre än 20 sidor.

Men vad ska vara den ideala längden?

Svaret är att detta inte är en fråga av betydelse. Det viktiga är värdet som du kan lägga till din e-bok.

Hur man skriver och publicerar en e-bok?

Skriv en bra bok

Att skriva en bra bok är det första och främsta som kan få din e-bok att rocka marknaden. Den bör kunna engagera läsarna och göra ämnet rättvisa. Din e-bok bör svara på alla frågor från din publik.

Den ska också vara välpolerad och presenterad. Den ska också vara komplett och välskriven.

Skriv den perfekta bokbeskrivningen

Beskrivningen av boken betraktas som tonhöjden för läsaren. Det är ett sätt att sammanfatta hela e-boken och berätta varför de måste köpa den.

Bokbeskrivningen bör förklara hur din e-bok kommer att förbättra deras liv och hjälpa till på ett visst område. Du bör kunna låta dem tro att din e-bok är det som kan hjälpa dem. En bra bokbeskrivning kommer att öka försäljningen.

Producera ett engagerande omslag

Människor kan också bedöma din e-bok efter omslaget. Så se till att du har det mest engagerande och presentabla omslaget. Precis som en fysisk bok utseende, färger och illustrationer lockar läsare, spelar utseendet på en e-bok också roll.

Bokomslaget har en stor del att bidra med. Bokdesignen ska se lätt ut, inte komplicerad. Folk kommer bara att hitta din bok läsbar om den ser intressant ut. För ett professionellt omslag bör du anlita en professionell grafisk designer.

Välj rätt publiceringsplattform

Det finns flera e-bokpubliceringsplattformar som du kan välja mellan. Olika plattformar har olika typer av tjänster och planer tillgängliga. Till exempel inkluderar en av de populära plattformarna Amazon. Dess publiceringsplattform kallas KDP eller Kindle Direct Publishing.

Några av plattformarna hjälper dig att marknadsföra dina e-böcker och hjälpa dig att hitta rätt läsare. Rätt plattform kan ge dig tillgång till olika distributionsalternativ bekvämt.

Bestäm priset

E-böcker kan hjälpa dig att få högre vinstmarginaler på grund av lägre produktionskostnader. Men det är anmärkningsvärt att läsarna också vill betala mindre för e-böcker än tryckta böcker. Så du bör ha detta i åtanke och bestämma priset för din e-bok.

Identifiera den där söta platsen som kommer att fungera bra för läsare och dig. Den goda idén är att utforska dina konkurrenters priser för liknande produkter. Du kan också överväga längden på din e-bok, dess genre, storleken på din publik, etc. Du kan ändra priset om den första försäljningstaktiken inte fungerar som den ska.

Ladda upp din e-bok

När du har identifierat priset och publiceringsplattformen är det dags att ladda upp din e-bok. Olika plattformar har olika scenarier. Du kan följa processen som din valda plattform kräver.

Här kan du behöva lägga till eBook-detaljer, omslag, manuskript etc. Du behöver också välja distributionsrättigheter, royaltyplaner osv.

Publicera

När du har slutfört uppladdningen är det dags att publicera den. Slutlig publicering gör att din e-bok blir synlig på plattformen.

Hur säljer man sin e-bok?

Nu är du redo med din e-bokpublicering. Det är dags att sälja den och nå din publik. Ett av de bekväma sätten att sälja det är direkt från din webbplats. Detta beror på att om du äger en webbplats kommer du att ha en aktiv publik. På så sätt kan din e-bok nå dem direkt.

Om du inte har en eller vill ha en ny plats för din e-bok är Amazon den idealiska plattformen. Det är en underbar självpublicerande plattform för små till medelstora förlag. Det kan hjälpa din e-bok att få stor synlighet och nå en bredare publik.

Alternativt kan du överväga återförsäljare som Kobo, Apple och Nook. Din e-bok kan få fantastisk exponering på dessa plattformar.

Vanliga frågor

Är det svårt att sälja e-böcker?

Nej, det är ingen svår uppgift att sälja en e-bok. Men ja, du måste följa de bästa metoderna när du skriver, designar och distribuerar din e-bok. Med en perfekt plan kan du sälja dina e-böcker lika enkelt och fantastiskt.

Vilka typer av e-böcker säljer bäst?

Några av de bästsäljande e-boksgenrerna är:
1. Religion och andlighet
2. Självhjälp
3. Memoarer och biografier
4. Samhällsvetenskap och politik
5. Naturläkemedel

Hur tjänar jag pengar på min e-bok?

Nedan följer stegen för att tjäna pengar på din e-bok:

Steg 1: Välj ett unikt och populärt ämne
Steg 2: Skriv en e-bok av hög kvalitet
Steg 3: Välj rätt publiceringsplattform
Steg 4: Skapa en marknadsföringsstrategi
Steg 5: Välj pris
Steg 6: Publicera din e-bok

Slutord

Så vi har täckt allt om e-böcker. Skapa en medveten strategi innan du publicerar den. Dessa tips hjälper dig att skriva en perfekt e-bok och göra den till en framgång.

Därefter kan du utforska A till Ö om marknadsföringsmaterial.