Hur man skapar en Ethereum-plånbok för att säkert lagra din Ethereum

Det finns många olika sätt att säkert lagra din Ethereum (ETH). Att välja rätt alternativ för dig innebär att förstå de olika typerna av plånböcker som finns där ute, samt att veta vilka leverantörer som är bäst. Därifrån kan du tänka på hårda plånböcker om du känner att du behöver en.

Så låt oss diskutera hur du kan skapa en Ethereum-plånbok för dina ETH-innehav.

Vad är en Ethereum-plånbok?

En kryptoplånbok låter dig lagra krypto. Det är då du köper den eller tar emot den från någon annan så att du kan skicka den eller sälja den senare. Det är en viktig anmärkning eftersom vissa plattformar som låter dig köpa och sälja krypto verkligen bara tillåter dig att köpa och sälja intresse eller andel i den krypton utan att låta dig äga, skicka eller ta emot den.

Nuförtiden låter de flesta plånböcker dig lagra kryptovalutor som fungerar på olika blockkedjor och protokoll, men vissa låter dig bara lagra mynt och tokens från en blockkedja eller protokoll. MetaMask, en av plånböckerna som den här artikeln kommer att titta på, fungerar endast med Ethereum-baserade tillgångar, inklusive Ethereum, ERC-20-tokens och ERC-721-tokens (eller NFT).

Ett av sätten som kryptoplånböcker går sönder är i ”hårdvaruplånböcker” och ”programvaruplånböcker” där programvaruplånböcker är appar, webbplatser eller webbläsarplugins och hårda plånböcker är fysiska enheter som visar saldon och, i vissa fall, lagrar krypto offline. Den här artikeln tar bara upp programvaruplånböcker, eftersom användning av en hårdplånbok först kräver anslutning av en redan existerande programvaruplånbok.

Hur man ställer in en Ethereum-plånbok

Stegen för att sätta upp en Ethereum-plånbok är i allmänhet ganska lika från plattform till plattform. Processen kan innebära att du skapar ett konto med en e-postadress, och vissa åtgärder kräver att du vidtar några extra steg för att bevisa din identitet – som att ladda upp fotografier av ett myndighetsutfärdat foto-ID.

Dessa parametrar är kända som ”Know Your Customer”-policyer (KYC) och hjälper till att skydda dig genom att göra det svårare för andra att stjäla din identitet. De gör det också svårare för människor att använda kryptovaluta för att betala för illegala varor eller aktiviteter.

Många kryptovaluta plånböcker kommer också att kräva att du länkar en konventionell betalningsplattform för att köpa kryptovaluta och för att ta ut pengar i din inhemska valuta när du säljer. Det är dock inte alla plattformar som har detta krav. Om Ethereum skickas till din plånbok och sedan spenderas på Web3-varor och -tjänster online, behöver du egentligen ingen extern bankinstitution.

Hur man skapar en modig plånbok

Brave är ett företag som handlar om integritet. Företaget har sin egen webbläsare, och den webbläsaren har sin egen kryptoplånbok. Till en början stödde den bara Ethereum men när detta skrivs stöder den också Solana, Filecoin och en växande mängd sekundära nätverk byggda på dessa protokoll och blockkedjor.

Eftersom Brave är en nedladdad app, behöver du inte länka ett e-postkonto eller gå igenom några av de andra stegen för identitetsverifiering som beskrivs ovan för att skapa en Brave Wallet. Allt du behöver göra är att spela in din återställningsfras och ange ett lösenord.

Du behöver inte heller permanent associera din Brave Wallet med en annan bankinstitution – när du vill köpa en kryptovaluta kan du ange ditt bankkonto eller kortinformation precis som när du köper allt annat online.

Hur man ställer in en MetaMask-plånbok

MetaMask Ethereum-plånboken stöder ett antal andra Ethereum-baserade kryptovalutor. MetaMask fungerar på två olika sätt: som webbläsarplånbok och som mjukvaruplånbok.

Om du vill använda MetaMask som din autentiserings- och betalningstjänst på Web3-webbplatser, kan du installera den som en plugin på vilken webbläsare som helst – som Brave Wallet men med vilken webbläsare du föredrar. Eller så kan du använda mobilappversionen som en mjukvaruplånbok om du bara vill använda den för att hålla krypto. Du kan också ansluta MetaMask till din Ledger eller Trezor hårdvaruplånbok.

Ladda ner: MetaMask för Android | iOS (Fri)

I båda fallen innebär att ställa in en MetaMask-plånbok att ställa in ett lösenord och samla in din frönfras. Lösenordet kommer att krävas på webbläsarens plugin varje gång. Att logga in i mobilappen kan använda lösenordet men kan också ställas in för att låsa upp med en biometrisk som ett fingeravtryck på kompatibla mobiltelefoner.

Du behöver inte permanent länka en betalningsplattform, men att köpa kryptovalutor via plånboken kräver att du anger information för PayPal, en bank, en banköverföring eller ett kreditkort/kort.

Hur man hanterar krypto på PayPal

PayPals kryptotjänst erbjuder användarna en förvaringsplånbok. Det betyder att du inte behöver oroa dig för såddfraser alls eftersom PayPal i huvudsak håller din kryptovaluta åt dig och låter dig använda den när du frågar.

Om du redan har ett PayPal-konto behöver du inte gå igenom några ytterligare steg för att konfigurera en plånbok. Öppna bara ekonomifönstret och välj fliken Krypto.

Även om du inte kan använda PayPal för att komma åt Web3-webbplatser och appar eller göra saker som att köpa NFT, kan du använda PayPal för att skicka kryptovaluta till andra plånböcker. Detta är inte tillfredsställande för de flesta kryptoanvändare, men PayPals förvaringsplånbok är åtminstone värd att överväga – om än bara som möjligen det mest bekväma sättet att konvertera fiat till krypto för att skicka till din ”riktiga” kryptoplånbok.

Hur man ställer in en Exodus-plånbok

Från webbläsarplånböcker till mobilplånböcker till mjukvaruplånböcker och integrationer med hårdplånboksföretag Trezor, Exodus täcker alla baser. Brave är bra om du också vill ha en webbläsare, MetaMask är bra om du också vill ha en digital identitet, PayPal är bra om du redan använder PayPal, men vill du bara ha en plånbok – men vill ha den plånboken överallt – är Exodus ett gediget val.

För att komma igång, gå till Exodus nedladdningssida och välj hur du vill använda Exodus. Du kan antingen inkludera den som en stationär eller mobilapp eller som ett webbläsartillägg för Chrome eller Brave. Skärmdumpar som används i den här artikeln går igenom nedladdning och installation av en Exodus-plånbok på en Windows-dator.

Att ladda ner appen fungerar som att ladda ner vilken annan app som helst – välj en fildestination och klicka på Spara. Appen visas sedan på fildestinationen och i mappen Nedladdningar.

Exodus kräver inte att du spelar in en fröfras, även om det ger dig dina egna nycklar. Det kräver också bara att du etablerar eller bekräftar din identitet om du köper krypto på plattformen. Av de plånböcker som listas här stöder Exodus också den mest varierande korgen med kryptovalutor – inklusive Bitcoin.

Välj rätt Ethereum-plånbok

Generellt gäller att ju lättare en plånbok är att sätta upp och logga in på, desto svårare är det att flytta runt pengarna. Programvaruplånböcker som lever som appar på dina enheter har inga lösenord eller återställningsfraser men fungerar inte som Web3-inloggningar. Webbläsarplånböcker är mångsidiga men kräver en ny inloggning varje gång du öppnar ett fönster. Så välj din plånbok baserat på hur du vill använda din ETH.