Hur man ser en WhatsApp-status utan att någon vet

Om du vill hålla din aktivitet dold på WhatsApp kan du använda lösningar så att din profil inte syns när du visar en WhatsApp-status. Här är en titt på metoderna du kan använda.

1. Aktivera flygplansläge innan du kontrollerar deras status

Ett snabbt sätt att kolla in en WhatsApp-status utan att någon vet är att aktivera flygplansläge på din enhet. Du kan inaktivera din Wi-Fi- eller mobildataanslutning manuellt, men flygplansläget är utformat för att inaktivera alla trådlösa och mobila signaler från telefonen.

Även om du inte har någon internetanslutning kan du fortfarande kontrollera deras status eftersom din telefon tillfälligt sparar den som cachad data. Öppna fliken Uppdateringar på WhatsApp och tryck på statusen som du vill kolla in.

2. Inaktivera funktionen Läskvitton

WhatsApps läskvittonsfunktion påverkar mest skickade eller mottagna meddelanden. Med funktionen inaktiverad kommer WhatsApp inte att visa de två blå bockarna under meddelandena som du har läst. Så avsändare kan se sina meddelanden som ”Levererade”, men du kan läsa WhatsApp-meddelanden utan att avsändaren vet.

Detsamma gäller WhatsApp-statusar. Om du inaktiverar läskvitton kommer WhatsApp inte att informera dem om att du ser deras status. Läskvitton är aktiverat som standard, så här är hur du kan stänga av det:

 • Starta WhatsApp.
 • Klicka på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet och välj Inställningar.
 • Gå till Sekretess.
 • Tryck på reglaget bredvid Läskvitton.
 • 3. Använd en app från tredje part

  En annan metod för att kolla in någons WhatsApp-status utan att de vet är att använda en tredjepartsapp. Det bör dock noteras att appar från tredje part strider mot WhatsApps användarvillkor och att använda en tredjepartsapp medför risken att ditt konto förbjuds eller att dina personuppgifter och inloggningsuppgifter exponeras.

  Kontrollera status i hemlighet på WhatsApp

  I likhet med andra sociala medieplattformar kommer innehåll som publiceras som status på WhatsApp att vara tillgängligt i 24 timmar. Så du bör prova en av metoderna innan tiden går ut.

  Nu, om du inte vill att någon ska kolla din status på WhatsApp, kan du radera deras nummer från dina kontakter eller blockera dem.