Hur man öppnar .key-filer i Windows 10

Apple är inte främmande för produktivitet och det har sin egen svit med appar som tillsammans kallas iWork. iWork inkluderar en dokumentbehandlare, ett kalkylbladsverktyg, ett presentationsverktyg och dess berömda filmredigeringsverktyg iMovie, bland andra appar.

Liksom många av dess produkter har Apples iWork-verktyg sitt eget proprietära format. Filformatet .KEY används av Keynote, presentationsverktyget i iWork.

Öppna .key-filer i Windows 10

.KEY-formatet är inte kompatibelt med PowerPoint. Om du använder Microsoft Office kommer dess presentationsapp inte att kunna läsa formatet. Det kan försöka reparera filen men det misslyckas till slut. Använd någon av metoderna nedan för att öppna .KEY-filer i Windows 10.

1. Google Presentationer

Google Slides är ett praktiskt verktyg att använda om du vill öppna en .KEY-fil. Det kommer att behålla det mesta av formateringen och ersätta teckensnitt som det inte stöder.

Besök Google Slides och klicka på plusknappen för att skapa en ny Slide-fil.
Gå till Arkiv> Öppna.
I fönstret som öppnas väljer du fliken Ladda upp.
Klicka på Ladda upp från min dator.
Välj filen .KEY.
Vänta tills filen laddas upp och Google Slides öppnar den.

2. Visa i iCloud

Denna metod garanterar att filen öppnas med det mesta, om inte hela dess layout och innehåll intakt. Den enda nackdelen är att du måste skapa ett iCloud eller ett Apple-ID för att använda det.

Logga in på iCloud med ditt Apple-ID.
Klicka på Keynote-appen.
Klicka på uppladdningsikonen.
Välj .KEY-filen och ladda upp den.
När du har laddat upp den kommer du att kunna öppna den i iCloud (i din webbläsare).

3. Konvertera till PPTX-format

Om du inte bara vill öppna filen KEY utan också redigera den i Windows 10, måste du konvertera den till PPTX-formatet. Det finns onlineappar som kan göra jobbet; vissa jobbar, andra inte.

Besök Molnkonvertering.
Klicka på Välj filer.
Välj och ladda upp KEY-filen.
Välj PPTX som format att konvertera filen till.
Ladda ner det konverterade filformatet.

4. Be om en PPTX-fil

Keynote-filer kan inte öppnas i PowerPoint, men du kan spara dem som en PowerPoint-fil från Keynote-appen. Be personen som skickade filen till dig att spara den som en PowerPoint. Följ dessa steg för att spara den som en PowerPoint-fil.

Öppna KEY-filen i Keynote.
Gå till Arkiv>Exportera som.
Välj PowerPoint från menyn.
Välj var du vill spara filen.

Slutsats

Du hittar inte många presentationer i KEY-formatet. Det är inte lika populärt i PPTX- eller PDF-format för att dela presentationer, vilket är anledningen till att det finns lite redigeringsstöd för formatet. Du kommer att kunna se filen i iCloud men om du behöver redigera den i Windows 10 är det bäst att konvertera filen från Keynote-appen.