5 bästa spelförstärkarprogramvaran för Windows 10

Spel är några av de mest resurshungriga apparna som du kommer att köra på ditt system. För att kunna köra ett spel måste ditt system uppfylla dess minimikrav. Faktum är att det alltid är bäst att kontrollera minimikraven för ett spel innan du köper det.

Spelkraven är i grunden hårdvaruspecifikationer som ditt system måste uppfylla för att kunna köra spelet. Ju bättre hårdvara, desto bättre kommer ditt spel att fungera. Det kommer inte att släpa, och du kommer att få en mycket högre FPS (förutsatt att spelet stöder det).

Spelprestanda för Windows 10

Spelets prestanda beror till stor del på hårdvaran på ditt system. Som sagt, du kan ha den baslinjehårdvara som behövs för att köra ett spel, eller bättre, men spelet kanske fortfarande inte fungerar bra. Detta händer av flera anledningar; spelet delar systemresurser med andra processer på ditt system, eller så är din hårdvara inte konfigurerad för att köras med hög kapacitet.

Om din spelprestanda släpar efter, se till att du inte kör andra resurskrävande uppgifter och att ditt spel använder GPU. Om du fortsätter att ha problem med spelets prestanda kan du prova att använda en spelförstärkningsapp.

Vad är spelförstärkarprogramvara?

Spelets prestanda är beroende av bra hårdvara och spelets förmåga att använda den exklusivt eller att dra nytta av hårdvaran. En användare kanske inte kan garantera detta om de inte vet hur man kontrollerar hur systemhårdvaran används av andra appar. Detta gör spelboosterappar i allmänhet; de hjälper till att frigöra systemresurser och prioritera spelet framför allt annat, allt samtidigt som systemets stabilitet bibehålls.

Game Booster-mjukvara kommer inte att ge dig exponentiella prestandaförbättringar, t.ex. om ditt system kan stödja FPS upp till 60, kommer du plötsligt inte kunna spela spelet i 120 FPS.

Game booster programvara för Windows 10

Det finns ett gäng olika appar som du kan installera för att öka spelprestanda på Windows 10. Du bör först prova Game Mode och se om det hjälper. För vissa spel ökar det prestandan men för andra gör det saken värre. Om du använder det, inaktivera det först och kontrollera om ditt spels prestanda förbättras.

Som sagt, här är några appar du kan prova för att öka spelprestanda på Windows 10.

1. Game Fire 6

Spel Fire 6 har en gratisversion som har minsta möjliga optimering och en betalversion som har alla klockor och visselpipor du behöver för att optimera spelprestanda på Windows 10. Den här appen erbjuder prestandahöjningar i realtid; det betyder att medan du spelar ditt spel kommer appen att köras i bakgrunden, aktivt övervaka processerna på ditt system och hantera dem så att ditt spel får ut det mesta av hårdvaran.

Om du får den betalda versionen kommer du att njuta av appens Windows 10-specifika optimeringsförmåga.

2. WTFast

WTFast liknar Game Fire 6 förutom att den här appen är speciellt för onlinespel. Den hanterar fördröjning eller internethastighet och din anslutning till spelservrar. Om du har höga pingproblem, trots att du har en stabil och snabb internetanslutning, är detta ett verktyg värt att kolla in. Det är betald och det är inte en engångsbetalning; appen fungerar på en prenumerationsmodell och fungerar per system, dvs ditt prenumerationspris kommer att ändras baserat på antalet system du planerar att använda appen på. Det erbjuder en gratis provperiod så prova innan du prenumererar.

3. Razer Cortex Boost

De Razer Cortex Boost en app från Razer, tillverkare av CPU- och GPU-chips som riktar sig till spelare. Appen är gratis och det spelar ingen roll om ditt system har Razers hårdvara eller inte. Det kommer att fungera med Intel-processorer och AMD- eller Nvidia-GPU:er. Ökningen av prestanda kanske inte är densamma som du skulle få om du körde Razer-hårdvara, men du kommer att märka en skillnad. Apparna stöder utvalda spel och du kommer att hitta populära titlar som oftast stöds.

Appen erbjuder också en utökad titt på hur bra ett spel presterar; det kommer att kartlägga FPS som du får i ett spel. Du kan använda den för att öka prestandan för alla appar på ditt system, och inte bara spel.

4. Wise Game Booster

Wise Game Booster är en gratis app som kan hantera processerna på ditt system, hantera nätverksaktivitet och avsluta onödiga appar för att ge ditt spel en prestandahöjning. Den är inte lika kraftfull som Game Fire 6 men om du behöver ett småskaligt verktyg för att hantera processer är den här appen ett bra val.

5. MSI Afterburner

MSI Afterburner är ett överklockningsverktyg. Du kan använda den för att överklocka både en CPU och en GPU. När dessa hårdvarukomponenter har överklockats kommer dina spel att kunna få mer kraft och mer användning av dem. Appen hanterar inte systemprocesser och den balanserar inte hur systemresurserna används. MSI Afterburner är till för att justera hårdvara. När du har överklockat din hårdvara kan du köra annan booster-mjukvara också.

Överklockning är dock seriöst så om du inte vet vad du gör bör du hålla dig till de andra apparna på den här listan.

Slutsats

Det finns en gräns för hur mycket du kan öka prestandan för ett system eller ett spel som körs på ditt system. Din hårdvara är i grunden det som begränsar saker så tänk på det när du spelar ett spel. Vi rekommenderar starkt att du använder testversioner av dessa appar innan du köper en och se om köpet är värt det.